Вегетарианство и бодибилдинг

Мъж съм на 23.
Смятам да се откажа от месото (но не и от останалите животински продукти) по будистки причини, но искам да започна фитнес и да извая хубаво тяло.

Ще мога ли да си осигурявам достатъчно и качествен протеин само от извара,яйца,млечни продукти и суроватъчен и соев изолат?

Ето тук има цял списък със веган културисти, а аз няма да ставам чак веган, а просто вегетарианец. Е, като алтернативен вариант мога да консумирам месо само в периодите за маса.

Темата беше редактирана от Алан Там уин-люн на 05.01.18 17:26.

05.01.18
17:36

Ми няма никаква причина и ти да не твърдиш, че си веган и никога не си кусвал животински продукти. И без друго 90% от тия в линка ти точно това правят. 🙂

ДЕ

05.01.18
17:42

За вегани не знам, но вегетарианци има много. Бил Пърл е един от тях и не вярвам да лъже. Отказал се е от месото по здравословни причини. И май още е жив, пък и с фигура......не, че давам уклон-аз съм си “месар”!
Иначе темата е за вегетарианци, а е даден списък на вегани, което е коренно различно.

Мнението беше редактирано от Деян на 05.01.18 17:46.

05.01.18
17:48

казано от Deyan на 05.01.18, 17:42:

Иначе темата е за вегетарианци, а е даден списък на вегани, което е коренно различно.

И двете са неадекватни по отношение на здраве, етика и морал. Вегатарианците си запазват правото да ядат яйца, сирене и други продукти на промишленото животновъдство, което им отнема моралните аргументи. Веганите са пълни малоумници, които лъжат или завършват с тежка анемия - там няма среден път.

05.01.18
17:57

Потърси в социалните мрежи групи с вегетарианци/вегани и попитай там някой който е вегетарианец спортист да ти даде съвет примерно виж тези от ‘’Българско Вегетарианско Общество’‘. 🙂

Do ze, mgoi sai, Буда да ви дава мир!

Отказах се от вегетарианството, ще постя само на Весак. Стига животното да не е убито заради мен и да не съм го убил аз няма проблем (да му мислят касапите)

Мнението беше редактирано от Алан Там уин-люн на 12.01.18 23:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1