02.04.18
22:19
Здравейте. Както вече съм казвала и преди аз съм момиче на 16г, висока 1.80 и тренирам 5 пъти седмично. За работата с горенето на мазнини и показването на плочките смятам да изключа въглехидратите от режима си. Не изцяло разбира се, но ще си позволявам до 50-60гр въглехидрати на ден, 30-40г мазнини и 150г белтъчини. Какво мислите ? Дали ще сработи този метод с въглехидратите? Вече от няколко дни (седмица някъде) съм така и съм доволна чувствам се малко по-изчистена. Вие какво мислите някакви мнения и съвети от хора с опит ? И следващия ми въпрос е: мога ли да ям плодове, в случая ябълки? Защото все пак и в нея си има въглехидрати и в закуската ми - овесени ядки. Но единственото от което ще си ги набавям е закуската +още нещо малко въглехидратно на ден (примерно половин пълнозърнеста филийка или пък малко ябълка или половин (50г.) банан) . Вие какво ще кажете ? И има ли някой който до голяма степен си е намалявал въглехидратите, какво е ял и има ли ефекти?
Темата беше редактирана от Никол Иванова на 02.04.18 22:24.
03.04.18
16:45
По принцип НВД режимите стават за бързо кътване , но какъв процент мазнини, мускули и вода сваляш никой не може да ти каже, освен ако не отидеш в лаборатория да се изследваш . Аз в случая съм веган и стоя изчистен на режим , който е богат на въглехидрати- нишестени, прости и т.н, стоял съм чист и на НВД режими . Това , което е определящо в един добре структуриран режим са калорииното и макронутриентното съотношение и хранителните навици и култура т.е да приемаш възможно най-много цяла храна . Последното бих казал, че е най-важно . Най-коректното в случая е да ядеш храната, която ти доставя удоволствие и не те кара да се чувстваш зверски гладна и същевременно отпаднала , след като я приемеш . Другото са подробности и в повечето случай са ненужни ( ако не целиш професионални резултати ) . Можеш да замениш нишестените въглехидрати с прости от плодове и зеленчуци, за да видиш как ще се чувстваш психо-физиологически т.е дали имаш енергия, либидо, дали дефекираш редовно и т.н, но недей прекалява твърде много с месната храна, ако се почувстваш отпаднала приеми малко сложен въглехидрат , с добавка - някаква расителна мазнина ( пример за сложен въглен- ориз, картофи , овесени ядки, различни варива- боб, леща, чиа, арамант, соя - споко, соята не повишава хормоно-естрогена ; споко няма да надебелееш/ да омазниш/ да обезмислиш труда си от въглена. Противно на всеприетото твърдение/мнение въглехидратите не се превърщат в мазнини, освен ако не преядеш от тях до положение на повръщане т.е тялото не може да ги изори чрез активност, изпотяване / повишяване на тлесната температура и дефекиране/ уриниране и се складират. Въглена се превръща в мазнини/ адипозна тъкан най-трудно от четирите макронутриента ) . Не се вманиачавай, това е просто храна, това е просто хоби . Това е общо взето, ако имаш други въпроси ... Успех !
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 03.04.18 16:56.
03.04.18
17:22
Не е добре толкова много да намаляваш въглехидратите, особено на тази възраст. Те са важни за секрецията на редица хормони. Хубаво е да намалиш бели хляб, течната захар (соково и кола) и сладкото, но има полезни въглехидрати като ориз и картофи. В крайна сметка не се напълнява от въглехидратите, а от калориите.
03.04.18
21:01
Още ли си 57 кг на ръст 1.80 и искаш да продължаваш да сваляш?
казано от Капитан_Ники на 03.04.18, 16:45:
По принцип НВД режимите стават за бързо кътване , но какъв процент мазнини, мускули и вода сваляш никой не може да ти каже, освен ако не отидеш в лаборатория да се изследваш . Аз в случая съм веган и стоя изчистен на режим , който е богат на въглехидрати- нишестени, прости и т.н, стоял съм чист и на НВД режими . Това , което е определящо в един добре структуриран режим са калорииното и макронутриентното съотношение и хранителните навици и култура т.е да приемаш възможно най-много цяла храна . Последното бих казал, че е най-важно . Най-коректното в случая е да ядеш храната, която ти доставя удоволствие и не те кара да се чувстваш зверски гладна и същевременно отпаднала , след като я приемеш . Другото са подробности и в повечето случай са ненужни ( ако не целиш професионални резултати ) . Можеш да замениш нишестените въглехидрати с прости от плодове и зеленчуци, за да видиш как ще се чувстваш психо-физиологически т.е дали имаш енергия, либидо, дали дефекираш редовно и т.н, но недей прекалява твърде много с месната храна, ако се почувстваш отпаднала приеми малко сложен въглехидрат , с добавка - някаква расителна мазнина ( пример за сложен въглен- ориз, картофи , овесени ядки, различни варива- боб, леща, чиа, арамант, соя - споко, соята не повишава хормоно-естрогена ; споко няма да надебелееш/ да омазниш/ да обезмислиш труда си от въглена. Противно на всеприетото твърдение/мнение въглехидратите не се превърщат в мазнини, освен ако не преядеш от тях до положение на повръщане т.е тялото не може да ги изори чрез активност, изпотяване / повишяване на тлесната температура и дефекиране/ уриниране и се складират. Въглена се превръща в мазнини/ адипозна тъкан най-трудно от четирите макронутриента ) . Не се вманиачавай, това е просто храна, това е просто хоби . Това е общо взето, ако имаш други въпроси ... Успех !
