Какво да ям, когато съм на екскурзия?

22.01.18
12:22

Здравейте! Вече няколко седмици тренирам,не ям сладко и тестено и виждам някаква разлика. Но след седмица заминавам на почивка в Италия. Свикнах за закуска да ям овесени ядки, по-късно някакъв плод и като цяло си имам режим на хранене. Но какво да ям,когато съм на екскурзия, така че да не се налага да започвам всичко отначало?Благодаря предварително!

Bart Simpson

22.01.18
12:35

С Италия-страната на 100- те теста ще ти е трудно, но има много магазинчета за антипасти-прошуто, сушени домати, артишок, мариновани риби и etc, колбаси, сирена.
Ако знаеш какво искаш да ядеш и какво не, то Итталия ще ти предложи всичко, от което имаш нужда.
Едит:
Казвам, че ще ти е трудно, просто защото тестата са много изкушаващи, не че няма какво да се яде.
Италия е моета кулинарна Мека.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.01.18 12:38.

Да, така е. Но се ще се наложи да пътувам дълго време с автобус и не мисля,че ще е много правилно да гладувам през целия път. Надявам се,че ако хапвам по малко и пия вода няма да е проблем.

Bart Simpson

22.01.18
12:38

Аз в колата винаги имам сурови ядки, пакетчета сушена риба и телешко.

22.01.18
12:40

казано от Мария Иванова на 22.01.18, 12:22:

Здравейте! Вече няколко седмици тренирам,не ям сладко и тестено и виждам някаква разлика. Но след седмица заминавам на почивка в Италия. Свикнах за закуска да ям овесени ядки, по-късно някакъв плод и като цяло си имам режим на хранене. Но какво да ям,когато съм на екскурзия, така че да не се налага да започвам всичко отначало?Благодаря предварително!

За колко време заминаваш? Нищо няма да развалиш за няколко дни.
Ако питаш мен: Радвай се на почивката си. Като се върнеш, си продължаваш както е било.

Bart Simpson

22.01.18
12:43

В Италия ако загубиш фокус над храната можеш да развалиш много неща.
Казвам го с усмивка........просто е много вкусна страна, най-вкусната.

22.01.18
12:55

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 12:43:

Италия, България, навсякъде е това. То ако ще се стресира, по-добре  въобще да не отива. Нали е почивка?
Хапвай, не се тъпчи, всичко ще е точно.
ПС: Аз повече ѝ харесах сладоледа на Италия, отколкото пицата 😄

Bart Simpson

22.01.18
13:00

За да харесаш италянската пица тр да си ценител. Да, от челато по-добър сладолед няма.
Пицата не е проблем, проблем е когато минеш покрай пекарна с пресен хляб и те залее мирима на току що излязла от пеща чебата и видиш как слайз машината ситни 36 месечно прошуто.......е тогава си е проблем.

22.01.18
13:07

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 13:00:

За да харесаш италянската пица тр да си ценител. Да, от челато по-добър сладолед няма.
Пицата не е проблем, проблем е когато минеш покрай пекарна с пресен хляб и те залее мирима на току що излязла от пеща чебата и видиш как слайз машината ситни 36 месечно прошуто.......е тогава си е проблем.

На мен ми е същия проблемът когато се прибера в България и мина покрай кварталната баничарница. В такъв смисъл казвам, че не само в Италия можеш да залитнеш.
Прошуто пък ако хапне стабилно, даже е плюс.
Както и да е, да не оспамвам повече...за мен си се радвай на почивката и толкоз 😄

Bart Simpson

22.01.18
13:09

Съгласен, все пак не ходиш до Италия всеки ден, приятна ваканция и от мен.

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 12:38:

Аз в колата винаги имам сурови ядки, пакетчета сушена риба и телешко.

Суровите ядки са доста добра идея! Благодаря!

22.01.18
14:44

Въпроса “какво да ям на почивка?” е малко като “какво да ям по коледа?”
Ако цяла година спазваш някакъв хранителен режим и тренираш - една седмица няма никакво значение.
Ако цяла година не успяваш да спазваш режим и да тренираш - една седмица.. съвсем няма никакво значение.

