05.04.18
07:56
Здравейте, искам да кажа първо, че прочетох всички теми но не успях да получа сигурен отговор и за това пиша нова. Та почнах моя кът преди 9 дни на 2400 калории свалих 3 кг първите 5 дни и сега 4 си седя на същите килограми. Дайте съвет какво да направя, защото ако махна още 20% от калориите ще стана на 1980 калории и при следващия застой ще стана на 1500 калории и така всяка седмица то накрая нищо няма да остане.
05.04.18
08:37
Съветът ми е да изчакаш поне още 10 дни, преди да си вадиш заключения. За момента е абсурдно да се правят такива.
05.04.18
08:48
Дали е защото съм начинаещ и качвам мускулна маса или понеже приемам креатин просто да задържам вода ?
Мнението беше редактирано от Иван Георгиев на 05.04.18 08:48.
05.04.18
11:26
Възможно е, да, но не разполагаме с информация за това колко точно начинаещ си, какво тренираш, колко често, колко си висок/тежък/възрастен и съответно какъв е неутралният ти калориен баланс, нито какви добавки приемаш и откога ги приемаш...
Но в крайна сметка, както вече на писах, на този етап и да си опишеш радословното дърво до 9-то коляно, пак трудно може да се дадат категорични твърдения.
Може да разгледаш и тези статии:
Защо спрях да отслабвам?
Пътят към -10
05.04.18
13:52
казано от Иван Георгиев на 05.04.18, 07:56:
Здравейте, искам да кажа първо, че прочетох всички теми но не успях да получа сигурен отговор и за това пиша нова. Та почнах моя кът преди 9 дни на 2400 калории свалих 3 кг първите 5 дни и сега 4 си седя на същите килограми. Дайте съвет какво да направя, защото ако махна още 20% от калориите ще стана на 1980 калории и при следващия застой ще стана на 1500 калории и така всяка седмица то накрая нищо няма да остане.
На колко калории беше преди да започнеш , каква е водещата храна в режимът ти т.е на НВД ли си, какви са ти макросите ?
05.04.18
15:06
Преди да започна не смятах калроии сигурно около 5 000 хранех се доста мръсно. Нямам специални храни просто гледам да си набавя 2400 калории от които 180 Протеин 280 въглехидрат и останалото мазнини.Ям главно Овесени ядки, Ориз, Пиле, Кашкавал, Паста или някакъв хляб, яйца и банани това са храните които ям почти всеки ден.
05.04.18
18:08
А височината и теглото ви каква е ? ; но много рязко сте свалил калориите, независимо от параметрите ви , завишете ги с 300-400 поне . Старайте се да приемате малко повече цяла, растителна храна т.е избягвайте ( веднъж , или два пъти седмично ) ; ( или изключете от менюто си и задръжте макросите ) т.е преработени въглехидрати и мазнини - тестено, кашкавали , преработени меса и вижте как ще ви подейства хормонално т.н . Макросите са ок .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 05.04.18 18:14.
05.04.18
18:46
Добре ще вдигна калориите до 2700, но така няма ли пак да кача килограмите, които свалих ?
05.04.18
19:05
Ще предположа, но надявам се не сте професионален атлет, който си изкарва прехраната с тялото си ? Ако е така , кое е по важно в случая - да свалите кг., или да имате благоприятна хранителна основа, която ще предостави оптимална телесна функционалност на клетъчно и хормонално ниво, което ще свали килограмите с времето ? ; мисля , че второто. Организма не се влияе от математически формули, защото никога не се намира в напълно контролирана среда и в постоянна хомеостаза . Не е било желателно да се храните мръсно при каквито и да е обстоятелства, но вече е сторено действието . От изкуствено количество креатин т.е суплементация нямате нужда, съдържа се естествено в храната . Никой , освен кадърен екип от специалисти и конкретни лабораторни изследвания, в контролирана / ограничена и изолирана среда за доста продължителен период от време не може да ви каже дали точно вие задържате вода, не сте изразходил наличният гликоген , не сте дефекирал и/ или уринирал напълно т.е имате все още храна и метаболизирани течности в организма си и затова заддържате тегло, или сте в “застой” , или колко точно калории са ви необходими . По отношение на добавки - един ежедневен мултивитамин , качествена сол и филтрирана вода са достатъчни . Приемайте максимално цяла и непреработена храна , дадени месни продукти и ще имате успех . Няма да качите мазно , ако се храните с възможно по - голям процент качествена / цяла храна и имате някаква активност .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 05.04.18 19:17.
