19.07.04
15:00
Тренирам вече 3-4 месеца. Стегнах се, направих цици, ама просто не ми личи, че съм билдър. Та на морето си купих Олимп и попаднах на реклама на Нутритон Специализиран пакет, състоящ се от 4 протеина по 0,5 кг - за преди терининг, след тренинг, за преди лягане, за свободния ден. Общата им цена е около 80лв. Не искам да купувам целия пакет. Кажете кой от проетините е най-важен ако сте ги чували. Мога и съдържанието на всеки по-отделно да напиша ако нямате списанието Олимп от м. юли.
20.07.04
16:28
Е все пак можеш да кажеш какви са протеините все пак не вярвам заради твоята тема всички да тръгнат да си купуват списанието, а така имаш и по-голям шанс някой да ти отговори!
Емии за какво точно тези си решил.
Аз ще ти кажа какви суплементи да пиеш само кажи колко си висок и колко КГ си и ще ти измислим
кажи също до колко пари на месец можеш да отделяш за суплементи и ще ти изготвя програма за прием ако имаш желание
след като се огледах по темите забелязах, че хич не ги обичате Нутритон. най-добрия отношение цена/качество май е нутрим
Висок съм 1,80 см, варирам 82-84 кг. Сега спрях цигарите и мога да си позволя да отделя около 40 лв на месец за суплементи. Мога и повече, но трябва да се лиша и от други неща, а мисля, че за сега цигарите са ми достатъчна жертва в полза на билдинга.
21.07.04
10:16
1. Преди всичко трябва наистина да си кажеш кг, години, долу - горе каква ти е структурата и метаболизма (по-слаб ли си, по - дебел ли си)
2. Арнолд беше казал навремето, че за новаци каквото и да правиш ще ти върви. С натрупване на опита вече ще видиш своите силни и слаби страни. От 3-4 месеца почти нищо няма да разбереш за себе си на първо място и за бодибилдинга.Така, че може да не прибързваш със суплементите. Засега най - важно според мен е правилна тренировка, балансирано хранене (демек чети, чети и пак чети информация за храната. Не я пренебрегвай!!!) и почивка.
3. Специално такива преди след по време на..... за мен са ала бала.
За преди и след тренировка със сигурност ще има вътре въглехидрати повечко, а за мен това са си чисти пари на вятъра.Подчертавам, че мението си е мое и всичко е строго специфично и завишещо от комплексни фактори.
Личния ми съвет е да попрочетеш информацията във форума, да разгледаш и прочетеш сайта особено в раздел хранителни добавки и сам (или с малко чужда, НО специализирана помощ) да достигнеш до това, което ти трябва. Не се подвеждай по рекламите, гледай много съсредоточено етикета.
Засега ти препоръчвам витамини и минерали да си вземеш задължително.
И в края на излеянието ми...ако си мислиш, че с хранителна добавка ще заприличаш на “билдер”...жестоко се лъжеш. За оформяне, за изграждане на определена мускулна маса - да, ама ако се надяваш да изглеждаш като тия от списанията...няма да стане. Пък за натурални билдери дет се явяват по състезанията...ми те момчетата въобще не пият химия, въобще... :):):)
Ама да не те отчайвам запознай се повече с хранителните добавки и виж за какво ги дават.
ОБАЧЕ - не се отказвай и блъскай здраво в залата щангите.
1. 83кг, 180см, 27 години, нормален метаболизъм, нормална структура
2. почивам колкото мога, но никога не успявам да си набавя необходимия 2-2,2 гр протеин на телесно тегло в рамките на деня. това е основния мотив, който ме подтикна да си купувам добавка
3. попрочетох и стигнах до извода, че най-изгодно е да си взема суроватъчен изолат на Нутрим - Нутридин Pure WHEY PRO.
Добър ли е избора?
Основната ми цел е да се разширя нагоре, а долу да развия прасеца, който ми е много слаб. Например в момента ръката ми в стегнато състояние е 38 см, а аз искам да е поне 40-42см, прасеца също искам да дигна с около 2-3см. И раменете са ми много важни. Тогава вече ще имам билдърски вид.
22.07.04
15:33
Така... ами целите които си си поставил са постижими и ако съдя по това, че имаш “нормална” структура и метаболизъм ти препоръчвам първо да обърнеш внимание на храната и тренировката. За храната може да видиш в сайта. За тренировката - пак. Аз имам проблем специално с ръцете и по-специално бицепса. Правих
3 х 10 прав с щанга
3 х 12 на наклонената лежанка с гири.
Качих см на ръката (около 1-2) за около месец и половина.
За суплементи ти препоръчвам да наблегнеш на тези след тренировка.
Според мен тук най - добре е 2-3 хапа аминокиселини (Амино 2121 на МЛО ще ти свършат много добра работа). Аз лично ползвах чернодробните на Сатурн - Ливърплекс и ми харесаха, но малко по-бавно се усвояват.
Ако можеш да добавиш малко ВСАА ще е добре.
5 гр. Глутамин
Иначе може да си минеш на стандартен протеинов шейк за след трен (с въглехидрат, макар че ти препоръчвам чист протеин)
За преди лягане може или протеин или по-добрия за мен вариант е извара. Предпочитай твърда храна.
Тва е според мен. След 3 седмици можеш да пишеш какъв е резултата.
Успех.
Ми това добре, ама вчера никой като не ми отговори аз отидох и си купих Про Голд 90 на Нутрим. Единствено протеин съм склонен да добавя, и то на Нутрим щото направо си е безплатен, останалите са грешни пари, според мен.
