21.06.05
21:52
Нещо ме съмнява за херния.Боли ме надолу от пъпа и най вече около пъпа.Значи 1вия път беше преди около 2 месеца правих много коремни и после когато седях свит в колата и после като станах много ме болеше за около 5-10 мин. 2рия и 3ия път беше подобен случая. 3ия път беше преди около 3 седмици,от тогава не ме е боляло. Общото между трите пъти е че винаги ме боли след като стоя седнал и съм тренирал!
И другото което искам да ви питам е за хернията повече или по-малко коремни? И ако имам херня кои упражнения са опасни?
Благодаря ви!
p.s.Чел съм и другата тема за херния
21.06.05
23:30
Преди 3 дни бях на преглед при хирург точно с оплаквания като тебе.
Оказа се че нямам херния но съм предразположен към такава от дясно но това не означава че някога изобщо ще се прояви. Та хирурга ме посъветва да правя много коремни за да е стегната коремната мускулатура и това значително намялява риска от херния и ми каза съсхто да не правя упражнения от сорта на клякане с щанга, тяга, за трапец с щанга прав и от тоя род. Ама най-добре иди да те прегледат защото може и да е херния може и от апандицит да е може и дебело черво...абе от много неща може да е ...затуй са докторите :lol: :lol:
[quote author=“worldwallker”]Нещо ме съмнява за херния.Боли ме надолу от пъпа и най вече около пъпа.Значи 1вия път беше преди около 2 месеца правих много коремни и после когато седях свит в колата и после като станах много ме болеше за около 5-10 мин. 2рия и 3ия път беше подобен случая. 3ия път беше преди около 3 седмици,от тогава не ме е боляло. Общото между трите пъти е че винаги ме боли след като стоя седнал и съм тренирал!
И другото което искам да ви питам е за хернията повече или по-малко коремни? И ако имам херня кои упражнения са опасни?
Благодаря ви!
Компетентно мнение по интернет, мисля, че няма да получиш. Но ако те интересува моето, нямаш херния. Въпреки това мисля, че си длъжен да се консултираш.
Поздрави.
22.06.05
10:39
Дам, апандиситът започва така - с болки около пъпа.
Хернията може да се прояви при почти всички упражнения... Не рискувай, а иди на лекар. Според мен по - вероятна диагноза от херния е хрочничен апандисит или пък просто да си втълпяваш нещо. Но иди все пак; трябва да ти попипа ингвиналните каанли и да ти пусне поне една кръвна картина....
по-здрави!
15.12.05
11:18
аз често имам такива болки но не е нито херния нито апандесит но все пак отиди на лекар
[quote author=“worldwallker”]Нещо ме съмнява за херния.Боли ме надолу от пъпа и най вече около пъпа.Значи 1вия път беше преди около 2 месеца правих много коремни и после когато седях свит в колата и после като станах много ме болеше за около 5-10 мин. 2рия и 3ия път беше подобен случая. 3ия път беше преди около 3 седмици,от тогава не ме е боляло. Общото между трите пъти е че винаги ме боли след като стоя седнал и съм тренирал!
Благодаря ви!
значи аз имах същите болки преди години, хернията е от дясната ти страна в близост до слабините ти, според мен е от тренировките за корем, но за 100% все пак отиди на лекар
Може и да ви е чудно но може би някаде когато бях на 8-9 години :) ми се появи една такава бабуна от ляво. Доктора казал че като стана на 14 нали пубертети екстри щяло да се оправи. Лятото на 2004 година почнах усилени тренировки и бабуната се появи пак. Особено като правих крака и усещах долу как се пълни и като натисна с ръката си се прибира. Но в крайна сметка ме оперираха и докторите се чудиха защо не са ме оперирали още като съм бил малък (сега съм на 18 почти демек около7 години съм бил с херния - операха ме септември 2004). В болница бях точно 2 дена и половина. Първия те приемат там гледаш телевизия в занималнията и трепеш хлебарки:) втория те оперират (операцията не е нищо страшно отрковено казано ми беше забавно:))и на следващият те изписват. Гадното е че 1 месец не трябва да вдигаш тежко (така казват докторите) аз поне изчаках 3 месеца преди да подновя тренировките.
Иначе “симптомите” ти изобщо не са на хернията която аз имах. Просто усещаш пълнота и нищо повече. Нито болка нито нищо.
Искам да попитам ако има хора оперирани от херния дали усещат съответната страна някак си по - различно :) В смисъл че от време на време я усещам някак странно и пипам да вида всичко наред ли е :) Ако има някой да сподели той как е. Мерси предварително.
08.01.06
22:59
Благодаря ви!
Аз също имам херния обаче мен не ме боли а ми пари ужасно много.По принцип не трябва да тренираш но като искаш недей да праиш клекове мъртва тяга защото аз от клековете си я напраих :))
Аз също съм опериран от херния.Това беше преди 3 години.И наистина усещам тази си страна-оперираната странно.Понякой път имам чувството,че хернията отново се е появила и пипам за да проверя, но да чукам на дърво нищо ми няма!
