08.03.06
09:42
искам да попитам дали става като първо ядене за деня , кам 8-9 часа една кофичка кисело мляко с овесени ядки
значи стойностите на килелото мляко които поше на опаковката ( друг е въпроса до колко са верни) :
мазнини -2.0гр.
белтичини - 3.0гр.
въглехидрати - 3.5гр.
минерали -0.7гр.
фосфор - 96мгр.
калций -122мгр.
калий -148 мгр.
желази - 70 нано грама
Това е За 100 гр. килело мляко
1 кофичка е 400 гр.
Овесените ядките :
белтъчини -12.7 гр.
въглехидрати -63.3 гр.
от които захариди -0.9 гр.
мазнини - 7,1 гр
от които наситени -1,3 гр.
баластни в-ва - 5,3 гр.
натрий -0,002 гр.
Стойностите са пак за 100 гр. овесени ядки.
Аз кофичката слагам докато не стана гъсто , смисал с повече овесени ядки .
Но не сам сигорен точно колко гр. овесени ядки слагам .
Това е първото ми ядене за деня и след него сле 1-2 часа ям пак !
п.п. - и да добавя че сам в период за ММ.
ами добре е ,аз редовно закусжам така.Стига да можеш след около 2 4аса да хапнеш отново.Иначе аз му добавам и 1 лъжица мед когато не пазя диета.
Трудно ми е да преценя на око, но ако става много гъсто, значи са към 120-140 гр. овесени ядки.
Добре е да увеличиш протеиновото съдържание на закуската. Яйчния белтък е бърз и е особено подходящ, но 100-150 гр. извара също ще свършат работа
Аз лично към така описаното от теб /плюс извара/, добавям няколко ядки и сушени плодове за вкус, сушен кокос е особено вкусно.
Към закуската е удачно да си изпиеш мултивитамина, и евентуално рибеното масло.
е се пак имайте предвич че не работа , смисал че сам по 18 и не разполагам сас собствен бюджет и затова сам малко ограничен.Или да закуската да ми стане от 2 кофички сас много овесени ядки и след 1-2 часа което ще рече кам 12 да хапна пак и на даскало
Това е добър вариант, но наяжда ли те? Аз на закуска се наяждам наистина яко. Закуската е най-важното ядене в деня. Затова трябва да е стабилна като основа на небостъргач. Аз мисля, че не е важно само храната да е добра, но и да те наяде.А ако имаш и втора закуска още по-добре.
стремеся до 12 часа да сам ял поне 2 пъти , а понякога и 3 пъти зависи в колко се събудя понеже и съня е много важен ....
A да увеличали кофичките на 2 ???
11.03.06
12:57
Да не пускам нова тема, искам да попитам на какво може да се дължи това че като стана сутрин не ми се яде и нямам апетит ?
11.03.06
13:01
Нормално е. Сутрин, като се събудиш, на организма му е нужно време - за различните възрастти - трябва да мине различно време преди да ядеш. Но мисля, че около 20 мин е ок.
идеална е такава закуска, аз обикновено закусвам с това + 2 сварени яйца. Само че слагам винаги по 200 гр. мюсли.
12.03.06
15:36
Пий една чаша портокалов сок веднага след ставане и мисля че няма да имаш проблеми със закуската до 20тина минути
Наистина и аз осъзнах че това си е добра закуска , вече закуската ми 2 кофички с овесени ядки.
Секи може да пробва.Аз лично ги слагам в една тенджера ( звучи странно , но е по икономично и по чисто ) , понеже в кофички като слагам овесените ядки , много се препълва. и тенджерката се ми е за секунди и се слага на кунлончето и се превят варение яйца ...
Незнам дали ще ви допадне по това според мен става като за закуска