22.02.18
21:04
Здравейте!
Искам да започна дневник и да попитам за ваши мнения! Та, тренирам от август във фитнеса, но преди това не съм водила застоял начин на живот. Винаги спорта е бил от моя живот. Момиче съм на почти 15, 166 см, 53.5 кг.Тренирам 4-5 пъти седмично.
понеделник - крака, основно глутеус
вторник - гръб и рамо
сряда - крака
петък - бицепс, трицепс и гърди
Не мисля, че това е добре за малкия ми опит във фитнеса. Вчера правих тренировка за цялото тяло. Почувствах я доста добре. Горната ми част е по-развита от долната. В краката съм натрупала мускулна маса и глутеус ми е значително по-оформен. Когато тренирам горна част почти не се потя, което смятам за малък проблем. Чудех се да започна ли да тренирам три пъти в седмицата тяло тяло и още два концентрирани върху дупето. Все още се чудя как да го направя, дали ще е добре за мен. Та сега искам да поговоря и за хранителния ми режим, уж. Започнала съм да ограничавам сладкото със сигурност, газираното също. Поддържам на 1600 ксал. Сега съм на около 1350 ксал. Като грамажа ми на протеин е по-голям. Имам проблем с това, че след училище в повечето случаи ходя на фитнес и като се прибера съм много гладна и ям каквото има, в повечето случаи хапвам и винаги накрая ми се дояжда нещо сладко.И някак си така ми се проваля деня. Един обикновен мой ден( свързано с храната)
Закуска: 50 грама овесени ядки, 1,5% прясно мляко- около 150-200 грама и една доза протеин шейк( не винаги)
Обяд: Три белтъка, червен боб и малко филе( но не винаги)/ протеинови палачинки - 70 грама овес, три белтъка ( понякога и цяло яйце слагам + два белтъка, доза протеин на прах/ ако има някакво месо около 150-200 грама със салата или боб
Вечеря : Картофи-печени/ често има и месо и всеки ден салата/ пица с лимец, домашна лютеницата, сирене, кашкавал, знам, че това хранене е високо на въглехидрати и мазнини/ примерно вчера хапвах консерва с риба тон, за да си набавя нужните за деня белтъчини + две чушки с ориз и кайма( следтренировъчно хранене) и вечер хапвам сладко със сигурност.
Искам да покача мускулна маса и да сваля процента подкожни мазнини. Искам да разбера мненията ви за тренировките за цяло тялои това , което ям, аз съм на около 120 грама протеин.Имам и още един пробелм при клека- основно упражнение. Усещам голямо напрежение в колената. След тренировката в понеделник- крака, вкъщи докато лежах ми беше по-добре на колената ако съм стегнала крака от колкото да бъде отпуснат.
Ще бъда благодарна, ако чуя вашите мнения.
22.02.18
23:35
Бас ловя, че проблемите с колената са, защото правиш клека на смит машина.
22.02.18
23:47
казано от Стойко Колев на 22.02.18, 23:35:
Бас ловя, че проблемите с колената са, защото правиш клека на смит машина.
Не
казано от Ели Конецовска на 22.02.18, 21:04:
Здравейте!
Момиче съм на почти 15, 166 см, 53.5 кг.Тренирам 4-5 пъти седмично.
Поддържам на 1600 ксал. Сега съм на около 1350 ксал.
Абсурдно е да поддържаш на толкова. На тези години, с редовни тренировки, трябва да поддържаш на поне 1900-2000. Отделен въпрос е, че изобщо не трябва да ядеш на дефицит в момента, а ти гладуваш - 1350 ккал ти е само БМР. Храни се повече.
Недохранването е и причина да ти се яде сладко така често.
Здравейте!
Имам и още един пробелм при клека- основно упражнение. Усещам голямо напрежение в колената. След тренировката в понеделник- крака, вкъщи докато лежах ми беше по-добре на колената ако съм стегнала крака от колкото да бъде отпуснат.
Ще бъда благодарна, ако чуя вашите мнения.
Успяваш ли да се изправиш, без да сгъваш колената навътре при изтласкването?
23.02.18
09:06
казано от Petya на 23.02.18, 00:54:
Здравейте!
Момиче съм на почти 15, 166 см, 53.5 кг.Тренирам 4-5 пъти седмично.
Поддържам на 1600 ксал. Сега съм на около 1350 ксал.Абсурдно е да поддържаш на толкова. На тези години, с редовни тренировки, трябва да поддържаш на поне 1900-2000. Отделен въпрос е, че изобщо не трябва да ядеш на дефицит в момента, а ти гладуваш - 1350 ккал ти е само БМР. Храни се повече.
Недохранването е и причина да ти се яде сладко така често.
При изчисляването на калориите не включвам тренирвоките ми през седмицата. Дефакто това горе-долу трябва да са ми калориите в нетренировъчен ден или?казано от Ели Конецовска на 22.02.18, 21:04:
Здравейте!
Имам и още един пробелм при клека- основно упражнение. Усещам голямо напрежение в колената. След тренировката в понеделник- крака, вкъщи докато лежах ми беше по-добре на колената ако съм стегнала крака от колкото да бъде отпуснат.
Ще бъда благодарна, ако чуя вашите мнения.Успяваш ли да се изправиш, без да сгъваш колената навътре при изтласкването?
Не те разбрах много тук. Изправянето не ми е проблем.