Аз също съм опериран от херния.Това беше преди 3 години.И наистина усещам тази си страна-оперираната странно.Понякой път имам чувството,че хернията отново се е появила и пипам за да проверя, но да чукам на дърво нищо ми няма!
Леле момче бая ме успокои мерси много :)
а какви са симптомите?имахте ли болки ,защото мен ме боли около пъпа и от двете страни
[quote author=“miro123”]а какви са симптомите?имахте ли болки ,защото мен ме боли около пъпа и от двете страни
отивай на лекар.
Никаква болка не усещах само някакво чувство за пълнота. Съмнява ме да е херния твойто но най добре отиди на лекар.
а джипито може ли да ми каже или трябва да ида на хирург,защото един от фитнеса разправяше,че е ходил при 4 лекаря и само един от тях му е казал,че има херния,а после за жалост се е оказал прав.
Еми там ще те опипа ала бала ако има съмнения ще те прати към пирогов :) Аз имах щастието да ме преглеждат в стая с жена, майка и, 7-дневното и бебе медицинска сестра и още някаква жена + тая дето ме гледаше бахти беше яко дискомфорт по пишка пред толкова хора :)
14.01.06
19:51
Всички, котио сте имали херния, сте имали “бабуни”, така ли?Защото мен ме боли, бая ме боли,чувствам нещо странно от едната страна, но няма подутина,нито се напипва нещо.
16.01.06
11:35
аааааа и аз осештам яко парене след масторбираме на варха на кура
Още едно такова и ще те парнем с едно баннче
DJGorgio-Astor
Е страшен си бате човека има сериозен проблем а ти говориш глупости :(
Иначе пак казвам аз поне просто си имах бабуна без никъква ама никъква болка.
09.03.06
22:16
Еми ходих на Лекар във Военна болница,в спешното и помолих един хирург да ме прегледа,Той каза че нямам никаква херия и мноооо се радвам!!!
пичове,да си кажа и аз мнението по темата.Значи,хернията си е бубуна,т.е.няма начин да имаш и да не е подуто мястото просто защото част от червото е тръгнало да излиза.Когато си легнал не се вижда,но прав си личи.Аз съм опериран преди 6 месеца и сега чак почнах тренировки като махнах всички упражнения които натоварват долната част на корема,даже и коремни преси още не правя а въртя велоергометър по 20 мин. след всяка тренировка.Аз лично получих тази придобивка от чукчета за гръб със щанга.Повече това упражнение през живота си няма да го правя.Иначе и аз както писаха и други преди от време на време усещам мястото на операцията като дисконфорт,парене понякога и често се гледам да не съм се подул пак...абе гадна работа.А и който казваче това си е рутинна операция,бързо се възстановяваш и т.н. въобще не е така.Преди да почнат да ме режат ми биха ебати болезнената упойка в гръбначния стълб.Е,после нищо не усещах от кръста надолу,но проходих едва на 3-тия ден и като ебан се влачех,на всяка крачка все едно ножове ми забиваха там....Така,че пазете се пичове и не вдигайте тежко-хубаво тяло се прави с правилна програма а не с хамалогия.
[quote author=“Kissman”]пичове,да си кажа и аз мнението по темата.Значи,хернията си е бубуна,т.е.няма начин да имаш и да не е подуто мястото просто защото част от червото е тръгнало да излиза.Когато си легнал не се вижда,но прав си личи.Аз съм опериран преди 6 месеца и сега чак почнах тренировки като махнах всички упражнения които натоварват долната част на корема,даже и коремни преси още не правя а въртя велоергометър по 20 мин. след всяка тренировка.Аз лично получих тази придобивка от чукчета за гръб със щанга.Повече това упражнение през живота си няма да го правя.Иначе и аз както писаха и други преди от време на време усещам мястото на операцията като дисконфорт,парене понякога и често се гледам да не съм се подул пак...абе гадна работа.А и който казваче това си е рутинна операция,бързо се възстановяваш и т.н. въобще не е така.Преди да почнат да ме режат ми биха ебати болезнената упойка в гръбначния стълб.Е,после нищо не усещах от кръста надолу,но проходих едва на 3-тия ден и като ебан се влачех,на всяка крачка все едно ножове ми забиваха там....Така,че пазете се пичове и не вдигайте тежко-хубаво тяло се прави с правилна програма а не с хамалогия.
Хм мене пък ме изписаха на деня след операцията. Явно при тебе е имало усложнения (всмисъл трябвало ти е повече време да се възстановиш. А случайно на някой от вас да му се подува леко от време на време над операцията. Аз питах и в друга тема ма за по-сигурно :)
29.03.10
18:30
ами да попитам ако си докараш херния или апендисит веднага когато си си дал зор ли започва болката или да кажем 10-12 часа или повече след като си са натоварил ?