Помощ за макроси

19.03.18
21:13

Зфравейте хора,

Да се представя - аз съм момиче на 21г,  167см и околко 59-60кг. То е ясно че искам да отслабна 😁 Правила съм какви ли не диети, но с един резултат - връщане на килограмите 😢 Тренирам 4 пъти седмично - кросфит, спининг и други подобни занимания. Просто вдигането на тежести, не ми допада особено. Но изчисляването на калории и макроси ми е голям проблем 🤔 В началото на годината реших да кътвам (ако мога така да нарека жалкият си опит). Започнах от 1800 кал, след това 1600, 1500… Но не виждах резултати. Свалих на 1400 и така вече месец. Килограмите не мърдат, а вече изнемогвам - умирам от глад, постоянно съм изморена, вие ми се свят, не мога да се справям с тренировките. Случиха ми се няколко бинджа последните дни, но странното е че не се тъпча с джънк - хапвам си пиле с картофи, ама повече от това което ми се полага 😀😀 Иии фурми с орехи... Четох доста статии и изгледах доста клипове е youtube. Повечето блогъри съветват да се увеличат калориите, за да започнат да се свалят килограми 🤔 Супер объркано ми е, не знам какво да правя. Нещо не ми излизат сметките. Калориите за поддържане ми излизат различни - около 2200-2000-1900. Сега реших да пробвам на 1800, ама вечерта пак зверси глад и... познайте 🐷🐷 Не знам какво да правя вече, моля Ви за помощ и съвет за калориите, всичко ще ми е от полза 😊

Здравей!

Някои от отговорите, които търсиш, са скрити в това, което си споделила:

казано от Fit Girl на 19.03.18, 21:13:

Свалих на 1400 и така вече месец. Килограмите не мърдат, а вече изнемогвам - умирам от глад, постоянно съм изморена, вие ми се свят, не мога да се справям с тренировките.

- един месец си била на 1400 калории
- не си се чувствала добре (глад, умора, виене на свят)

После, явно осъзнала, че трябва да увеличиш калориите, го правиш, но по това:

Сега реших да пробвам на 1800, ама вечерта пак зверси глад и... познайте

излиза, че само един ден си опитала на 1800.

Дай повече време на малко по-високи калории и наблюдавай как ще се чувстваш.

Случиха ми се няколко бинджа последните дни, но странното е че не се тъпча с джънк - хапвам си пиле с картофи, ама повече от това което ми се полага

Колко пиле с картофи ти се “полага”?

19.03.18
22:20

казано от Вероника Налбатска на 19.03.18, 22:10:

Здравей!

Някои от отговорите, които търсиш, са скрити в това, което си споделила:

Свалих на 1400 и така вече месец. Килограмите не мърдат, а вече изнемогвам - умирам от глад, постоянно съм изморена, вие ми се свят, не мога да се справям с тренировките.

- един месец си била на 1400 калории
- не си се чувствала добре (глад, умора, виене на свят)

После, явно осъзнала, че трябва да увеличиш калориите, го правиш, но по това:

Сега реших да пробвам на 1800, ама вечерта пак зверси глад и... познайте

излиза, че само един ден си опитала на 1800.

Дай повече време на малко по-високи калории и наблюдавай как ще се чувстваш.

Случиха ми се няколко бинджа последните дни, но странното е че не се тъпча с джънк - хапвам си пиле с картофи, ама повече от това което ми се полага

Колко пиле с картофи ти се “полага”?

Благодаря за отговора 😊
Няколко дни опитах на 1800, но днес се провалих. Събира ми се и малко повече стрес и се предадох 😔 Ами след като си сметнах храната за деня и калориите бяха в границите, проста бях още гладна и си хапнах, както вече казах пиле с картофи, без да броя. Да продължавам на 1800 ли 🤔

19.03.18
22:43

Дори и един ден да хапнеш повече не е проблем.
Хубаво е в рамките на седмицата да компенсираш.
И аз имах проблеми с бинджовете,но малко фастинг оправя нещата.

Мнението беше редактирано от Петьо на 19.03.18 22:44.

19.03.18
23:01

казано от Петьо на 19.03.18, 22:43:

Дори и един ден да хапнеш повече не е проблем.
Хубаво е в рамките на седмицата да компенсираш.
И аз имах проблеми с бинджовете,но малко фастинг оправя нещата.

Попринцип и аз фаствам, минимум по 16 часа.

Придържай се към тези 1800 калории, щом на 1400 ти е зле, значи 1800 звучат добре. С повечко движение ще станат нещата. Прави един чийт дей в края на седмицата, така цяла седмица ще знаеш, че си спазвала режима стриктно и можеш да се възнаградиш с нещо повече (не ти говоря да се натъпчеш с фаст фууд, а в рамките на нормалното).

20.03.18
12:06

казано от Биляна Сергеева на 20.03.18, 08:35:

Придържай се към тези 1800 калории, щом на 1400 ти е зле, значи 1800 звучат добре. С повечко движение ще станат нещата. Прави един чийт дей в края на седмицата, така цяла седмица ще знаеш, че си спазвала режима стриктно и можеш да се възнаградиш с нещо повече (не ти говоря да се натъпчеш с фаст фууд, а в рамките на нормалното).

Преди правих чийт хранене в неделя, но последните няколко месеца не изпитвах нужда. Но не знам какво ми става тези дни - вълчи глад и биндж 😔 Месри за коментара, продължавам на 1800 и да видим 💪💪

20.03.18
18:44

В случай,че не можеш да се придържаш към тези калории увеличи ги и направи ,мазнините до 10% от калориите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1