05.04.18
20:14
не си написал най-важната информация, за да ти се даде съвет! Колко си килограма, години, ръст и колко % ти е мазнината (може и снимка). Иначе е като да хвърляш боб))), което и правят горе младежите.....без да се обиждат 🙂
Защо?! Защото има значение! Едно е да сваляш с 30% мазнини и друго е с 20% 🙂
05.04.18
22:32
казано от Carbohydrate на 05.04.18, 20:14:
не си написал най-важната информация, за да ти се даде съвет! Колко си килограма, години, ръст и колко % ти е мазнината (може и снимка). Иначе е като да хвърляш боб))), което и правят горе младежите.....без да се обиждат 🙂
Защо?! Защото има значение! Едно е да сваляш с 30% мазнини и друго е с 20% 🙂
Прав сте, в случая можем да му помогнем само с хипотези , докато не даде данни . Може да се срамува...няма срам , пич - казвай ! 😄
06.04.18
08:03
Е да наистина ме е срам 172 сантиметра съм и съм 89 кг което е наистина много зле. Днес пак съм Си на същите килограми и вече обмислям да направя чиит ден и да кача калориите на 2700.
Мнението беше редактирано от Иван Георгиев на 06.04.18 08:19.
06.04.18
10:05
И също какво мислите да направя вместо всеки ден да е на 2700 да бъде примерно така: Понеделник 3000 калории, Вторник 2400, Сряда, 3000, Четвъртък 2400 , Петък 3000, събота 2400 и Неделя не тренировъчен ден - 1300 калории
казано от Иван Георгиев на 06.04.18, 08:03:
Е да наистина ме е срам 172 сантиметра съм и съм 89 кг което е наистина много зле. Днес пак съм Си на същите килограми и вече обмислям да направя чиит ден и да кача калориите на 2700.
Никаква логика няма в това. И както и да си разпределиш калориите по дни (дали днес ще е 3000 и утре 4000 или и в двата дни по 3500) е все тая, гледа се седмичният баланс.
06.04.18
13:16
Точно просто така в тези ДНи ще мога да си позволявам нещо по-мръсно за тези 300 калории
06.04.18
13:21
Петя е права - трябва да има някаква рутина тук, не може да вдигаш и да сваляш по 300-400 калории всеки ден и да очакваш праволинейно да сваляш тегло , специално мазнини. Специално след като знаеш , че си с леко наднормено тегло от прекаляване с джънк и метаболизмът ти не е съвсем ок. С леки темпове и цяла храна ще успееш . Спазвай едни елементарни хранителни навици и активност и ще си ок . И стига с този чиит манталитет, с тези broscience глупости ...” нещо по- мръсно” . Какво чиитваш в случая , ти просто си си преяждаш периодично, това се квалифицира като заболяване, което е по- леко изразена нервоза. Стига, така се обричаш на един омагьосан кръг .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 06.04.18 13:33.
06.04.18
13:40
Добре значи 2700 калории всеки ден ще гледам да бъдат главно от овесени ядки, банани, ориз, пиле, протеинова пудра, яйца, фъстъчено масло. Така добре ли е ?
06.04.18
13:41
казано от Иван Георгиев на 06.04.18, 13:40:
Добре значи 2700 калории всеки ден ще гледам да бъдат главно от овесени ядки, банани, ориз, пиле, протеинова пудра, яйца, фъстъчено масло. Така добре ли е ?
Махни пудрата и овесените ядки. Добави зеленолистни зеленчуци в по-голямо количество.
06.04.18
13:45
Защо приемаш протеинова пудра, след като поемаш повече от адекватно количество протеин от различни източници ? Пробвай на калориите , не си про. атлет , недей се вживява .
06.04.18
13:47
Е вече съм я купил пък и ми е по лесно да си набавя 40 грама протеин с две дози.
06.04.18
13:50
казано от Херцог Трън на 06.04.18, 13:41:
Махни пудрата и овесените ядки. Добави зеленолистни зеленчуци в по-голямо количество.
Защо да премахва овесените ядки ? Когато добави повече зеленчуци , автоматично ще свали калории , това не действа в дългосрочен план . Но по- важното е, че ще е постоянно гладен и много скоро ще му омръзне да яде целулоза и в един момент пак ще ги включи , ще възвърне тегло и ще пуска друга тема .
