Петна по кожата

Здравейте, почнах моят кът преди седмица, но забелязвам че ми се появяват някакви петна по кожата искам да попитам дали е от къта или е нещо генетично. Ако някой е имал същия проблем моля да помогне. Оставям снимка.

Прилича на розов лишей. Отиди на дерматолог - не е сериозно, но е неприятно. Отиди преди да е почнало да сърби и се подготви за дълго време без къпане.

А от какво се получава и как се лекува

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
16:29

Ако си използвал една дреха за тренировки прекалено дълго време, или си се претъркал някъде ( на някой уред , на които и други са се търкали ) и не си забелязал, от това може да се получи- гъбична инфекция . По принцип няма единодушно мнение/консенсус от какво се получава споменатия проблем - розов лишей . Скоро дефекирал ли си , с какво се храниш на къта, може да е вид леко натравяне. Отиди при личния първо и сподели притесненията си, в случая с нищо, освен спекулации, не можем да ти помогнем тук .

Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 03.04.18 17:13.

Bart Simpson

03.04.18
16:35

Местят ли се петната, или са само на това място?

03.04.18
16:49

Това ми е познато от близък-много вероятно е гъбична инфекция и едно просто мазане помага. Просто върви на дерматолог.

казано от Любомир Младенов на 03.04.18, 12:41:

А от какво се получава и как се лекува

В общия случай се получава от спад в имунната система. Лекият вариант се лекува с мазане и лекарства, по-тежкия със кортикостероиди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1