07.02.18
12:30
Здравейте! Знам, че много се е говорило и изписало по тази тема, но не успях да намеря отговор на въпроса ми. Аз съм момче на 23г. Работя от вкъщи, обаче заради хемороидите не мога да седя на бюрото си, а трябва да лежа в леглото заедно с лаптопа. Като опитам да седя на бюрото и още след първия ден започвам да усещам дискомфорт, сърбежи и неприятно чувство около аналната област. Във фитнеса си избирам повечето упражнения да не изискват продължително седене и нямам проблем. Бих искал да поискам съвет от вас и от хората страдащи от хемороди, на които работата им изисква да са седнали по цял ден. Използвате ли някакви гелове или хапчета и изобщо как се справяте с тази ситуация? Благодаря!
07.02.18
14:42
Здравей!
Преди около 3месеца един познат от фитнеса, съдов хирург ми беше изписал “Цикатридина спрей”. Не съм до пробвала. Използвала съм “Антифлегмин” - мазило(използва се за мазане виметатана кравите)- можеш да си го закупиш от ветеринарна аптека. НО според мен консултирай се първо с лекар- личен лекар / хирург - там срамно няма! 🙂
Много просто, недей стой по цял ден. Сменяй позите, разхождай се, ставай, прави по някой клек. Ако искаш си приспособи и бюрото въобще да не сядаш. Седенето по цял ден направо си убива.
07.02.18
23:34
казано от Сис на 07.02.18, 14:42:
Здравей!
Преди около 3месеца един познат от фитнеса, съдов хирург ми беше изписал “Цикатридина спрей”. Не съм до пробвала. Използвала съм “Антифлегмин” - мазило(използва се за мазане виметатана кравите)- можеш да си го закупиш от ветеринарна аптека. НО според мен консултирай се първо с лекар- личен лекар / хирург - там срамно няма! 🙂
Ще го имам предвид, благодаря! 🙂
07.02.18
23:36
казано от kaloyan на 07.02.18, 14:50:
Много просто, недей стой по цял ден. Сменяй позите, разхождай се, ставай, прави по някой клек. Ако искаш си приспособи и бюрото въобще да не сядаш. Седенето по цял ден направо си убива.
Разбирам те. Аз също нямам желание цял ден да седя, но поне по няколко часа на ден се налага и точно заради това ми се появява проблема.
Всъщност мисля,че ключово е храненето,да приемаш фибри сутрин-върши работа и топла вода с лъжица мед.
Течности поне 2 л дневно и течна храна. Ако всеки ден ядеш само суха храна или бобови състоянието ти е абсолютно предвидимо.
Цикатридина знам, че помага,има и едни таблетки,на които не помня името,но ако няма резултат до два три дни-лекар(дори и веднага по възможност).
Помагат масло от арника, студени терапии - всякакъв вид, обръщане с главата надолу, храна и добавки, които подпомагат синтеза на колаген в организма.
09.02.18
00:53
Да, благодаря ви, ще се опитам да ги правя тези процедури 🙂 иначе по-подробно да ви обясня за състоянието ми. Хемороидите не са възпалени, не кървят и не ме болят, дори и при ходене на тоалетна не ме болят. Просто при продължително седене на стол (от порядъка на 1-2 дена по 5-6 часа) усещам, че ако продължавам с това седене ще се възпалят, защото се появяват първоначалните симптоми - сърбеж, дискомфорт.. но си правя бани с чай от смрадлика и спасявам положението.
03.07.18
14:58
Има доктор в Бургас, който ги маха без операция като ги хваща с някакъв пръстен и те си падат сами(легиране се нарича процедурата). Много е добър в това, което прави. Същото го правят и ОН-Клиник, но вземат много по-скъпо. Ако имаш интерес имам някакъв негов телефон от познати, мога да ти го дам на лично, но не знам дали е още актуален.
19.07.18
20:15
Привет, приятел! Много добре знам какъв меч е с тия хемороиди. В какви ли неловки ситуации не съм попадал заради тях, направо ти променят начина на живот и го усложняват. Едно от нещата, които много ми помагат да се справям с дискомфорта и да ги “успокоявам” е масло от пачули Ареон. Горещо ти препоръчвам да се опитам с него. На сайта на Аптека Медея го има на добра цена. Късмет ти желая!
Мнението беше редактирано от Петър Станчев на 19.07.18 20:16.