16.11.17
10:30
Здравейте, имам следното питане към по - запознатите. Преди около годината се бях записал на бокс и ходих и на фитнес. Само че по едно време почна да ме боли китката и спрях да тренирам. Скоро след това ми излезе някаква подутина като гладко кръгло топче точно над китката, която ме болеше. Това топче го имах известно време, като при една игра на волейбол изчезна, като се почви лека подутина като оток около самата китка, който бързо се разнесе, но скоро след това такова топче започна да расте пак на същото място. След около седмица изчезна само, като този път пак имаше като оток, но много по - малък. Сега пак е тръгнало да расте. Не ме боли освен ако не го натисна по точно определен начин, не е нито твърдо, нито меко, не се мести. Може ли да е нещо сериозно или говорим за ганглион?
16.11.17
10:53
Да отбележа, че и в момента ходя да тренирам във фитнеса и не ми пречи по никакъв начин на тренировката.
17.11.17
10:49
Ей го, вчера пак тренирах, тази сутрин се беше смалило, сега почти го няма.
Звучи като ганглион наистина - това е кистичка, пълна с желеобразна течност. Имах подобно нещо на китката. Боли, ако притиска нерв, иначе не би трябвало да ти причинява неудобства.
При мен се пукна и разнесе сама.
17.11.17
11:28
А в реда на нещата ли е като се спука/изчезне да имам подутина на китката, може би това да е тази течност, която се разпростира под кожата?
казано от Александър Петров на 17.11.17, 11:28:
А в реда на нещата ли е като се спука/изчезне да имам подутина на китката, може би това да е тази течност, която се разпростира под кожата?
Да. А после се разнася и нещата приключват.
казано от Boby_ на 17.11.17, 11:07:
Звучи като ганглион наистина - това е кистичка, пълна с желеобразна течност. Имах подобно нещо на китката. Боли, ако притиска нерв, иначе не би трябвало да ти причинява неудобства.
При мен се пукна и разнесе сама.
Да, точно това е.
Имал си късмет, Боби 🙂
При мен изглежда притиска нерв и ще ме тормози дълго за съжаление.
17.11.17
13:34
Благодаря ви за отговорите 🙂