Bart Simpson

22.01.18
14:53

И зададения и примерния въпроси са много състоятелни.
Все пак очевидно е зададен от човек, който не е на ТИ с храните и богатия свят, който предоставят те.
Така че всяка насока би била добре дошла.
Това което казваш ти е вярно, но не вярвам, че в момента може да е от голяма полза.
Често, не знания градени с години, каквито имаш ти, помагат защото ако синът ми(на четири) се чуди защо стъпва по земята и не отлита, няма да му погне някоя теория за естеството на гравитацията.

22.01.18
15:28

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 14:53:

И зададения и примерния въпроси са много състоятелни.
Все пак очевидно е зададен от човек, който не е на ТИ с храните и богатия свят, който предоставят те.
Така че всяка насока би била добре дошла.
Това което казваш ти е вярно, но не вярвам, че в момента може да е от голяма полза.
Често, не знания градени с години, каквито имаш ти, помагат защото ако синът ми(на четири) се чуди защо стъпва по земята и не отлита, няма да му погне някоя теория за естеството на гравитацията.

На кои знания им трябват години за градене? Че за да постигнеш нещо смислено ти е необходимо постоянство и структура?
И напротив, точно просто обяснение какво е това гравитация би било най-полезно на сина ти в този случай. Защото алтернативите са - или го заблуждаваш или не му отговаряш на въпроса смислено. (Моя на тия години научи перфектно какво е биолуминесценция, защото си нема работа да ме пита шест пъти защо светят гъбите в магическата гора разбираш ли.. Е са знае. 🙂 )

Bart Simpson

22.01.18
15:31

И мацката си взе орехчета за из път.
Поздрави.
Едит:
В магическата гора не светят заради биолуминисценцията.
Направо си развалил приказката.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.01.18 15:38.

Благодаря на всички за отговорите! Реших,че ще е добре да си взема ядки и оризовки. Имам включена закуска, така че ще закуся стабилно,като си напарвя един сандвич. А и смятам сутрин да правя лека тренировка, защото се чувствам много добре по този начин.

Владо много точно ти е отговорил и напълно подкрепям мнението му.
Няма да започнеш всичко от нулата, ако по време на почивката си не се храниш така, както си свикнала тук.

Ако за първи път отиваш там и има храни, които привличат не само окото ти, но и би искала да опиташ - направи го. Просто не преяждай. 🙂

А дръжки, китайската кухня е много по—разнообразна — над 10000 рецепти, разбира се тая в ресторантите е пълен фейк. Въобще тия мазни жабари така ги мразя, мислят се за най—големите спецове по пица и паста и всичко, но трябва да си запишат някъде , че Марко Поло е донесъл спагетите в Италия от КИТАЙ!

24.01.18
19:16

казано от Алан Там уин-люн на 24.01.18, 18:54:

А дръжки, китайската кухня е много по—разнообразна — над 10000 рецепти, разбира се тая в ресторантите е пълен фейк. Въобще тия мазни жабари така ги мразя, мислят се за най—големите спецове по пица и паста и всичко, но трябва да си запишат някъде , че Марко Поло е донесъл спагетите в Италия от КИТАЙ!

Предполагам, че тролиш просто но ениуей. Китайската кухня всъщност е най-зле дори сравнена само с останалите азиатски. Със съвременната европейска кухня е направо смешно да ги сравняваме. Е Барт ще ти каже. Иначе 10000 рецепти мога да ти измисля само с бъркани яйца..това няма да ме направи по-добър готвач. Ония спагети не са тия спагети.

Bart Simpson

24.01.18
19:35

Благодаря, Владо, не ми се захващаше грам.

ДЕ

24.01.18
19:39

В Китай не съм бил, та не мога да сравня с Европата, но приятели и познати, които са били в доста евро държави и са били и в Китай, само хвалят кухнята им. Говоря за ресторанти среден клас, но като цяло само хвалби.