Протеинът е нещото което не може да бъде складирано.
После са въглехидратите по трудност за складиране.
Иначе съм съгласна. 🙂)
03.04.18
21:26
казано от Капитан_Ники на 03.04.18, 16:45:
Много подробна информация, благодаря ! 🙂
03.04.18
21:27
казано от Веселин Блажев на 03.04.18, 17:22:
Не е добре толкова много да намаляваш въглехидратите, особено на тази възраст. Те са важни за секрецията на редица хормони. Хубаво е да намалиш бели хляб, течната захар (соково и кола) и сладкото, но има полезни въглехидрати като ориз и картофи. В крайна сметка не се напълнява от въглехидратите, а от калориите.
Аз и сладко не ям и пици и такива преди си ги позволявах сега много рядко по нещо дребно сладко 30-40гр иначе не мисля че съм кой знае колко малка.. нз
03.04.18
21:30
казано от Вероника Налбатска на 03.04.18, 21:01:
Ами кантарът ми показва 60кг като дори не се меря сутрин нагладно а през деня когато съм яла и пила, предполагам че задържам вода и ще съм някъде към 57-58 макс 59 може би и искам да сваля до 55кг +релеф на корема
03.04.18
21:53
Към Петя . Въглехидратите се употребяват в преференс от организма, защото е водещото/ предпочитано гориво , всичко останало , след като човек прекали се складира по-лесно, защото организмът трябва да изразходи повече енергия , за да го метаболизира ( ако няма/ не получава предпочитаната такава в ползотворна/цяла форма ) , а той не предпочита това. Това са научни данни от медицински журнали, а не broscience . Причината поради която повечето хора, качват тегло е—от ранна възраст имат лоши хранителни навици- хранят се много, с голямо разнобразие и постоянно , най-вече с преработена и пакетирана храна т.е джънк фуд - нямат нормална ежедневна активнос ( не спорт ) т.е застоял начин на живот, ( което е фактор от други културни навици, подкрепени от преходните ) - спазват ограничителни режими ( 99 % от които винаги ги карат да се чувстват незадоволени , дори след като са се хранили ) , които ги дехидратират и изменят биологично- ензимната среда в храномсилателната система ( за да се мотивират от видимата първоначална разлика ) , за да може да премахнат теглото бързо т.е с крайна дата- броят калории ( понижават ги ) , за да продължат да свалят - (даденият режим предоставя притъпяване на глада и тежест поради голямат употреба на месни продукти, комбинирани със салати, които съдържат много целулоза , но са бедни на калории т.е организмът навлиза в едно състояние на изкуствено създадена болест ) - за да са психологически и емоционално сигурни, че няма да напълнеят отново - в даден момент имат нужда от хидратация и оптимизрането на всички органи и системи чрез въглехидратите - имат периоди на захранване с въглен, или чиит ден/ хранене ( мислят си , че могат съзнателно да контролират дадени процеси , които са първични т.е несъзнателни ) преяждат ( това е защитен механизъм ) - чувстват се гузно- обвиняват себе си , а не даденият режим и парадигма, която е втълпена от множество гурута и цикълът се повтаря. Това е осезаемо при всички хора, които твърдят, че въглехидратите се складират най-лесно като адипоза тъкан, без значение техният фитнес опит . Това е просто дадена закономерност . Да влагаш съзнателни усилия в нещо, което е естествен процес и би трябвало да е несъзнателно действие ( ядеш- нахранваш се- спираш- изхождаш се- имаш активност- поддържаш оптимално тегло и отново така ) , е една от най- нерационалните тези .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 03.04.18 22:03.
казано от Никол Иванова на 03.04.18, 21:30:
Ами кантарът ми показва 60кг като дори не се меря сутрин нагладно а през деня когато съм яла и пила, предполагам че задържам вода и ще съм някъде към 57-58 макс 59 може би и искам да сваля до 55кг +релеф на корема
% подкожни мазнини може да се промени не само с “отслабване”.
03.04.18
23:31
казано от БПН на 03.04.18, 22:02:
казано от Никол Иванова на 03.04.18, 21:30:
% подкожни мазнини може да се промени не само с “отслабване”.
Е да знам но искам да сваля поне малко айде 1-2 макс 3кг просто да съм си по лекичка и по слабичка, а иначе за процентът подкожни мазнини- да ги изгоря и да се покажат мускулите. Но това става с много потене и много тренировки в залата
Самият факт, че си определяш желанията около цифри е красноречив. На повече кг, с повече мускул, ще изглеждаш в пъти по-добре, отколкото ако си изгладуваш колкото ти е нужно до кг, които гониш в момента. Пък и няма как да направиш релеф там, където мускул няма.
05.04.18
18:39
Moeто мнение продължава да е същото, каквото е и в другата пусната от теб тема.
Според мен се съсредоточи в качване на активно тегло, не изпадай в крайности в хранителния режим, спортувай редовно.