Нали за маса се препоръчва да се правят 6-8 повторения. Ти защо си правил по толкова много.
Тенкс за съветите :lol: :lol: :lol:
Някъде четох, че обиколката на ръката зависи много от трицепса. А хората се лъжат и блъскат зверски за бицепс.
А този протеин дето си го взех май не става за след тренинг, щото е бавен, но пък е супер евтин. Мисля само такъв да си взимам независимо дали има ефект :D :D :lol: :lol: ама какъв съм наивник
Pepper,Аз сьм взимал Нутрадин 85% и трябва да ти кажа че не се различава кой знае колко примерно От SINH HO на Мусаши.Цената му е малко по-ниска 1кг излиза 26лв а на мусаши 38лв.
ееее, 12 лв ли е малко по-ниска. та това си е още половин кило. за чистия суроватъчен говориш, нали?
22.07.04
17:43
да за него говори ама май не трябваше да избързваш с покупката.Аз гледам писал си Pure Whey и викам нема проблеми и за тва си мълча.На следващия ден цъфваш с Gold 90.Да беше питал и за него.Аз имам един и не съм доволен от него защото не е напълно разтворим във вода.Винаги дори и да съм го разбивал с миксер след минутка вече се вижда как се утаява по дъното а мен лично много ме дразнят частиците които плуват във водата имам чувството че папам вода с брашно.Е ти можи да нямаш тия проблеми я кажи ако вече си го пил разтваря ли ти се добре?
22.07.04
17:45
Значи за повторенията...пишеш много. Пак зависи на теб как ще ти се отрази. Аз ти написах какво аз правя и че има ефект. Не съм ти - тва ще правиш. Освен това - 6-8 повторения ама да гледаш да ги караш чисто, че иначе нищо няма да направиш. Затова според мен по-добре да е повечко и да се научиш как става упражнението (всеки си мисли, че го прави като хората, ама не е така). Така че пробвай, експериментирай, то тялото само си показва какво е най - добре. друго е че с повече повторения ще можеш да се напомпиш с кръв в ръцете.
За про голд - бива протеина. Мое мнение е че българските протеини не струват. (няма да се впускам в обяснения).
само да ти кажа, че мога и аз да ти дам яйчен албумин (яйчната съставка на протеина) на 2 лв за кг. Хехехе. Ама не е ензимно обработена. А тва е страшно скъпо, за това...евтин протеин - ниско качество:)
Айде от мен
Прав си, не се разтваря безпроблемно, обаче това не ме дразни. Даже е толкова вкусен, че мога да си го папам с лъжица и да преглъщам с натурален сок.
Взех Про Голд 90 щото претърсих щателно форума и според мненията на юзърите той си струва най-вече парите. След като го купих дадоха проба на майка ми за изследване. Струва 30 лв за да ти измерат процента на протеина, но тя ще ми го направи безплатно първия път. Ще ви кажа съдържанието към вторник или сряда, но няма как да установим усвояемостта.
Паказ,
На морето си купих Мускули и Олимп. Там имаше описани методи за отпушване на спрял растеж. За метода на Приоритета знаеш, но той може да се комбинира с 10 серии*10повторения за по-малките мускулни групи. Или пък метода Спри за да растеж - той се изразява в това да направиш максималния си брой повторения, следа почивка от 15 секунди и довършваш с още 1-3 повторения. Кво ше кажеш, чета и аз, не съм съвсем бос, полезно ли е това. Има и други методи, мога да ги препиша ако кажеш.
Що се отнася до Про Голда, мисля да експериментирам 2-3 месеца. Ако дръпна обаче, чуждите протеини знаеш ли къде ше ме хванат :D :D :wink: :wink: :lol: :lol: за хея :lol: :lol:
Мисля, че точно Ванишър препоръчваше горещо Про голд на Нутрим.
Нали така, Ванишър, обоснови се ако е така. Ника ти изпарителя ли означава или изчезвателя? :lol: :lol: :lol: :D :D
Az pichoe preporuchvam bez suplementi . Ta da ne chupite pari za suplementi a si qshte pulnocena hrana. I image beshe kazal predi ,che edno borkanche prah nemoze se sravnqva s 3te kila parzoli na Arnold ili 5kila ribeni fileta na Levroni.
po-zdravi
23.07.04
12:23
Pepper,
можеш да комбинираш много методики, да си направиш своя и т.н. Методики дал Господ. Трябва обаче да експериментираш. Като за начало не ти препоръчвам 10 х 10. Тежичко може да ти дойде, може и да претренираш. С 2 думи - ефекта ще е никакъв. Работи 2 месеца с 1 програма. После я замени с друга. Така ще се стресира мускула и няма да привикне, което е най - важното. И ... слушай се в тялото си, то ще ти е най - добрия съветник.
За четенето - така трябва. То тва не е само безмозъчно вдигане на щанги.
За суплементите, аз лично карам сега на мултивитамини и минерали. За протеин пия някакъв дет си го бях купил много отдавна на American muscle (не е кой знае какво, ама бива).
Пък за храната:
83 кг си, т.е. х 2 гр. на кг = 166 гр протеин.
1 кг извара = 180 гр протеин (2 лв. и е кг-то)
1 кг риба = 200 гр протеин (2 - 3 лв. е кг-то на рибата)
Значи с 3-4 лв на ден си решаваш проблема с протеина. Като включиш картофи и ориз колкото ти трябва диетите не излизат скъпи.
Ако решиш вече суплементи или химия...става страшно.
Иначе дори и на прахче да е протеина и твърда храна...усвояването няма да е кой знай колко много.
Айде пиши после как е.