тарама хайвер

21.07.04
11:26

Някой да знае нещо за хранителните качества на хайвера?
Супер е за овкусяване на извара, но имам само подозрения какво съдържа.

21.07.04
11:34

хайвер, черен и червен, гранулиран - ккал:252, Белт:25, Въгл:4, Мазнини:18

Ами рибешки яйца и мноого олио - това ти е хайверът от магазина.
Принципно хайверът на шарановите не е много пълен с белтъчини, доколкото знам. Въглехидрати има. Но съотношението не е както при птичите яйца - малката рибка не нараства много и по - скоро й трябва енергия за да се движи бързо веднага след “излюпването”, да се храни и расте самостоятелно, както и мазнини срещу охлаждането.
Лекс, ама това е хайвер на моруни, есетри и тем подобни.... Разликата е няколкостотин килограма :) Мисля, че хайверът им не е един и същ откъм съдържание.....

21.07.04
17:40

Мда, Джини говори за белия хайвер. Мисля, че е бъкан яко с мазнини, ако има 15% протеин ще е добре...

22.07.04
16:14

Няма ли Омега -3 мастни киселини .Те са доста полезни

22.07.04
16:18

Аз продължавам да си мисля, че 70-80 грама хайвер на половин кило извара би трябвало да не ми окаже лошо влияние на НВД-то...

Разубедете ме бързо, ако не съм прав!

Ами ако държиш да спазваш диетата, по добре недей.
Ама ако само това е изключението, не вярвам да е толкова фатално.

22.07.04
17:03

НЕ ГО ЯЖ! БЬКА ОТ МАЗНИНА :!:  :!:  :!:

22.07.04
17:12

Е, нали е НВД, а не е НМД!?...

Добре де, майтапя се.
И без това беше малко и вече свърши.

22.07.04
18:03

Ако си на яко НВД ручай мазно на корем :)
То има един момент, дето яко се засищаш или ти става доста мазно, трудно се прекалява с мазнините ;)

Да се повторя ли :) Според мен хайвера на шараните има доста мазнини и ВЪГЛЕХИДРАТИ :) Разбира се и белтъчини не отсъстват.

22.07.04
21:26

Интересно ми е да разбера какви са му натуралните въглехидрати?
Освен тези, които предполагам са наблъскали за ‘пълнеж’.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1