Плочки 2017

08.07.17
00:52

Съчиних следното, отчасти вдъхновен от  180 дневното предизвикателство.
5 рунда за средно натренирани, 8 рунда за много натренирани от:
30 удара с чук по гума - добре е да се правят максимално силни удари, а не просто суинг и пускане на чука отгоре. Препоръчителен вариант е с хващане на чука в края с двете ръце и превъртане отстрани.
30 скока на кутия 60 см, Заключване на коленете горе,Step down при слизане.
30 двойни подскока на въже .

Варианти за скалиране и заместване:
чукът може да бъде заместен от удар с топка в земята (med. ball slam)
двойните подскоци могат да бъдат заместени с 80 единични подскока.
Скоковете на кутия могат да бъдат заместени от степ ъп с чука на рамо.

NB: не правете в ден или след ден  в който сте имали силова тренировка за долна част на тялото и/или ако имате проблеми с кръст/коремни или дискови хернии ( това се подразбира, но все пак)

Темата беше редактирана от Joe Musashi на 08.07.17 00:59.

14.07.17
19:28

Айде, от мен имате 8 рунда за 33 минути, това за  ориентир.

14.07.17
21:04

Какъв ти е чука и как се сдоби с него, че аз много мразя да давам грешни пари.

14.07.17
21:14

казано от Joe Musashi на 14.07.17, 19:28:

Айде, от мен имате 8 рунда за 33 минути, това за  ориентир.

Не се лъжете по темпото на Весо. Има няколко уловки:
1. Наистина е направил толкова, колкото казва.
2. Вие няма да можете (поне приживе).
3. Чукът му е по-тежък от вашия.

14.07.17
21:16

аз с бухалка удрям (11кг), като и взема здравето на тази мога винаги да си направя нова. Ама това не са грешни пари бе Димо, чука е изключително мултифункционален инструмент, от сплашване на представителите на малцинствата и раздаване на лично правосъдие, до ремонтни дейности и тренировъчно разнообразие.30-40 кинта има в Хоуммакса със стъклопластова дръжка по 4-5 кг, което за теб е предостатъчно. Може да пробваш комплекса с медицинска топка, аз съм правил бол-слема с автомобилна гума 9-10кг. В лаутата на площадката с гумите е идеално за тоя комплекс, ако в залата ти няма условия.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 14.07.17 21:17.

17.07.17
12:53

Какво означава двоен подскок?

17.07.17
14:35

Бухалка като нещо издялкано от дървен ствол ли? Това мога лесно да си го направя. Я щракни една-две снимки да видя към каква форма да се стремя.

казано от nervak на 17.07.17, 12:53:

Какво означава двоен подскок?

Онзи ден си говорихме за трипълъндър и проверих какво е. Този двоен подскок предполагам че е като скачаш на въже, въжето да мине два пъти под краката ти преди да се приземиш.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.07.17 14:38.

17.07.17
14:45

да, това е. По хамерикански е double under. В комплекса може да се скача с единични превъртания, но се правят 80 бройки за да е сходно натоварването.
Снощи 12 рунда за 47 минути ама по ладовина, иначе 8те бяха в най-големия пек и спирах за да се наливам с вода.

Много важно уточнение: гумата на която скачам е 55 , а не 60 см така че много се извинявам на тези които са го пробвали вече. Значи действайте с 50см кутия ( и задължително контролирано слизане назад)

казано от Димо на 17.07.17, 14:35:

Бухалка като нещо издялкано от дървен ствол ли? Това мога лесно да си го направя. Я щракни една-две снимки да видя към каква форма да се стремя.
.

ето я бухалката 😄 хората клипове качват даже

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 17.07.17 14:51.

17.07.17
14:55

Е това с въжето ме отказа...не го владеем тоя номер.

17.07.17
14:59

казано от nervak на 17.07.17, 14:55:

Е това с въжето ме отказа...не го владеем тоя номер.

може и с единични подскоци, боксьорска стъпка или подобни.

Не съм аз на клипа. Аз съм по-фин. 😄

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 17.07.17 15:10.

17.07.17
15:02

Мерси, ще издялкам тези дни една и ще пробвам да засека резултат. Или ако мога да подкупя един приятел, който е много добър заварчик да ми измисли нещо подобно на железен чук. Гледах ги в магазина - 50 кинта е най- евтиния 5-6 кг. 10 килограмовите са по 80.

17.07.17
15:05

Ти ли си на клипа? Внушителна горна част.

едит: нещо не стана редакцията..

Мнението беше редактирано от Димо на 17.07.17 15:05.

ДЕ

17.07.17
15:20

казано от Димо на 17.07.17, 15:05:

Ти ли си на клипа? Внушителна горна част.

едит: нещо не стана редакцията..

