Кой кантар мери по-точно?

Здравейте! От няколко дена насам се чудя кой кантар ме мери по-точно. Този вкъщи е на марката “Soehnle” и родителите ми са казвали, че кантарът е медицински и мери точно (механичен е, но не си представяйте онези стари кантари). От друга страна, във фитнеса има електронна везна на марката “Seca”. Кантарът вкъщи ме мери с около 1-2 кг пи-малко, отколкото този във фитнеса (меря се с дрехи).
Имате ли идея кой кантар може да е по-точен?

13.03.18
21:44

А защо ти е толкова важно да си знаеш точното тегло с такава точност? Избираш си един от двата и се мериш само на него и по него съдиш за промяната в теглото и постигнатите резултати, освен ако не се готвиш за някакво състезание и трябва да влезеш в точно определени килограми.

казано от K0m3r на 13.03.18, 21:44:

А защо ти е толкова важно да си знаеш точното тегло с такава точност? Избираш си един от двата и се мериш само на него и по него съдиш за промяната в теглото и постигнатите резултати, освен ако не се готвиш за някакво състезание и трябва да влезеш в точно определени килограми.

Не ми е супер важно, иначе да - ще следя за резултатите. Просто ми е интересно за мнението на другите по темата.

14.03.18
00:02

Без дрехи се мери, по едно и също време, сутрин, след тоалетна, веднъж- дваж в седмицата. Предполагам че домашния кантар ще е по- удобен.

Bart Simpson

14.03.18
00:07

За без дрехи- определено.

14.03.18
08:28

Аз се тегля само на кантара в залата. Ходя по едно и също време и за мен това е най-точно. Нося си бутилката с вода за деня 1,5л с мен и се тегля заедно с нея независимо колко съм изпил или съм се изпотил, просто вадя 1,5кг.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 14.03.18 08:37.

14.03.18
10:36

Мери се на домашния сутрин след тоалетна и гола. Следи си този показател и то не повече от 2-3 пъти в седмицата- както  казаха по-горе.
Изобщо е нормално да имаш 2-3 кг разлика между  различните дни, особено 10-15 дни около периода, след по-обилно или въглехидратно хранене, след няколко грама сол в повече, други източници на натрий, прием на НСПВС , алкохол, лекарства и пр. А също и да имаш разлика 1- 2 кг. между сутринта и вечерта, дори да не си яла почти нищо, все пак тъканите ти задържат клетъчна течност.

14.03.18
10:37

казано от Queen Cobra на 14.03.18, 10:36:

не повече от 2-3 пъти в седмицата

Защо?
Аз се меря всекидневно и така по-точно получаваш средно седмично тегло, което мисля е най-точния индикатор

14.03.18
11:07

Разбира се, може всеки ден, може и сутрин и вечер и да си смята средно аритметично тегло. Просто не задължително  необходимо и е по-малко ангажиращо.

ДЕ

14.03.18
11:13

казано от Queen Cobra на 14.03.18, 11:07:

......може и сутрин и вечер и да си смята средно аритметично тегло. ........

Това с каква цел, т.е. “средноаритметичното” и защо ти е необходима тази информация. Когато се меря вечер е единствено от любопитство, за да видя или колко съм поел за деня :-) или колко ще е изчезнало на сутринта, когато се събудя и се претегля.

14.03.18
11:30

казано от Ivan на 14.03.18, 10:37:

казано от Queen Cobra на 14.03.18, 10:36:

не повече от 2-3 пъти в седмицата

Защо?
Аз се меря всекидневно и така по-точно получаваш средно седмично тегло, което мисля е най-точния индикатор

Статистически погледнато и за теб е така, но за някой, който сега започва с тегленето и меренето и няма изградена рутина и психика, може да е стресиращо да вижда серизони разлики в показанието на кантара. Например надумка се вечерта с бисквиди, съответно задържи вода, сутринта кантара покаже +2 кила и някой може да си каже: “Ебаси, така и така се освиних, зачий ще ходя на фитнес и кого заблуждавам че мога да се справя” и да заебе и хранителни режими и тренировки.

14.03.18
11:48

казано от Димо на 14.03.18, 11:30:

Да, но може да се премери в неделя и следващата събота да рече “ех цяла седмица пазя диета, една пица няма да навреди” и да се набуха яко и пак да се стресне от резултата на другия ден

Bart Simpson

14.03.18
13:34

Откакто спрях да се меря ми е по- добре.
Е то защото се развали кантара в залата и го махнаха, ама все пак, ми е по- добре.
Последно цапнах- 85, а ” плочките са си същите като в края на 2017- предизвикателството, а килограмите 5- нагоре.

Хора, не се карайте. Опитът ми в залата не е голям, но не е и супер малък, почти стана половин година. Не се храня с боклуци и съответно не качвам, чета и знам, че вечер си по-тежък, нормално е - поемал си вещества през деня и много други фактори. Ще се меря вкъщи на голо, сутрин 1-2 пъти седмично, струва ми се най-добре, благодаря много на всички за мненията!!! 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1