12.11.17
17:18
Здравейте искам да попитам нормално ли е след приемането на креатин монохидрат от hi tec да уринирам по често ? На всеки 20-30 минути . Пия по 3 литра вода на ден ,пиех по толкова и преди да започна да приемам креатина и не уринирах толкова често..
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 12.11.17 17:27.
13.11.17
10:01
Каква доза креатин приемаш на ден?
13.11.17
11:52
Има мерителна лъжичка , взимам 3/4 от нея ,толкова пише ,че трябва на опаковката.
13.11.17
12:27
При такава нормална доза не би трябвало да ходиш да пикаш през 30 минути, при положение че не си увеличавал приемът на течности. За мен не е нормално.
Питах за дозата, понеже ако правиш зареждаща фаза и пиеш по 20-30 грама на ден, по-бих го приел за нормално.
Има 2 теоретични възможности за случващото се, за които се сещам.
1. Креатинът е некачествен, не е добре пречистен и в него има нещо, което организмът ти бърза да изхвърли.
2. Поради някаква несвързана с качеството причина, организмът ти метаболизира по-голямата част от приетия креатин до креатинин, вместо креатинът да отиде в мускулите. Креатининът е отпадъчно вещество и също се изхвърля чрез урината.
Ако наистина смяташ, че нищо друго не си променял и честото уриниране е следствие на креатина, аз лично бих спрял да приемам от продукта. Можеш да опиташ с друга, по-известна и доказана марка. Ако и там положението е същото, на твое място не бих приемал креатин като добавка.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.11.17 12:29.
13.11.17
15:51
Ще опитам с друга марка ,ако ефектът е същия ще спра. Благодаря за съветите 🙂
14.11.17
05:00
Присетих се за още една възможност. Зависи в какъв момент от деня приемаш креатина и с какво количество вода.
Ако го приемаш например във време, в което вече си добре хидратиран, например по обяд, вече си изпил голямо количество вода и все още не си тренирал, и ако изведнъж изпиеш 500 мл вода на екс заедно с креатина, е нормално организмът да те прати до доалетната 1-2-3 пъти през 20-30 минути, за да запази водния баланс.
Може да опиташ да го приемаш след тренировката, когато на организма са му нужни малко повече течности и с по-малко вода, например 200-300 мл.
Ако обаче ходенето продължава повече от 1-2 пъти и е през целия ден, тогава предишния ми коментар си остава.