18.02.18
18:29
Здравейте,
Бихте ли споделили как приготвяте овесените ядки за закуска?
Изсипвам в купа овесените ядки и ги поливам с вода. Слагам ги в микровълновата за 1 минута, вадя ги и разбърквам. И така три пъти. После като поизстинат, слагам малко кисело мляко отгоре и често протеин, за да станат сладки.
Понякога добавям и канела, фъстъчено масло или банани. Както дойде.
18.02.18
23:42
1. В купичка ги заливам с вода и ги поставям в микровълнува за 2 минути на 800W. Понякога слагам канела, какао или резени банан преди да ги залея.
2. 100гр. овес заедно с 5 белтъка/яйца (+канела/какао/чия по желание) на блендера и след това в тиган на палачинка; във форми за мъфини 15 минути на фурна на 180градуса.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 18.02.18 23:45.
19.02.18
08:56
По принцип избягвам, понеже не ми влияят добре на храносмилането, но като си правя, използвам комбинация от:
- фини овесени ядки: ~100 г
- сирене: ~80 г
- стафиди: ~30 г
- вряла вода: ~250-300 мл или колкото е нужно, за да се накиснат добре
Оставям да киснат около 10-тина минути и ги хапвам с голям кеф. 🙂
19.02.18
09:55
Аз обикновено слагам 5-6 с.л. в една купа и ги разбърквам с кофа кис. мляко., като добавям и лъжичка мед. Това го правя вечерта преди лягане, за да се размекнат и на сутринта ги ям. Обаче понякога и сутринта директно си правя тази процедура, като имат едно 30-40 мин. само да се размекнат. Днес например ги омешах с резани банани, мед не слагах. Не знам, дали така ако не са омекнали добре, не дразнят стомаха, но не съм усещал дискомфорт.
19.02.18
10:10
Аз им прибавям прясно, затоплено в микровълновата, мляко, изчаквам ги да се накиснат, за да омекнат и им прибавям лъжица мед 🙂
19.02.18
10:55
аз ги правя със студено мляко
добавям счукано ленено семе, конопено семе, чия, натрошени орехи, стафиди (понякога) или смачкан банан.
Като го оставиш 20-30 мин или го направиш от вечерта става много вкусно, защото и орехите се поразмекват, променя им се вкуса
същата комбинация става и с кисело мляко