09.03.06
16:01
абе братлета ... тренирам от края на ноември и съм решил да си взимам креатин, протеин и разни там други екстри ... да ви питам кое ще ми препоръчате на 16 год .съм 60тина кила ...
едит- миналата година началото ползвах ...
нутрим (NUTRIM) протеин некакъв .....
след това взех
на JC nutrition Ultimat .... не помня на татък
креатин който съм пил е пак на JC ..
пил съм още но не им пазя кутиите ...
а на JC monster amino 2700 амино киселини L формите дет са :)
изобщо какво ви е мнението за тази фирма “JC nutrition” от тях ли да търся или някой друг :)
какво ще ми препоръчате да не е мн скъпо МН :)
мерси за отзовалите се :)
Пускай си темите където им е мястото!
Прочети правилата на форума!
Спазвай правилата на форума!
head_hunter
Първо приятел темата не и е тук мястото,но модераторите ще решат това по добре.
Второ-може още малко да тренираш без да пиеш добавки,ама това сам си решаваш.
Трето - Не си взимай Нутрим или JC (JK) щото ще си блъскаш главата
Поразрови из форума има доста теми има за това,сам ще разбереш защо.
P&B като че ли са по добри,но още не е сигурно.
На сравнително добри цени са и Genesis.
Успех!
извинявам се че там я пуснах просто видях още теми за различни протеини и там работи .. затова ....
за протеина и креатина разбрах ...
да отбележа само че от L серията бях мн доволен ... имаше поне така мисля ефект ...
за Genesis съм чувал мн добри думи в залата ..
мерси ....
да ми кажете как да ги пия ... четох разни работи в форума но се пак да питам :)
09.03.06
16:54
[quote author=“STRATEG”]
да отбележа само че от L серията бях мн доволен ... имаше поне така мисля ефект ...
Scitec не са никак лоши и повечето мения за протеините им са доста добри.Цените за суроватката им е от порядъка на 42-45лв за 900 гр.което не е зле.Креатин повечето ще ти препоръчат на нутрим,ама след тая история с лабораторните изследвания на протеина им Про голд90 не е сигурен много и креатина.Поне аз така мисля.Затова си вземи на Оптимум примерно, а ако търсиш на по тънка цена на чешката Мегаболид е 250гр. за 18-20лв. ,унгарските Bio Tech също са добри .
Относно аминокиселините е нормално да си доволен-Повечето аминокиселини с Л-разклонена верига са доста добри.
плс отговорете как да пия креатина и протеина ... през дните ... т.е дигам от понеделник до петак без сряда ... и събота и неделя :)
10х на отзовалите се :)
Здр, да ти кажа какъвто и протейн и креатин да си вземеш в твоята ситуация направи следното:
Малко ме затруднява че незнам кога тренираш, но
Креатина сутрин на гладно, след него закуска и протейн. След което си даваш 1 час, и ще си в перфектна форма в залата. След тренировката отново протейн, почиваш един час и следва обяда. Вечерта към 8 осте един креатин /час след основното ядене/ и преди лягане пак протейн. Това според мен е добра комбинация но ако нямаш начин да пиеш толкова протейн не е страшно :) просто си хапвай стабилно и няблягай на протейна преди тренировка и веднага след нея. Само тогава има голям риск да нямаш достатъчно протейн в запас и да загубиш резултата от тренировката.
Ммм да кажа ако тренираш следобед ... сутрин на гладно креатин, преди тренировката 1 час протейн, след 30 мин креатин и си готов. Като свършиш в залата пак протейн и си готов.
В дните който не тренираш креатин сутрин и 8 часа след парвия прием или вечерта преди сън но това го избягвам. Да кажа също винаги давай поне 20-30 мин разлика между приемите на креатин и протейн.
И пак да кажа тия неща горе са условни зависят от много неща, но в общи линий това е верния път.
аз тренирам следобет .... след 14 4аса .... сутрин с закуската взимам протеин ... в кисело мляко го слагам ... ... 1 от залата ми каза да пия креатина 30 мин преди фитнеса и малко след кат свърша.. пих го така няколко дена но мисля че мн креатин взимам ... и мисля да спра с креатина след залата ...
едит- сега все още пия зареждаща доза креатин ....
Екстра си така както го пиеш, само да ти кажа протейна веднага след фитнес е по важен и ако взимаш само веднъж дневно, го прави именно след тренировка. Креатина го взимай при това положение преди тренировка само и вечер преди да си лягаш. Избягвай да взимаш едновременно креатин и протейн. Остави им поне 20 мин разстояние.
Поздрави.