Преяждане вечер - помощ

10.01.18
21:11

Здравейте, имам един доста странен
въпрос, който ме касае от близо 2-3 седмици.
Опитвам се да изчистя подкожни мазнини ,
заедно с това да кача мускулна маса. Аз
съм жена , 18 години , 169см/ 60 кг. / около 18%
подкожни мазнини. Тренирам 4 пъти в
седмицата , като мисля да добавя и кардио
вече. (HIIT) .. Тренирам от 1 година и 6-7 месеца
по- сериозно.. Успях да сваля около 15 кг и
да направя някаква мускулатура през това
време. Сега искам да изчистя максимално,
но й да запазя мускулната маса . От около 2
седмици ме мъчи ужасен глад вечер, преди
да си легна .. Без значение, че съм си
набавила достатъчно макронутриенти през
деня.. И някак си ми е ужасно трудно да му
устоя. Става така, че например за да
свалям , трябва да приемам по 1440 ккал на
ден ... До към 22часа , всичко е точно .. Преди
да си легна , към 12-1 всяка вечер
огладнявам .. И ставам наяждам се и лягам ,
само така успявам да заспя .. В Омагьосън
кръг съм вече от 2-3 седмици и не знам какво
да правя. Тези калории, които приемам
вечер си ги траквам за следващия ден и
това се повтаря и повтаря .. Моля за
някакъв съвет , как мога да притъпя глада
или нещо подобно. Следя сайта от 1 година и
просто вие сте НАЙ! Благодаря ,
предварително! 😊😊

10.01.18
21:15

яж 2-3 варени яйца и готово.

Carbohydrate

10.01.18
21:31

1 вариант.
Измести си храненията по-назад във времето, щом си лягаш късно.
2. вариант
пий вода заедно с трици и малко ябълка

10.01.18
21:50

На НВД ли си? Питам, понеже ми се случваше същото, когато тялото ми буквално крещеше за въглехидрати...а аз ги орязвах здраво.
Иначе както те насочиха, можеш да си изместваш яденията по-назад в деня или да си оставяш едни 400 ккал. (примерно) за по-късно и да нямаш притеснения.

11.01.18
01:10

Не съм на НВД ..
Не спазвам никакви определени диети , просто гледам да съм си в калориите и макросите ..
Ще пробвам да изместя вечерята по - късно , но огладнявам към 6 и трябва да добавя някакъв снак ..
Притеснявам се , защото не съм качила килограми , но се омазних якооо ...

Bart Simpson

11.01.18
01:35

Кисели краставици хапвам аз вечер, огладнея ли, после водица и вообще не ми се яде след това.

11.01.18
08:31

Според мен трябва да добавиш повече полезни мазнини в калкулираните хранения.
Доколкото знам,допринасят за чувството на ситост и би следвало вечер дори да не изпитваш особен глад не само за въглехидрати, а изобщо.

11.01.18
09:17

И аз го имам този проблем. Лягай си по- навреме. В 10 вече да си в леглото с чаша чай от мента и книга.

Има нещо, което не е добре преценено тук. За мен - прекалено агресивен енергиен дефицит. От там идва и проблемацията с контролирането на глада.

Как стигна до въпросните 1440 kcal дневно?
Имам странното усещане, че под 1800 kcal не трябва да падаш...

11.01.18
21:45

BMR ми е около 1350-1400.. Понякога се случва така,че да не мога да направя точно 4-5 тренировки , а 3 например .. И съм си тракнала (за всеки случай) коефицент 1.3 ( лек спорд 1-3 пъти / седмично) .. Достатъчно са ми калориите , нещо на психическа основа е , ако някой е минал през това, моля за съвет . Не съм кой знае колко гладна , но знам че ако не хапна ( преям в повечето случай) не мога да заспя .. Опитвала съм да лягам рано , не се получава .. Заспивам и след 2-3 часа ставам - гладнаааа ( към 2-3 вечерта ) ..

Carbohydrate

12.01.18
09:29

Повечето хора, които чистят, правят грешка, като свалят веднага калориите до някакъв минимум, който остава такъв за много дълго време. Така, организма ще се избави от някакво количество мазнина и после ще влезе в режим на пестете на енергия. Това ще се забележи по симптомите, които вече са налице при теб. Не случайно хората са казали, че глада е по-силен от тока)))!
Чистенето става с постоянно намаляне на калории, като се почва от най-високият дефицит и се слезе постепенно до своеобразен минимум. Организма е доста приспособим, не случайно е още жив толкова хиляди години))...и хич не е глупав. Организма трябва да се лъже постоянно, за да се постигне някакъв добър резултат 🙂

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.01.18 09:31.

12.01.18
09:41

Ако е психически проблема (и при мен на това го отдавам, аз физиологично глад почти не изпитвам), пробвай да си влияеш на психиката. Ментов чай или секс преди лягане, а през деня пробвай HTP-5, някакъв прекурсор на серотонина е и е научно доказано че действа. Откакто го пия позивите за злоупотреба със сладко почти изчезнаха.

Но факта че се будиш по средата на съня гладна ми подсказва че е по- скоро физиологичен проблема.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.01.18 09:41.

казано от Mariya Zheleva на 11.01.18, 21:45:

BMR ми е около 1350-1400.. Понякога се случва така,че да не мога да направя точно 4-5 тренировки , а 3 например .. И съм си тракнала (за всеки случай) коефицент 1.3 ( лек спорд 1-3 пъти / седмично) .. Достатъчно са ми калориите...

Не съм съвсем съгласен.
По формулата на Харис-Бенедикт твоят BMR e 1460 kcal.

При по-ниския коефициент за физическа активност - 1.375 - енергоразходът ти е точно 2000 kcal. Това означава, че при възможно най-агресивния разумен дефицит (20%) трябва да приемаш не по-малко по 1600 kcal дневно.

В периоди с по-висока физическа активност (4-5 пъти седмично) енергоразходът ти е по-висок (2260 kcal дневно), съответно не трябва да слизаш под 1800 kcal.

Да, това са относителни сметки, със сигурност не съвсем точни, но са достатъчно показателни и дават ориентация - в дългосрочен план за мен проблемът е именно тук. Ако в последните 6-7 месеца си натиснала тренировките по-здраво и си държала храната около 1400-1500 kcal дневно, то наблюдаваният ефект е съвсем нормален.

Carbohydrate ти е казал точни неща в горното мнение (№10).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.18 10:12.

12.01.18
22:47

И сега какво? ... Ако вдигна калориите за нормален дефицит , да кажем 1600 ккал .. до сега съм приемаша по 1200-1400 и изведнъж + 200-400 калории не е малко , може би да има някакво задържане на вода от въглеходратите, но за качване на мазнини , не мисля или бъркам ?

На мен много ми помага кафе подсладено със стевия и газирана вода на корем — поне 2 литра.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1