30.01.18
13:50
Здравейте, преди да споделя запитването си искам да подчертая,че изчетох много по темата, но отговора ми все още е неясен.
Става дума за това КАК да тренирам?
Тежа около 68,5кг и съм висока около 165см. До преди 10дни не спортувах активно, а се борех с излишните килограми посредством диети и упражнения вкъщи. От малко повече от седмица обаче започнах да ходя на фитнес всеки ден правейки кардио (30мин пътечка и 30мин кростренажор) + силови упражнения ( с гирички за ръце, клекове, преси,разтваряне на абдуктор, бедрено сгъване,свиване и тн.)
Като изключим,че ходех 8 дни подред и към края бях леко претоварена, се чувствам много добре тренирайки по този начин - всеки ден, по 1-2 упражнения за всяка мускулна група и кардио.
Въпросът ми е дали това е вредно, защото в повечето програми, които гледах се тренира по-интензивно 1или 2мускулни групих1ден, а не по малко всяка,всеки ден 😄
Надявам се да получа отговор, а не обвинения или нападки.
Мерси С:
Здрасти и поздравления че си започнала да тренираш.
Това, което ти правиш - всички групи по малко всеки ден - му се вика кръгова тренировка и е нормално да го правиш поне 1-2 месеца. Да придобиеш някакви навици за трениране и двигателна култура, да пробваш различни упражнения и техники, да понатрупаш някаква сила и/или издръжливост. Като ти доскучее и като се почувстваш готова за следващата стъпка, и като решиш каква е тази следваща стъпка, тогава вече може да помислиш какви са ти целите и да помислиш/поогледаш/попиташ за подходяща програма.
Засега си действай така. Факта че се чувстваш добре потвърждава че си на прав път.