Не ми минава коляното вече 1 година

04.02.18
12:47

Здравейте!
Аз съм момче на 16 години. Преди 1 година паднах от високо върху едни тухли и си набих десния крак. От тогава започна да ме боли коляното. След няколко месеца отидох на ренген и ЯМР, от които резултати ортопедът ми каза, че нищо ми няма. И до днес имам болка в задната част на коляното когато го изпъвам докрай (заключвам го) и когато го усуквам. Някои дни ми се появява остра болка в кръста точно над коляното, което не знам дали не е свързано. Може ли да ми дадете съвет за някакви упражнения, с които да си заздравя коляното, или като цяло да ме насочите?
Благодаря!

Здравей!

След като от 1 година имаш описаните болки, съдейки по заглавието на темата, е добре да се види какво точно ти е. Не може сляпо да се дават съвети.
Обмисляте ли с родителите ти да отидете за второ мнение, при друг специалист?

Какво означава това:

казано от Hulickom на 04.02.18, 12:47:

Някои дни ми се появява остра болка в кръста точно над коляното,

?

05.02.18
11:18

Благодаря за отговора!
Забравих да кажа, че съм ходил и на физиотерапия. Ортопедът ми каза, че ЯМР е най-точното изследване и щом там не се вижда проблема, няма къде. А това за кръста, имах предвид, че болката е само в дясната страна на кръста, което е странно, защото и коляното е дясното.

06.02.18
17:09

казано от Hulickom на 05.02.18, 11:18:

Благодаря за отговора!
Забравих да кажа, че съм ходил и на физиотерапия. Ортопедът ми каза, че ЯМР е най-точното изследване и щом там не се вижда проблема, няма къде. А това за кръста, имах предвид, че болката е само в дясната страна на кръста, което е странно, защото и коляното е дясното.

Нещата са доста комплекси по принцип и влянията са много. Трябва да отидеш на добър кинезитерапевт, да ти се оцени мобилноста.
Обикновено болките се появяват от компенсаторни механизми на тялото. Когато имаш травма, част от мускулатурата ти се натяга много за да предпази болното място, това може да доведе до дисбаланс и ограничаване на подвижноста. Затова нервната ти система генерира болки, които чисто визуално на диаграмата не показват нищо.
Та тези 2 неща.
1-во бъди сигурен че ямр и всичко останало е добре видяно
2-ро добър кинезетерапевт, на който да му обясниш това и да ти направи цялостен тест на мобилност.
Болката в задната част на коляното може да е например от натегнати хип флексори, болките в кръста пак от натегнати мускули ...

Carbohydrate

06.02.18
19:27

и аз имам питане......преди повече от 20 години, имах болежка в коляното...доста силна болка, когато седя...и за да ми мине, трябваше да изправя ставата (да изпъна крака)...тогава болката се зануляваше....Така бях близо година и ми мина....Сега почна пак същото....но болката не минава вече и не е толкова силна))...

06.02.18
22:39

казано от Carbohydrate на 06.02.18, 19:27:

и аз имам питане......преди повече от 20 години, имах болежка в коляното...доста силна болка, когато седя...и за да ми мине, трябваше да изправя ставата (да изпъна крака)...тогава болката се зануляваше....Така бях близо година и ми мина....Сега почна пак същото....но болката не минава вече и не е толкова силна))...

Пусни го като отделна тема и ще ти отговорим.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1