Въглехидрати

18.03.18
13:49

Някой знае ли към колко гр въглехидрати трябва да се придържаме ако чистим ? И от какво е най-добре да се набавят. Имам чувството че прекалявам с въглехидратите а искам да съм максимално слаба и чиста и се ограничавам до 100-120-130гр на ден примерно. Повечето дни гледам да не надвишавам 100 за да използвам енергията от мазнините които искам да си изчистя . Някакви съвети ?

Колко си висока и какви килограми си? Качи снимки за ориентир, ако искаш.

казано от Биляна Сергеева на 19.03.18, 08:24:

Висока 1.80, около 60кг

19.03.18
13:19

Зависи колко са ти протеините и мазнините в диетата.Броиш ли калории?Някакъв конкретен хранителен режим спазваш ли?

казано от Никол Иванова на 19.03.18, 12:17:

Висока 1.80, около 60кг

По принцип теглото ти звучи даже малко. Консултирай се с човек, който изготвя хранителни режими, най-точно ще е за теб. Явно имаш повече % мазнини и затова искаш съвети за нещо нисковъглехидратно, но на тези данни не мисля, че трябва да сваляш още надолу, а да се насочиш към горене на мазнини. Има формули в интернет, прочети из форумите, пълно е с такива теми.
Успех!

казано от Петьо на 19.03.18, 13:19:

Зависи колко са ти протеините и мазнините в диетата.Броиш ли калории?Някакъв конкретен хранителен режим спазваш ли?

Протеините много.. около 100-150 гр дори съм имала и дни с повече. Защото ям много извара,месо, яйца и все протеинови продукти. А за мазнините до към 70-80 гр някъде гледам да не д много единствено си ги набавям от ядки зехтин, маслини, кашкавал в малки количества

казано от Биляна Сергеева на 19.03.18, 13:40:

казано от Никол Иванова на 19.03.18, 12:17:

Висока 1.80, около 60кг

По принцип теглото ти звучи даже малко. Консултирай се с човек, който изготвя хранителни режими, най-точно ще е за теб. Явно имаш повече % мазнини и затова искаш съвети за нещо нисковъглехидратно, но на тези данни не мисля, че трябва да сваляш още надолу, а да се насочиш към горене на мазнини. Има формули в интернет, прочети из форумите, пълно е с такива теми.
Успех!

Да имам си мазнинки в областта на корема най-вече затова се стремя към горене но напоследък не се потя много много. По едно време и добавки пих.. но трябва да почна и кафе преди трен чух че е ефективно. Като цяло подкожните мазнини са ми проблем искам да ги изчистя някакви съвети ? И благодаря много!

19.03.18
14:30

казано от Никол Иванова на 19.03.18, 14:11:

Протеините много.. около 100-150 гр дори съм имала и дни с повече. Защото ям много извара,месо, яйца и все протеинови продукти. А за мазнините до към 70-80 гр някъде гледам да не д много единствено си ги набавям от ядки зехтин, маслини, кашкавал в малки количества

Не са много протеините- напълно нодмално за теглото ти е да приемаш 120-150 гр. Мазнините също са добро количество, не падай под тях. 
В този ред на мисли стойностите до запълване на калорийния баланс запълни с въглехидрати. Ако си 60 кг и тренираш усилено, балансът ти би трябвало да е около 1900-2000 ККал или повече

Съвети за корема, които са проработили при мен - повечко протеин (яйца, месо, извара), нисък прием на въглехидрати (от овес, зеленчуци) и нисък прием на мазнини (маслинки, авокадо). Съветвам те да тичаш, при мен много помага за горенето на мазнинките по корема, комбинирано с правилните упражнения - перфе!

19.03.18
17:10

А калориите от кога не си ги променяла?

казано от Петьо на 19.03.18, 17:10:

А калориите от кога не си ги променяла?

Преди примах по 1200 защото си мислех че колкото по-малко толкова по добре за да поддържам фигура , но с времето се убедих че не е точно така . После постепенно ги покачих и сега съм на около 1400-1500 кал и си поддържам кг с това количество. Казвали са ми че когато чистиш и спазваш някакъв вид режим/диета не трябва да надвишаваш 2000. Но това не ме притеснява защото аз дори и толкова не приемам.

казано от Биляна Сергеева на 19.03.18, 15:28:

Съвети за корема, които са проработили при мен - повечко протеин (яйца, месо, извара), нисък прием на въглехидрати (от овес, зеленчуци) и нисък прием на мазнини (маслинки, авокадо). Съветвам те да тичаш, при мен много помага за горенето на мазнинките по корема, комбинирано с правилните упражнения - перфе!

Относно храненето -правя го аз главно ям яйца, извара и месо и то в големи количества (200/300гр. Извара или 300-400гр месо) смисъл наистина много ям белтъчини главно това ми е 80% от храната/менюто всеки ден, и тренирам фитнес и танци но да, скоро като се постопли още малко ще започна да тичам и на открито така че надявам се да ги стопя. Много благодаря за съветите! 🙂

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 19.03.18 22:26.

19.03.18
22:40

Пробвай например един ден  да приемаш 150% от калориите ,на другият-50%.
Както се казва играй с калориите.
Тялото умее да се адаптира.
Ако и това не помага,избягвай по-мазните меса
(заради скритите мазнини).

Мнението беше редактирано от Петьо на 19.03.18 23:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1