31.01.18
21:31
Здравейте, преди да започна моля да не ме съдите, наистина имам нужда от помощ.
Тренирам от доста години, винаги съм го правила за удоволствие, винаги съм се хранила здравословно, не съм изпадала в огромни лишения, исках да отслабна, но имах доста мускулна маса. И така неусетно изгубих връзката между разумното и полезното и здравослното тегло, претренирах не се храних достатъчно, бях на косъм от анорексия. Та сега се храня по-нормално не тренирам толкова много и се чувствам добре, но не искам да натрупвам мускулна маса, а ако не променя нещо това скоро ще започне да става, та въпроса ми е според вас как трябва да тренирам и с какво трябва да се храня, защото искам да запазя килограмите си, да се чувствам добре и най-важното да съм здрава !
Здравей,
“Доста” мускулна маса е относително понятие. Дай няколко снимки как си била, и евентуално как си сега и как искаш да изглеждаш според собствения си вкус.
01.02.18
09:01
Преди 55-57 кг
01.02.18
09:02
57кг
01.02.18
09:03
Сега- 50.500 кг
01.02.18
09:06
Харесвам такъв тип женски тела (според моите представи разбира се)
01.02.18
09:07
Не харесвам прекалено мускулести крака или дупе
01.02.18
14:16
казано от Димо на 31.01.18, 22:58:
Здравей,
“Доста” мускулна маса е относително понятие. Дай няколко снимки как си била, и евентуално как си сега и как искаш да изглеждаш според собствения си вкус.
Готово
01.02.18
14:22
казано от Сани Динева на 01.02.18, 14:16:
Готово
Ами на снимката, където си 50.500 доста си се доближила до желаното тяло, което си дала по-горе за пример. Не може да се прецени добре, тъй като си по-облечена, т.е. не се вижда корема и т.н., но общо взето си на прав път ;-) Сега да не вземеш хептен да се разсъблечеш и да се снимаш, за да сравняваме. Но и не прекалявай с отслабването.
М/у другото, когато си била 55-57 кг. /страничната снимка пред огледалото/, си си доста добре!
Мнението беше редактирано от Деян на 01.02.18 14:24.
При все че харесвам кльощави, но това, което показваш като идеал не мисля че е много здравословно. Мисля че проблема ти не е тренировъчен, а в противоречивите ти желания. Искаш да се храниш и да тренираш нормално, но искаш и да нямаш мускули. Досега си лишавала тялото си от храна и то е било недохранено и не много здраво. Сега се храниш по- нормално и тялото ти съвсем нормално се опитва да си върне нормалното телосложение. Виждал съм военопленици как излизат от лагер и само след няколко месеца нормално хранене си връщат нормалното телосложение сякаш никога не са гладували.
На мен ми се вижда сериозно противоречие да искаш хем да си кльощава и без мускули, хем и да тренираш защото те кара да се чувстваш добре, и да си здрава и енергична. Не те съдя. Може би трябва да пробваш да намериш някакъв баланс между желаната си визия и желанието да си здрава и да се чувстваш добре.
01.02.18
14:49
казано от Димо на 01.02.18, 14:36:
Виждал съм военопленици как излизат от лагер и само след няколко месеца нормално хранене си връщат нормалното телосложение сякаш никога не са гладували.
:-)
Имаш предвид, че са налице редица документирани случаи или ......... :-)
Ясно де! Иначе с всичко написано съм съгласен, като съвет!
01.02.18
20:16
Благодаря ви за отделеното време 🙂
25.06.18
21:28
Здравейте, възможно ли е въпреки че тренирам всяка сутрин на гладно на кростренажора и упражнения с гири по един час, храня се основно с плодове , зеленчуци, мляко, сирене и яйца , пия само вода и да качвам килограми? Какво трябва да се направи??? На този режим съм вече повече от една година.
Прави леки аеробни тренировки,тичай и яж здравословно, не превишавай дневния калориен прием.Гаранция няма да качиш мускулна маса 🙂 .Според мен изглеждаш точно като момичето от приемра, който си дала, може би разликата е, че тя има преса.
казано от Маргарита Костадинова на 25.06.18, 21:28:
Здравейте, възможно ли е въпреки че тренирам всяка сутрин на гладно на кростренажора и упражнения с гири по един час, храня се основно с плодове , зеленчуци, мляко, сирене и яйца , пия само вода и да качвам килограми? Какво трябва да се направи??? На този режим съм вече повече от една година.
Разбира се че е възможно. И хипопотамите плуват по цял ден и ядат само трева, а са доста дебели. Просто ядеш повече калории, отколкото изразходваш, затова качваш. Според зависи колко са ти тренировките, може да качваш повече мускул или повече мазно. А ти какво всъщност искаш да се получи?