06.04.18
13:53
Ок последно въпросче на какъв сплит да тренирам буташа, Дърпаща и крака или цяло тяло и всяка тренировка да е с акцент върху някое Базово упражнение ?
06.04.18
14:01
казано от Иван Георгиев на 06.04.18, 13:47:
Е вече съм я купил пък и ми е по лесно да си набавя 40 грама протеин с две дози.
Грубо сметнато от мен , в случая с тези две дози ти отидоха 2/ 3 от макросите за протеин , с твоите данни . 180 гр . протеин на ден ...всеки ден, а искаш да сваляш.... те даже за мен са много, а аз съм 185 см . Бих казал, че даже две дози за деня ги изчерпват, тялото не се нуждае от главоломни дози от този макронутриент да поддържа активна тъкан или да я създаде . Аз те попитах за добавката, защото винаги когато суплементираш с подобни неща , ще трябва да ограничаваш количеството храна, дори и качествена такава . Защо приемаш добълнително количество анаболен продукт, който има за цел да благоприятства качване на тегло, което никога не е в по- голям процент мускули , а ти се опитваш да отслабнеш, не е ясно. Но ти си знаеш .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 06.04.18 14:06.
06.04.18
14:04
казано от Капитан_Ники на 06.04.18, 13:50:
Защо да премахва овесените ядки ? Когато добави повече зеленчуци , автоматично ще свали калории , това не действа в дългосрочен план . Но по- важното е, че ще е постоянно гладен и много скоро ще му омръзне да яде целулоза и в един момент пак ще ги включи , ще възвърне тегло и ще пуска друга тема .
Говориш глупости. Овеса ще го наяде баш на есен у шестък. Излишен е. Закуската е къде къде по-добре да е мазнина и протеин (яйца и т.н.), отколкото бавен въглехидрат. Билдърските тъпотии след трихилядното повторение са хванали дикиш. Зеленолистните ще създадат баласт, който ще го кара да се чувства сит, а освен това ще дадат много повече витамини и минерали от конската храна.
06.04.18
14:06
Добре каква е разликата дали ще изям 100 грама пиле или ще изпия една доза протеин като имат еднакакви хранителни стойности ?
06.04.18
14:09
аз съм 178 см и 92 кг сега и калориите които ми трябват са в рамките на 2500)))......
За какво го пиша?! Пак не е ясна картината)))).... аз съм на 44 г)) и съм с 20-25% мазнини
Не може да си прави анализ без информация!!!! Пак всичко е само приказки!
06.04.18
14:13
От кога протеиновата пудра е анаболен продукт? И две дози далеч не изчерпват необходимото му количество за деня. В неговия случай това са 180-190 грама, така че тия 40 грама от пудра не са много. Друг е въприса дали му е необходима.
06.04.18
14:18
казано от Херцог Трън на 06.04.18, 14:04:
казано от Капитан_Ники на 06.04.18, 13:50:
Говориш глупости. Овеса ще го наяде баш на есен у шестък. Излишен е. Закуската е къде къде по-добре да е мазнина и протеин (яйца и т.н.), отколкото бавен въглехидрат. Билдърските тъпотии след трихилядното повторение са хванали дикиш. Зеленолистните ще създадат баласт, който ще го кара да се чувства сит, а освен това ще дадат много повече витамини и минерали от конската храна.
Стига , сериозно ли. Мазна закуска, за да му се притъпи глада и объркат хормоните баш сутринта .. Хд Този сайт не беше ли с главна цел - здраве . ” Дикиш ” и затова е бъкано с подобни теми в този сайт постоянно, нали. Затова системно на тези туикнати нвд режими , дори и от опитни хора, се “преяжда ” и гладува, а тук това го наричате ” зареждане ” и ” ротация ” , защото е здравословно и организнмът го предпочита, нали ? Защото тези препоръки действат в дългосрочен план без да те прецакат , нали ... Какво означава “конска храна” , нали сме всеядни уж .. А и къде сте видяли кон с наднормено тегло- i rest my case .
06.04.18
14:19
казано от Иван Георгиев на 05.04.18, 18:46:
Добре ще вдигна калориите до 2700, но така няма ли пак да кача килограмите, които свалих ?
