17.11.17
17:19
Здравейте приятели. Искам да Ви споделя какво ми се случи преди няколко часа... по принцип съм с лееко височко кръвно налягане и ускорен пулс и си пия хапчета за тези неща. Нямам проблеми, по принцип, но днес ми се случи следното: - по време на тренировка, докато си правих клекове, започна да ми прилошава - спрях и пих малко вода. На лежанката отново....почувствах замайване, все едно съм станал рязко прав, а също и леко изтръпване в областта на врата, отзад (общо взето доста странно чувство...което съм изпитвал само няколко пъти и то не зала, а когато се изправя бързо). Спрях, починах отново и продължих с по-леки упражнения. Проблемът е, че почти цял следобед имах една отпадналост и замъглено виждане - бях направо като претрепан. Хапнах доста, но уви, пак ми беше така - чак сега ми “светна” вече. Дали не е нещо свързано с кръвна захар или ниско кръвно налягане или и двете? Преди 2 седмици бях на контролен преглед и всичко беше ОК.
18.11.17
07:37
Да, звучи като нещо свързано с кръвна захар и/или кръвно.
Точно по време на тренировка едва ли е ниско кръвно, тъй като то се вдига значително докато се тренира. Освен ако нещо не си объркал дозата на медикаментите.
Може да си изпитал хипогликемия, ако не приемаш достатъчно въглехидрати, не си ял такива в часовете преди тренировката или пък си тренирал на празен стомах слел повече от 6-8 часа глад.
Аз доколкото съм чувала, това с изтръпването по врата и другите описани оплаквания са по-скоро свързани с хипертоничните кризи. Не съм медицинско лице, разбира се, но при положение че приемаш лекарства за високо кръвно и знаеш че имаш проблеми с него, не знам защо отдаваш симптомите на ниско такова.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.11.17 07:51.
18.11.17
08:23
аз съм на НВ-ВМ хранене и... мисля си, че не е от високото кръвно, защото знам какво изпитвам когато имам такова. Проблемът е, че доста време след това ми беше отпаднало и едно “замрежено” пред очите...
18.11.17
09:04
Организмът ти явно е изпитал сериозен шок. Нормално е да ти е “премрежено” за известно време, докато се нормализират нещата.
Случват се такива неща, понякога сякаш от нищото. Просто следи да не се повтаря. Ако започне да се случва редовно, тогава наистина ще е проблем.