04.03.06
18:22
Здравеите ! Аз съм на 18г 100кг 182см. Занимавам се от 1 месец но съм твърдо решен този път да е сериозно :D (тренирал съм и преди но за кратко). Искам до лятото (3-4 месеца) да сваля 15+ кг и ако е възможно да се стегна цялостно. Съставих си 1 НВД според това което прочетох в сайта и тук във форумите :
1. 6:30 ставане - 1/2 греипфрут
2. 7:00 50г овесени ядки смляко и мед + 250г кисело мляко
3. 9:30-10:00 прясно мляко от кутия + 1 corny (с ядки)
4.13:30-14:00 200г пил. гърди + салата + 250 г кисело мляко
5. 15:30 1/2 греипфрут + 250г прясно мляко
6. 18:30-19:00 200г пил.гърди + салата + 100г извара + 2 яйца (последно хранене)
3 пъти седмично на фитнес
в нетренировъчни дни (4 пъти) кардио за по 25-30 мин (велоергометър)
купих си и л-карнитин на biogame
та ако може да ми дадете някои препоръки за НВД-а ми и да ми кажете кога да си пия карнитина .
за яденето в 9:30 - 10:00 не съм много сигурен но тогава съм на учлище и ми е малко трудно да измисля какво друго да ям без да се налага да си нося храна. :roll:
ако питаш мен ядеш/пиеш прекалено много мляко(кисело и прясно), което само по себе си значи че приемаш прекалено много лактоза, а това не е много удачно в период на чистене. Можеш да го замени6 с около 150-200 грама извара или с няколко яйчни белтъка. А и това Corny няма никакво място в менюто ти. Още нещо, последното ти хранене не е наред - прекалено много е! При НВД трябва да имаш отрицателно нарастване на приеманите калории от сутрин към вечер( с други думи по-добре е вечер да хапваш по малко). В интерес на истината имаш още “трески да дялкаш” от тази диета. Какви са хранителните стойности на всеки прием и колко са като цяло(Ккал., мазнини, въглехидрати, белтъци)? Не че нещо, но ми се струва че белтъците ти идват малко и ще губиш мускулна маса като за световно! :P
а сега да се прихвърлим на L-Carnitinе. На опаковката трябва да пише как се приема. Принципно се пият 2 капсули 30мин. преди трениоровка и 2 преди лягане. Но пак казавам зависи и от количеството вещество, което се съдържа във всяка капсула. Преди тренировка е добре да се приемат м/у 500 и 1000 мг за да има някакъв ефект.
Това е засега, ако има още нещо питай :wink:
УСПЕХ!!!
05.03.06
22:03
[quote author=“Kasetofona”]Здравеите ! Аз съм на 18г 100кг 182см. Занимавам се от 1 месец но съм твърдо решен този път да е сериозно :D (тренирал съм и преди но за кратко). Искам до лятото (3-4 месеца) да сваля 15+ кг и ако е възможно да се стегна цялостно. Съставих си 1 НВД според това което прочетох в сайта и тук във форумите :
1. 6:30 ставане - 1/2 греипфрут
2. 7:00 50г овесени ядки смляко и мед + 250г кисело мляко
3. 9:30-10:00 прясно мляко от кутия + 1 corny (с ядки)
4.13:30-14:00 200г пил. гърди + салата + 250 г кисело мляко
5. 15:30 1/2 греипфрут + 250г прясно мляко
6. 18:30-19:00 200г пил.гърди + салата + 100г извара + 2 яйца (последно хранене)
за начало 15+кг за 3-4 месеца е много!!! макс по кг на седмица!!! иначе грам мускул няма да остане по теб да не говорим, че ще ти висне кожата по корема като чаршаф на скелет, а за стрии не ми се и говори!!! Е ще трябва още едно лято да седиш с тениска на плажа :lol: това в 7:00 ядки с мед ама колко мед ?? и тоя грейпфрут дето сутринта в леглото ше го ядеш за какво е ?!? пиши в колко часа са тренировките! Изчисли си нужните ккал на ден и приемаи минус 10-15% от тях ... УСПЕХ
[quote author=“big_foot”]Не че нещо, но ми се струва че белтъците ти идват малко...
