Закуска

22.02.18
16:15

Здравейте
Имам нужда от предложение за по засищаща закуска тъй като първото ми хранене е към 5 сутринта понеже няма как да е по късно защото съм на работа и почивката ми е към 9.30
По принцип хапваме мюсли с мляко но към 7 отново съм гладна ... Благодаря

22.02.18
19:42

Здравей, споделям няколко примера за закуска:
Сусамов тахан с натрошено ленено семе и някакъв плод
Варена елда със сирене и масло
Сурови ядки (орехи, бадеми, лешници) с плод
Овесена каша с фурми, плод, ленено семе
Скромно предложение, пробвай сутрин да пиеш само вода, което от своя страна намалява лъжливото чувство за глад особено толкова рано сутрин( като се има в предвид че тялото е почивало, не е изразходвало енергия, която да е наложително да се възстановява веднага след ставане) до към почивката в 9:30 и тогава закуси.

22.02.18
20:00

По принцип ям овесени ядки с мляко,но работата ми е цял ден на крак и съм постоянно в движение мога да хапна вкъщи към 5 и чак към 9.30 ,до тогава умирам от глад ...

Към идеите: опитай и яйца - аз бих избрала омлет със сирене/кашкавал, в краве/кокосово масло + зеленчуци (салата със семена).

Засищаща е комбинацията от месо + ядки, но не съм сигурна, че ще ти допадне, пък и че толкова рано ще ти се хапва.

Експериментирай - няма “задължителни” храни за закуска. Съобрази се с вкусовете си, експериментирай с количествата, но задължително да има добро количество протеин, тъй като той си е засищащ макронутриент.

Бих се спряла на комбинацията от протеин + мазнини. 🙂

22.02.18
20:14

Много благодаря

22.02.18
20:16

А може и едно черно кафе без захар и после храна чак на обяд - ползите ще са повече. 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1