13.02.18
22:13
Здравейте на всички 🙂 Моят проблем е относно това какво се прави след като отслабнеш, за да задържиш килограмите и формата, която си успял да постигнеш? До сега в рамките на 7-8 години съм отслабвал драстично 3 пъти и след това в рамките на година, година и половила си качвам свалените около 15 килограма. Висок съм 185см и съм бил най-много 99 кг преди 8 години, когато отслабнах почти само с диети до 71кг, като нямах никакви сили за тренировки и не се чувствах изобщо добре, тъй като приемах много малко калории. От около 1 година тренирам сериозно, всеки ден, без да пропускам тренировка. Правя кардио по 45 минути и силова тренировка като ги редувам, единия ден едното, следващия- другото. Въпреки тренировките, хранителният ми режим до преди няколко дни не беше добър, хранех се по 2 пъти на ден доста обилно (главно вечер), като не закусвах и след вечеря хапвах и сладко. Всеки ден пия протеин и аминокиселини BCAА - тях преди и след тренировка и от няколко дни съм започнал нов режим на хранене, като се опитвам количеството храна, което преди съм изяждал за 1 или 2 хранения, да я разделя и така да се храня поне 5-6 пъти на ден на доста по-малки порции. Сега ям следните храни: пиле - варено, печено, без овкусяване, варен ориз, варени картофи, зелена салата с малко зехтин, чия, бяла риба; пия суроватъчния протеин и BCAА. В момента ям тези храни, на често по малки порции, като цяло мисля, че ще има ефект. В момента съм 95 кг, но има разлика в съотношението на количеството на мазнини и мускули в тялото ми, от това преди години, когато пак съм бил около тези килограми, тъй като тогава не правех почти никакви силови тренировки и не пиех добавки, та в момента изглеждам по-добре от преди, но искам да сваля около 7 кг мазнини. Обаче много се притеснявам след като достигна килограмите, които искам, какво да правя ? Може ли да се яде вкусно пиле, овкусено, свинско месо, мусака, супа, чушки, кашкавал, сирене, като цяло всичко? Нали всеки казва да ядем на често и малко, и ограничено като сваляме.Обаче като свалим, можем ли пак да ядем тези неща, които преди сме яли обаче в по-малко количество и на често, както преди, без да качваме или цял живот трябва да ям безвкусно и гадно? ...
Моля, помогнете, искам да знам накрая като получа желаното отслабване, има ли режим на хранене, при спазването на който не се чувстваш постоянно изнервен, гладен, муден, без сили и да не качваш мазнини? 🙂 Благодаря Ви!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.04.18 18:41.
13.02.18
23:25
Може ли да се яде вкусно пиле, овкусено,
Всичко можеш да ядеш овкусено и да отслабваш. За пилето много вкусни варианти са:
- овъргаляно в ситно накълцани пресни магданоз и босилек
- поръсено с кимион
Има и една марка пилешко - Fragedo, в моя район се предлага само в Metro, та от това пилешко може да ядеш и неовкусено и пак да е супер.
13.02.18
23:33
Пиле- DUC
Corn fed.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.02.18 23:36.
14.02.18
10:16
Здрасти!
Накратко: продължаваш да спортуваш редовно и да обръщаш внимание на храненето си (без крайности - т.е. без гладуване, без системно преяждане).
Ако гледаш на храненето като нещо без начало и край и успееш да си изградиш подобни навици, нещата ще са по-лесни.
Не е необходимо да се храниш по 5-6 пъти, за да постигаш целта си, нито пък да закусваш, ако нямаш тази потребност.
Дори и да се храниш 5 пъти, ако усвояваш повече калории от изразходваните, ще качиш тегло. Така че ако при 2 хранения дневно си ок, продължи да го правиш така.
Съвсем спокойно може да овкусяваш храните, както и да редуваш начините на термична обработка. Печи си месото, задушавай и т.н.
Яж и друго месо, освен пилешко.
Няма конкретни храни за сваляне или качване на тегло. Важни са всички, взети заедно.
Може да ядеш и свинско, и супи, и мусака, и млечни, и чушки. 🙂
04.04.18
21:48
казано от Darksoul Darksoul на 13.02.18, 22:13:
Здравейте на всички Моят проблем е относно това какво се прави след като отслабнеш, за да задържиш килограмите и формата, която си успял да постигнеш? До сега в рамките на 7-8 години съм отслабвал драстично 3 пъти и след това в рамките на година, година и половила си качвам свалените около 15 килограма. Висок съм 185см и съм бил най-много 99 кг преди 8 години, когато отслабнах почти само с диети до 71кг, като нямах никакви сили за тренировки и не се чувствах изобщо добре, тъй като приемах много малко калории. От около 1 година тренирам сериозно, всеки ден, без да пропускам тренировка. Правя кардио по 45 минути и силова тренировка като ги редувам, единия ден едното, следващия- другото. Въпреки тренировките, хранителният ми режим до преди няколко дни не беше добър, хранех се по 2 пъти на ден доста обилно (главно вечер), като не закусвах и след вечеря хапвах и сладко. Всеки ден пия протеин и аминокиселини BCAА - тях преди и след тренировка и от няколко дни съм започнал нов режим на хранене, като се опитвам количеството храна, което преди съм изяждал за 1 или 2 хранения, да я разделя и така да се храня поне 5-6 пъти на ден на доста по-малки порции. Сега ям следните храни: пиле - варено, печено, без овкусяване, варен ориз, варени картофи, зелена салата с малко зехтин, чия, бяла риба; пия суроватъчния протеин и BCAА. В момента ям тези храни, на често по малки порции, като цяло мисля, че ще има ефект. В момента съм 95 кг, но има разлика в съотношението на количеството на мазнини и мускули в тялото ми, от това преди години, когато пак съм бил около тези килограми, тъй като тогава не правех почти никакви силови тренировки и не пиех добавки, та в момента изглеждам по-добре от преди, но искам да сваля около 7 кг мазнини. Обаче много се притеснявам след като достигна килограмите, които искам, какво да правя ? Може ли да се яде вкусно пиле, овкусено, свинско месо, мусака, супа, чушки, кашкавал, сирене, като цяло всичко? Нали всеки казва да ядем на често и малко, и ограничено като сваляме.Обаче като свалим, можем ли пак да ядем тези неща, които преди сме яли обаче в по-малко количество и на често, както преди, без да качваме или цял живот трябва да ям безвкусно и гадно? ...
Моля, помогнете, искам да знам накрая като получа желаното отслабване, има ли режим на хранене, при спазването на който не се чувстваш постоянно изнервен, гладен, муден, без сили и да не качваш мазнини? Благодаря Ви!
Да има такъв режим, но за това - на ЛС , ако се интересувате . Във вашият случай един РБР с преференс на въглехидратите в цялата им форма ( от тях не се омазнява ) би ви се отразил супер - както психологически, така и естетично като спортни успехи . Пример 60/ 30/10 - в, п, м . Разковничето в случая , е въпросът - какво ви е приятно и вкусно , а не трудно и безвкусно? Но, това е просто съвет .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 04.04.18 21:52.