21.07.04
09:43
Искам да взема нещо, което да ми следи пулса докато тичам и докато тренирам. В TCM попаднах на такова, но не ме кефи, че има някаква част, която се закача с ремък през гърдите и която ми изглежда сякаш ще падне на третата минута.
Някой има ли идея къде мога да намеря други конструкции?
Това за гърдите обикновено е да комуникира с кардио уреда ;)
Купи си часовник или може да има и такива, които само мерят пулса, но часовник определено е яко, защото ще си засичаш време и т.н.
21.07.04
22:17
Часовник му е майката! Имаще един модел на Касио дето мери пулс, температура, налягане и други глезотии, но ще трябва да се бръкнещ доста дълбоко!
21.07.04
23:14
между другото такъв часовник casio е даден за продан в okazion.bg мисля на неква по нормална цена беше ама това си е най-добрия вариант :wink:
22.07.04
08:51
Абе докато тичаш просто си хвани китката и брой, ще спестиш 50-100 лв :).
Колкото до TCM, това е адски готина фирма, у нас половината уреди са такива, а другата половина по всяка вероятност също ще станат. Затова мисля, че уредът е качествен.
Аз за качеството нямам притеснения. Но ми се види неудобно. Държи го само една лента дето минава под мищниците. Бих предпочел нещо, което се носи само на ръката.
Абе най-точния метод е този дето казва сакс,за китката и мериш 60сек/удар на сьрцето.Може и за 15сек и умножаваш по4 :wink:
Аз в момента така правя, само че използвам артерията на врата. Там пулса е по-отчетлив и не ти се нарушава баланса, докато тичаш, защото ти е заета само едната ръка.
Не знам с вас как е, но докато тичам:
1. Ритъмът на самото тичане ми затруднява броенето на пулса.
2. Секундите на часовника ми се замъгляват от движението, повишеното кръвно налягане и неизбежния избор - слънчеви очила или обикновени.
Затова съм готов да вкарам известна сума в някакво по-мързеливо решение.
Упознай тялото си и няма да имаш нужда от това.
Аз отначалото на велото мерих струвах гледах... ма кел файда? :)
Сега си праскам по усет. Интуитивната тренировка е истината за мен.
по-принцип най-добрият начин за измерване на пулс е този с колана през гърдите...няма как колана да падне,тези уреди са най-точни...продуктите на TCM са на достъпна цена и с нелошо качество...
ако се заминаваш сериозно със спорт,вземи ми си пулсомер с колан...
Мнението беше редактирано от elitca на 23.10.10 11:20.
23.10.10
16:55
Тея новите апарати за кръвно, които се слагат на китката нямаха ли пулсомер?
На мен ми се е случвало да ми падне колана от гърдите, но защото беше хлабав. Иначе е удобно и моят пулсомер е заедно с километраж и разни други екстри, закачен за лапата на колелото. Може да се избегне носенето на пулсомер, ако в началото потренираш и се следиш на разните му уреди и после знаеш в кои зони на аеробно/анаеробно натоварване как се чувстваш.
@anxiety на апаратите на кръвно има пулсомер, но той не отчита постоянното изменение на пулса, а може да ти каже в даден момент какъв ти е, т.е. това което и сам можеш да измериш с напипване.