10.02.18
15:03
Здравейте! Значи аз съм нов тук и търса съвети. На 14 г.
79кг. и 171 висок. Взех си Л-картинин и Протеин на прах. Искам да попитам как да ги приемам. Резултата които искам е отслабване.
Не хода на фитнес а тренирам вкъщи.
Благодаря предварително!:’)
10.02.18
19:33
L-Carnitine, колкото пише отзад на опаковката по 1 път на ден, протеина като си правиш някакъв десерт или закуска го слагаш вътре за вкус, вместо да слагаш захар.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 10.02.18 19:35.
01.03.18
17:20
Здравейте пичове, писах в друга тема подобен на този въпрос но не получих отговор, може въпросът ми да звучи глупаво. Аз наистина имам нужда от добър съвет как да кача килограми, да натрупам маса и с две думи да оформя едно хубаво тяло. На 24години съм, 68кг висок 179см. Никога не съм ходил на фитнес или спортувал и това ми е голяма грешка признавам но сега съм се амбицирал да постигна желаното. Дайте идеи и съвети как да започна със създаването на едно хубаво тяло.
01.03.18
22:14
Единственият начин да качиш килограми е да ядеш повече от сега. Както искаш така го разбирай, ама друг начин няма.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 01.03.18 22:14.
02.03.18
12:31
Не съм много съгласен с колегата Колев, не е важно да ядеш повече а един правилен хранителен режим към който ако се придържаш ще качиш килограми. Специално за мускулната маса трябва да се храниш разделено по няколко пъти на ден в умерени количества, раздели ги на три основни хранения и две три леки закуски.
02.03.18
12:54
казано от Georgi Milanov на 02.03.18, 12:31:
Не съм много съгласен с колегата Колев, не е важно да ядеш повече а един правилен хранителен режим към който ако се придържаш ще качиш килограми. Специално за мускулната маса трябва да се храниш разделено по няколко пъти на ден в умерени количества, раздели ги на три основни хранения и две три леки закуски.
😄
Значи ако яде няколко пъти на ден в умерени количества по една баничка с боза, специално ще качи мускулна маса?
И как ще качи килограми, ако не яде повече от сега?
02.03.18
13:33
Точно това казвам че не е нужно да се тъпче с храна с идеята че ще качи килограми. Тъпченето с баници, пици и всякви такива ще качи кила но това са кила предимно от натрупани мазнини мисля че момчето иска друг резултат. За да качи килограми и мускулна маса е необходим друг вид хранителен режим с напълно различен вид калории
02.03.18
14:35
Значи има различни видове калории? Може би мускулни калории и мазнинни калории? Или нещо не съм те разбрал?
02.03.18
14:52
казано от Антон Василев на 01.03.18, 17:20:
Здравейте пичове, писах в друга тема подобен на този въпрос но не получих отговор, може въпросът ми да звучи глупаво. Аз наистина имам нужда от добър съвет как да кача килограми, да натрупам маса и с две думи да оформя едно хубаво тяло. На 24години съм, 68кг висок 179см. Никога не съм ходил на фитнес или спортувал и това ми е голяма грешка признавам но сега съм се амбицирал да постигна желаното. Дайте идеи и съвети как да започна със създаването на едно хубаво тяло.
за да качиш мускулна маса, а не мазнини и да станеш мазен и дебел, трябва да тренираш мускулите, иначе няма как да стане. Хранителният режим е много важно нещо и върви ръка за ръка с тренировките. Това е труд, който изисква дисциплина на първо място.
02.03.18
14:55
Със сигурност има значение да речем на една закуска дали ще изядеш две мазни баници с боза или няколко сварени яйца с да речем купа с овесени ядки и плодов сок! На обяд вместо тестената пица една хубава пържола със зеленчуци, ориз или картофи. Както казах с леки закуски през деня, всичко това в комбинация със спорт ще му даде много по добър резултат от “яж повече”
02.03.18
18:48
Пичове аз ако седя гладен ще ви пиша ли тук. Храня се много, ама наистина много и все съм си слаб за това се обърнах към вас за съвет
02.03.18
19:00
В такъв случай яж също толкова много, но добави още едно стабилно хранене към обичайното. Възможно е и да е нужен малко повече сън.
И да допълня, че нещата ще станат бавно. Мускул май се прави още по-бавно от това да изгориш мазнини.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 02.03.18 19:02.
02.03.18
20:05
Стойко Колев приемам с насмешка вашите мнения. Благодаря за съветите Georgi Milanov и Carbohydrate, ще направя хранителен режим както ме посъветвахте
02.03.18
20:10
Не съм целял да са обидни, шеговити или подвеждащи. Стоя си зад думите, съжалявам ако съм ви засегнал.
02.03.18
20:31
Думите ви са да се натпъквам с храна и да спя и според вас така ще направя добро телосложение. Съмнявам се че е правилния начин, нито стоя гладен както казах даже напротив и също така нямам безсъние, зад кои думи стоите не знам, един адекватен съвет не ми дадохте
02.03.18
20:43
За да направиш “хубаво тяло”, както казваш (за мен това означава мускулеста физика, малко мазнини, тясна талия, широк гръден кош) трябва да тренираш добре, да се храниш добре, да спиш достатъчно. Ако искаш да увеличиш твоята мускулна маса (а ти искаш, до колкото разбирам) трябва да са изпълнени трите неща. Ти спомена, че си амбициран с тренировките, та това го изключвам като проблемния фактор. Остават другите два - храната и съня. Казваш, че спиш достатъчно, тогава и това изключваме. То остава храната... за да увеличиш теглото увеличаваш калориите, щом не се получава увеличаваш още, щом не се получава продължаваш да увеличаваш.
02.03.18
21:46
да, благодаря сега отговора ти е малко по различен, но по горе написа яж, яж... та не разбирах защо така остро ми го написа, аз съм новак и искам съвет
Благодаря пичове