как ще са малко бе :roll: по груба сметка идват над 360гр.!!!
05.03.06
22:13
^^^ 15 кг за 3-4 месеца не са много.Няма как да увисне като спортува като гледам 7 пъти седмично и си набавя необходимите хранителни вещества.
05.03.06
22:25
[quote author=“Voltmachine”]^^^ 15 кг за 3-4 месеца не са много.Няма как да увисне като спортува като гледам 7 пъти седмично и си набавя необходимите хранителни вещества.
Ти отслабвал ли си някога??
Аз да.15кг за 4 месеца, което мисля влиза в рамките на нормалното.При това без да ходя на фитнес.Не съм “увиснал”, но това си е индивидуално за всеки.Между другото ме е яд дето не ходих тогаз да блъскам :lol:
[quote author=“Heavyweight”]
за начало 15+кг за 3-4 месеца е много!!! макс по кг на седмица!!!
А 15 кг за 4 месеца по - колко кила на седмица прави?!
При правилна диета и тренировки може да свали за 3 - 4 месеца без проблем 15 кг, като повечето от сваленото ще са мазнини. Предполагам, че човека има доста за сваляне, тоест, че тези 100 кг не са мускулна маса ;)
А за диетата - максимум два приема на въглехидрати дневно - сутрин, и след тренировка в залата. Дневната доза (100 грама максимум) се разделя на две и се приема в посоченото време, а през останалите хранения не се ядат въглехидрати. Белтъчините са малко също (къде ги видяхте 360 :shock: , аз ги изкарвам 140 - 150), за човек с неговото тегло, трябват още, за сметка на месото. Калории не съм смятал, но на пръв поглед са малко. Прясното мляко е желателно да се махне изцяло, а киселото с някои уговорки може да остане при въглехидратните хранения. Корнита и други такива е желателно да се изключат напълно.
05.03.06
23:45
Значи да намаля пр. мляко и месото за сметка на изварата и яицата ?ок. А за греипфрута четох че киселия плод преди закускавлияе добре на метаболизма . В залата ходя от 15:30-16:00 до към 17:30-18:00. Тогава правя и кардио (в нетрен. дни) защото сутрин съм на училище. Вярно че са малко калориите и др. в-ва обаче не знам кво друго да ям и кога. А и втората доза въглехидрати кога да я приемам ? след тренировка вечерям и това ми е за деня. Л-карнитина ми е на биогейм 500мг капсули. На опаковката пише по 2 60мин преди лягане и нищо за тренировката. :? Оффф направо се побърках вече... :cry:
НЕ. Месото го увеличи, не го намалявай. Яйца и извара може още да вкараш, за сметка на млякото, грейпфрута си е добре.
Почни да се храниш и наглясай в движение, перфектен режим няма, не се шашкай ;)
06.03.06
00:52
току що си преработих режима и сега изглежга така:
6:30 1/2 греипфрут
7:00 50г ов. ядки с мляко (200г) и мед (20г)
10:00 500г кисело мляко (3,6%)
13:30 200г пил. месо + 2 яица + салата
15:30 1/2 греипфрут + 200г извара (с малко кис. мляко щото едвам я преглъщам иначе) + 100г пил. шунка
16:00 - 18:00 тренировка в залата
(16:00 - 16:30 велоергометър)
19:00 200г пил. месо + 200г извара + 4 белтъка + 2 жълтъка
Ако се сетите за нещо по-добро в 10:00 кажете щото аз нямам идея какво друго да ям.
БМР ми е около 3100 кал.
а храната - 265г белтъци; 90г мазнини; 100г въглехидрати и около 2250 кал
Май са малко ама и с тези ми е трудно да се справя (макар че съм 100 кила :))
Ако имате идеи казваите плс :roll:
Ами да ти кажа не е чак толкова зле на пръв поглед, но все пак имам още няколко забележки!