Bart Simpson

24.01.18
19:49

Айде щом тръгна разговор:
В България няма китайски ресторанти, има китайски тропс къщи,  които нямат манджа без содиум нещо си.
Натриево, дето всичко мирише еднакво.
Обаче.
Едни от най-скъпите ресторанти в Лондон и Ню Йорк са китайски, наред с Мишлените.
Китайската кухня, каквато аз не съм имал честа да ям, истинска такава, за която говоря е изключително сложно занимание, както и повечето им неща.
Например Пекинската патица, готвена няколко дни само на пара от чаени листа и други такива небивалици.
Интересен факт,  е че дори и суши се появява като първопроизход там, нормално е, стара цивилизация, стари неща.
Нелепо е обаче да се сравняват соба или други нудълс със паста.
Едит веднъж ни питаха група готвачи, кой ни е любим готвач, всики се наметаха на Пепен, Рамзи все светила, ама някой ял ли им е манджите, не.
Аз написах-мама.
Що са си ми най-вкусни, никой друг не може да готви охлюви като нея.
Та така и азиятския певец си обича техните си манджи.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.01.18 19:55.

Ми не, подразни ме генерализация от сорта на „най—вкусната”. Няма такова нещо като най—вкусна, всичко е въпрос на вкус. И да ми сравняваш кухнята на държава с население от милиард и половина с италианците, дето са по—малко и от населението на провинция Гуандун... Та срещу техните 200 рецепти за паста ще ти извадя 200 000 за нудълс и то не само като сос, а и като материал за приготвяне на тестото— папрати ,корени, сладък картоф и какво ли още не.Но италианците се правят и най—вещи и по други въпроси , като модата и това ме вбесява. Като франкофон някак си не мога да ги харесам тия жабари, Париж срещу Рим баце.

Bart Simpson

24.01.18
20:04

Ясно, ти не си от Китай, от Илиянци си.
Но си прав, на вкус и цвет-тавариш-нет.
Нервака да ми помага с руския.
Едит:
Нито модата нито храната на Италия е в Рим.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.01.18 20:06.

24.01.18
20:17

@ Барт, нищо от китайските рецепти не е особено технологично сложно за правене честно казано. Някои са просто неприятни чисто морално и естетически обаче - като да печеш жива риба като и увиваш главата с мокра кърпа и всичкото вариации на хот-пот примерно.
В Лондон и НЙ бичат масово фюжън..надали сервират свинско по съчуански от уока.

Иначе съгласен - каквото ти е най-вкусно, това ти е най-вкусно ама говорим за ниво и майсторство - преди време гледах Феран Адриа или някой от тоя калибър как деконструира едни прости испански наденици с домати и ми идеше да си метна тигана от петия етаж и да се фръла след него ти казвам...

Bart Simpson

24.01.18
20:26

Въпреки, че си прав и не си, не подценявай китайската храна.
Емил едно време ми казваше-Васе, с телешко и трюфели може всеки да готви, нашета задача е да го направим с домати и краставици.
Там е гениялността на Италия и кухнята и.
В простите съставки, но там нямаш ли техника, простите съставки стават прости манджи.

Живея в Шам Шуй По , в най—пропадналия квартал на Хонконг в апартамент с размера на килия на 42—я етаж наблъскан като сардина

Bart Simpson

24.01.18
20:30

Абе вие тук защо всучки сте такива яки кулинари бре хора, освен че на тренировки ме разбивате ами и на кулинария едвам ви удържам на знания, браво не съм впечатлен, а възхитен.
И ти и Нервака и Кейн и Джеимс, ако пропускам някой да ме извини.

Bart Simpson

24.01.18
20:32

Под-и ти имам предвид Владо.

Bart Simpson

24.01.18
20:33

Ай ся се снимай с вдигната лява ръка на същия кадър, моля.

А бг уж китайски ресторанти са ужасни да. Квот и да поръчам един и същ вкус. Автентична китайска храна има в магазина на Пиротска. Доказателство за това е, че на който я предлагам не му харесва, а водораслите са такъв страшен кеф че не моа разбера кво не им харесват. Но тези в корейския в Левски са по—вкусни.

Между другото напоследък се увличам по копрофагия, но никъде не намирам nutrition value за любимия деликатес. А колко белтъчини има в 100 гр сперма? Грехота е да я хвърлям след ръкоделие, протеини са все пак.

Bart Simpson

25.01.18
21:34

Айдеееее, уйде коня у барата.

Конят няма да ходи никъде.
Който няма какво да прави - моля, нека не го прави тук.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1