Изхвърлил си малко вода първите 2-3 дни, затова рязко си “свалил” няколко кила и сега си в застой - реално сега започва топенето на мазнини.
Има достатъчно изследвания, че най-важното при рестриктивни режими на хранене ( демек в дефицит ) най-важен е достатъчния прием на протеин - около 2-2.5 гр/кг телесно тегло.
Така че пудрата си е съвсем ОК по време на диета, ако не ти се дъвчат по 1 кило пържоли на ден 🙂
06.04.18
14:20
казано от Иван Георгиев на 06.04.18, 14:06:
Добре каква е разликата дали ще изям 100 грама пиле или ще изпия една доза протеин като имат еднакакви хранителни стойности ?
Едното е фармацевтичен продукт, другото е що годе ок храна . Прави си сам изводите , не всяка калория е еднаква .
06.04.18
14:24
казано от Веселин Блажев на 06.04.18, 14:13:
От кога протеиновата пудра е анаболен продукт? И две дози далеч не изчерпват необходимото му количество за деня. В неговия случай това са 180-190 грама, така че тия 40 грама от пудра не са много. Друг е въприса дали му е необходима.
От винаги . Ако забележите в медицинските журнали подобни продукти рязко завишават и задържат инсулиновите и др.хормонални нива за голям период от време , което благоприятства лесното акумулиране на тегло, с каквото и цел се предлагат - спомагане на протеинов синтез .
06.04.18
14:24
Какъв фармацевтичен продукт е протеина на прах ? 😄
06.04.18
14:26
казано от Капитан_Ники на 06.04.18, 14:20:
Едното е фармацевтичен продукт, другото е що годе ок храна . Прави си сам изводите , не всяка калория е еднаква .
напротив, щом казваш калория, а тя е единица за енергия, значи е еднаква по този критерий 🙂
06.04.18
14:28
казано от Alexander Krastev на 06.04.18, 14:24:
Какъв фармацевтичен продукт е протеина на прах ? 😄
Как е произведен, от какви компании и с каква регулация и при какви условия, мисля че е ясно . Къде сте виждали в естествен вариант подобен продукт, със следните съставки ...
06.04.18
14:31
казано от Carbohydrate на 06.04.18, 14:26:
казано от Капитан_Ники на 06.04.18, 14:20:
Едното е фармацевтичен продукт, другото е що годе ок храна . Прави си сам изводите , не всяка калория е еднаква .напротив, щом казваш калория, а тя е единица за енергия, значи е еднаква по този критерий 🙂
Калориите не се създават, нито ” изгарят” по еднакъв начин от тялото ни, защото ние не горим нищо, но както и да е . Значи няма значение , кое от двете ще изебере да консумира и как то ще му въздейства независимо от еднаквото, или дори близко хранително съдържание, така ли ?
06.04.18
14:31
Разликата е в цената, която ще платиш. Ако вече си взел пудра - пий си я спокойно, но недей да харчиш пари за глупости. Има далеч по-евтини и качествени източници на протеин.
06.04.18
14:35
Стига клишета , пичове . Мисля, че момчето каквото и да кажем , ще избере нещо различно от всичко препоръчано до този момент . Успех !
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 06.04.18 14:40.
06.04.18
14:42
Кое по-точно е клише? Веган, който бяга на дълги разстояния и се занимава с йога/пилатес/каланетика и т.н. - ето това вече е клише.
06.04.18
14:42
Ок утре ще си направя дневник и там ще пиша прогреса ми.
06.04.18
14:43
казано от Иван Георгиев на 06.04.18, 14:42:
Ок утре ще си направя дневник и там ще пиша прогреса ми.
Ето това вече е дума. 🙂
06.04.18
14:51
Опитай 1 месец със 100 грама пиле, а другия месец го замени с 40 грама пудра и ще видиш дали има разлика. Ако нямаш това време или търпение може да попиташ някой спортист какво предпочита за обяд - пиле с ориз или пудра с ориз.
Ще си позволя да намеся и космонавтите. Протеиновата пудра представлява дехидратирана субстанция извлечена от някаква храна. Това, което космонавтите имат за ядене е истинска храна също дехидратирана. Щом те избират истинската храна, вместо протеиновата пудра(която е по-лесно преносима, по-лесна за приготвяне, по-евтина) значи си има причина.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 06.04.18 15:01.