Тренировки вкъщи?

02.04.18
13:13

Здравейте! Начинаеща съм и искам да попитам каква е най-подходящата програма за трениране вкъщи. От година живея в Англия и нямам възможност да посещавам фитнес зала (живея извън града и нямам личен автомобил, ако искам да посещавам фитнеса трябва постоянно да се моля на някого да ме закара и т.н.). Висока съм 172см и тежа 60кг. Тялото ми е стегнато и не смятам, че имам нужда от отслабване. Работата ми е тежка само понякога, а понякога просто стоя цял ден на едно място. Усещам как гърба започва да ме боли и се заседявам, схваната съм постоянно и имам нужда от движение. Веднъж седмично ходя на водна аеробика, но не е достатъчно. Наравно с раздвижването бих искала да оформя тялото си и да се чувствам по здрава. Работя от 7 до 16часа и имам възможност да тренирам почти всеки ден. Можете ли да ме насочите към някаква програма или ако имате съвети бих се радвала. Напълно начинаеща съм и не знам от къде да започна. Благодаря ви!

02.04.18
23:24

В  домашни условия можеш да правиш следните неща: Крака Бг клек,напади, клекове едно от тези си избираш. Рамене,гърди,трицепс: Лицеви опори ако са ти трудни има и по- лесен начин. Кофи за трицепс или казано bench dips напиши в търсачката и ще видиш доста резултати за това упражнение. Товари същите мускулни групи като при лицевите става за начинаещи. За корем можеш да правиш планк,коремни преси. 2-3 пъти седмично е добре като за начало да се раздвижваш. Поздрави!

Спести_ми_глупостта_си

04.04.18
04:43

Както спомена колегата - наблегни на базовите упражнения . Лицеви опори на колене, коремни преси и обикновен клек със собствено тегло, бягане на място  , статични пози т.е тялото ти е  в положение на полу- активно повторение , пример - клякаш наполовина , задържаш и се изправяш. Прави 3-4 серии от 10-15 повторения на всяко упражнение , няколко пъти седмично , пробвай йога като край на тренировката .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1