Първо ядеш около 30 мин преди тренировка(или поне така се вижда от диетата ти) а това никак не е препоръчително. Между тренировката и поледното хранене преди нея трябва да има поне 1,5 - 2 часа.
Второ: 7:00 50г ов. ядки с мляко (450-450г) и мед (20г) като меда можеш да го замениш със Step-че.
Трето: ако можеш прави кардиото след тренировка, така ще дадеш възможност на мускулите да растът.
Четвърто: Ако можеш преди лягане добави 1 протеинова напитка, така мускулите ти ще имат достатъчно белтък и за през нощта и ще се възстановяват малко или повече по бързо.
Не се сещам друго за сега. Може по късно да измисля още нещо! :lol:
Желая ти успех!
06.03.06
14:28
Първо ядеш около 30 мин преди тренировка(или поне така се вижда от диетата ти) а това никак не е препоръчително.
Наистина така се получава но не се сещам кога да ям през др време и ще трябва да муам всичко на обяд до пръсване. А може ли да преместя това хранене след тренировката и да си го оставя така както е ? За протеинови напитки не съм мислил но не могат ли да се заменят с нещо, че ще ми доиде доста да си купувам и карнитин и протеин (сам си ги купувам). :| :?:
Въпреки всичко ще помисля по въпроса
Ами като си помисля можем да уредим въпроса с храненето преди тренировка недей да местиш храненето в 15:30 - просто започвай тренировка в 17:00 вместо в 16:00, така ще имащ около 1,5 часа помежду ;)
Относно протеиновата напитка, ами да прав си - може да ти дойде и малко скъпичко, но не ти трябва кой знае колко(около 25 грама на прием, а това при 1 шейк на ден значи, че 1 кутия от половин килограм ще ти стигне за почти месец). Но ако пък не можеш да си вземеш протеин, добави още 1 хранене, което да е най - късно в 22:00, но да е изцяло белтъчинно. Да кажем 150 гр. извара + 5 яйчни белтъка + 100 гр. риба/пиле. Ако искаш можеш да добавиш и салатка :)
Това е ако имаш още въпроси давай насам :D
09.03.06
18:28
big_foot Искам да те попитам няма ли начин някакси да я преработим неговата програма защото мойта тренировка е във 1:30 и във 10 часа освен кисело мляко какво друго мога да хапна?
Направи храненето тогава вместо в 10 към 11 часа, а към киселото мляко можеш да добавиш и 50гр. овесени ядки и 1 Step-че за вкус. :)
Но пък от друга страна няма да е лошо да ми напишеш цялата си диетка и да и хвърля 1 поглед и тогава да ти кажа :P а като цяло преди тренировка е по-добре да хапнеш нещо богато на белтъци и с умерено съдържание на мазнини и въглехидрати.
Вече видях и НВД-то ти. Сега да видим какво може да се направи по въпроса.
6:00 1/2 греипфрут
6:30 50г ов. ядки с мляко (1кофичка) + Step-че вместо мед
10:00 кисело мляко(1 кофичка) + 50 гр ядки(бадеми, лешници, в краен случай фъстъци)
13:00 - 1/2 грейпфрут + 1 кафе + fat-burner(по възможност)
13:30 - 15:30 тренировка в залата
(15:00 - 15:30 (велоергометър) )
15:30 200г пил. месо + 2 яица + салата
17:30 200г извара смесена с 50гр. сирене + 100г пил. шунка
19:00 200г пил. месо + 4 белтъка + 1 жълтък + салата
21:00-21:30(само ако издивееш от глад) 100гр. извара + 100гр. шунка +салатка
Погледни това. Не знам дали няма да ти дойде множко. Но повече като си дадеш мерките. :P
—————
Моля, не пишете по две мнения едно след друго! Използвайте бутона “Промени”!
Спазвайте правилата.
1.16. При грешка/непълнота на съобщението използвайте бутон “промени” горе вдясно на Вашия пост, а не пускайте поредица от мнения.
vladimir.nikolov
10.03.06
17:08
Добре по късно ще те дам размерите си,защото сега имам работа, но може ли набързо да те попитам вреден ли е този витам ли или протеин незнам как се казва pro 90