E по-горе казва, че не е той. Един друг колега е: https://www.bb-team.org/forums/viewthread/64271/P1800#p-1255529

17.07.17
15:25

Да, сетих се че съм го виждал някъде.

07.11.17
20:17

Чак днес го пробвах комплекса, че този месец не си платих картата за фитнеса и се налага да  импровизирам.

Два от трите елемента бяха модифицирана версия - 80 скока на въже вместо 30 дабълъндъра и 30 качвания на 70 см с чука на рамо вместо скок на 50 см кутия. Ударите с чука си ги направих редувайки 10 от дясно с 10 от ляво с добра сила - ако беше брадва да цепя дървета всеки удар щеше да цепи на две.

Чука ми не е 10 кг, около 5 е, но пък е чук - т.е. 4.5 кг от теглото са съсредоточени в най- далечната част за разлика от бухалката, при която тежестта малко или много е по- равномерно разпределена. Платформата на която се качвах е от съединени гуми и е нестабилна, та доста ми се наложи да балансирам при качването и слизането, което ме забави и затрудни определено.

31 минути без няколко секунди за 8 кръга. Като за пръв път бива. Може би можех и по- добре ако не бях карал колело през целия град преди това и ако бях ял нещо днес. Добро раздвижване, ще видя утре дали ще има някъде нетипични мускулни трески - очаквам от чука евентуално, че скачането на въже си го правя сравнително редовно, а качването и слизането като трудност е все едно съм изправен на педалите на колелото. Не ми беше много леко като игра, но от тренировките по бокс определено се задъхвам повече и повече се изпотявам и изморявам. Другия път ще сложа пулсомера да видя как се отразява на пулса.

Може и да пробвам да се науча да скачам дабълъндъри, не че аз много добре скачам изобщо на въже, че скачах за пръв път едва миналата година, но нека си поставям по- високи цели.

Благодаря за комплекса, Джо 🙂

07.11.17
20:55

баси, аз бях забравил за тая тема. Как лети тва време. Радвам се че ти е харесало, ако си го правил на лаута - и със скокове става на двете гуми. Аз лично разлика между бухалка и чук с еднакво тегло не съм видял при замах държейки за края. В смисъл, пробвал съм, та за информация. Oт друга страна не съм си пробвал скалираните варианти, та не знам какво да ти кажа, освен браво 😄

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.11.17 20:56.

07.11.17
21:07

Да, лети си времето. Беше лято, а днес се нсалушах на коледни песни...

Иначе мерси, на боксовата площадка на Лаута разбира се го правих, помислих си да сложа двете големи гуми една върху друга, но първо не бях сигурен какво натоварване да очаквам и не исках да се пребия като куче (все ме е страх от тея скоци с двата крака особено като си уморен и го правиш за време), а и имаше една руса милфка, която правеше някаква йога май и ползваше едната гума отначало, а после дойде едно брато, който обръщаше другата гума в почивките между рундове на импровизираните боксови чували като забележи блъскаше с голи ръце. Викам си - тоя е или много корав, или много заблуден. Та се качвах и слизах от по- малките гуми с дъската отгоре дето май за сядане са сложени.

07.11.17
21:15

казано от Димо на 07.11.17, 21:07:

Да, лети си времето. Беше лято, а днес се нсалушах на коледни песни...

Иначе мерси, на боксовата площадка на Лаута разбира се го правих, помислих си да сложа двете големи гуми една върху друга, но първо не бях сигурен какво натоварване да очаквам и не исках да се пребия като куче (все ме е страх от тея скоци с двата крака особено като си уморен и го правиш за време) Та се качвах и слизах от по- малките гуми с дъската отгоре дето май за сядане са сложени.

Ами част от идеята е да поддържаш координация, докато си запъхтян На гумите и да се пребиеш, няма голяма драма, виж на кросфитърска кутия става гадно. То затова има и двойни подскоци. Другия момент е че ако искам просто да товари , ще сложа примерно 15 изхвърляния на ръка с 15-20 кг дъмбел, или 30 суинга с 24ка пудовка, за да е фиксирано натоварването. В смисъл, така написан е лесно скалируем, защото сам си определяш темпото и силата на удара с чука, но пък постоянно трябва да си концентриран. Времето е ориентир само за плътността на тренировката.

07.11.17
21:24

Интересно за мен беше че последните кръгове доста по- бързо ги правех, може би отначало подходих предпазливо да не издъхна преди края, а и поизчистих техниката на ударите с чук и качването и слизането - например се усетих да си местя чука на същото рамо с който крак се качвам за да ми е свободна ръката да пазя равновесие по- лесно на клатещата се купчинка гуми.

Ше подобрявам изпълнението, мерси. Другия път със скокове на гумите и опити за дабълъндъри (с по- твърди обувки 😄 )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1