Дайте малък съвет!

05.03.06
21:56

Значи тренирам от 3 години във фитнеса, но гена ми е да съм си пълнишек, решил съм да сваля някое и друго килце. В момента съм 130 кг. Искам да сваля килограмите но да запазя силата си... Ето и следната диета:
-сутрин: (7 ч.) 1 чаена чаша овеесени ядки + кисело мляко;
-обяд: (2 ч.) варен бял ориз 100 гр. (поради това, че в моя град ненеамирам черен :();
-слетобяд (към 4) 2/3 ябълки или 1 банан;
-вечер пилешка кълка (преди 7ч.);
3/4 л. вода ДНЕВНО.

Мисля да я комбинирам със следните хранителни добавки за запазване на силата: L-karnitine + Lipozan.

05.03.06
22:16

И какъв съвет по-точно искаш ? Програмата ти е супер небалансирана. Нито протеинът ти стига, нито въглихидратите са в нужната граница трябва съвсем друга диета. Има стотици теми с примерни НВДта избери си някое като го пригодиш за себе си.

05.03.06
22:55

С тая диета сила няма да запазиш, а свалените кила ще са предимно мускули.
Няколко прости правила - въглехидрати само сутрин или след тренировка в залата, максимум по 1 гр/кг дневно. Задължително белтъчини на всяко ядене, минимум по 2,5 гр/кг за деня. Ядене максимум през 3 часа, не трябва да има дълги периоди без храна, нито пък големи като обем яденета. Калориите не трябва да са прекалено малко (т.е., не трябва да се гладува), но трябва да си на отрицателен калориен баланс, така че да сваляш до кило на седмица (това се води оптимално, но за всеки е различно).

Айде свери си твоят режим с горните правила и си коригирай грешките ;)

06.03.06
11:32

Само да добавя че 3-4 литра вода на ден за 130 кг човек са прекалено малко. Дневният прием на вода на трениращ човек трябва да е 50-100 мл на кг телесно тегло, т.е. между 6,5 до 13 литра на ден като най-добре според мен е нещо средно около 9-10 л. Приемът на достатъчно количество вода е също важен за изчистване на излишните мазнини.

06.03.06
21:29

9-10 литра  :shock:
3-4 по-скоро, многото вода натоварва и сърцето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1