Тренировка-ПРЕДМИШНИЦА

21.07.04
23:25

kajete kavi uprajneniq za predmi6nica znaete pls

21.07.04
23:30

Сгъване на щанга с подхват и надхват
Сгъване на щанга зад тялото
Сгъване на дъмбели с чуков хват

21.07.04
23:52

в тоя ред на мисли тия щипките дет са за предмишници действат ли ви на вас.При мене след 70тото повторение чувствам парене ама това е всичко напредък няма

21.07.04
23:55

Според мен за сила на хвата стават, но не и за маса на предмишницата.

Стават. Но не ангажират всички мускули на предмишницата, а предимно тези, пряко обвързани с пръстите. Във всеки случай хватът е важен и дали ще е гумичка, дали клещи илу пружина - добре е да се прави отвреме навреме.
Други работи за предмишница:
Бицепсово сгъване с прав лост, но ръцете ти държат лоста отгоре, а не отдолу.
Разходка с дъмбели и с дискове - хващате по два тежки дъмбела в ръка или по два големи диска с пръсти и почвате да обикаляте залата стискайки ги.
Маймунски вис - хващате се с една ръка за висилката за набиране и се увисвате и стоите там колкото време можете. При невъзможност да се задържите за една ръка, можете да го правите и с двете.
Лицеви опори с прехвърляне на китката - упражнение за леки хора и хора с опит - слагате си китките легнали на земята, така, че ръката ви прави с китките Г и китките ви сочат навън или навътре, но са паралелно една с друга. Започвате да правите лицеви опори с подмятане на тялото нагоре, като при всяка лицева опора китките сменят посоката си - един път сочат навътре и лежат върху обратното на дланите, един път сочат навън и лежат върху дланите.
Бой с бухалка или подходящ уред - намирате си “жертва” - например автомобина гума и млатите продължително, като замахвате право над главата, за да участват поравно и двете ръце.
Може да има и други идеи.
Тренирането на предмишницата е важно, и то не толкова за маса, колкото за сила, защото предмишницата изостава значително по сила от бицепса и трицепса при което не може да съдейства адекватно на упражненията за тези мускулни групи и прехвърля натоварването в ставите, откъдето идват и многото контузии, а около китката, я около лактите....

22.07.04
15:03

хехехеххе,бой с бухалка...Абе дзвер от кьде го измисли бе човече...Друго за предмишница е на една прьчка навиваш вьже накрая с диск и почваш с двете рьца да навиваш вьжвто нагоре,после го развиваш и ти гарантиран че няма да чувстваш след 10 повторения.Аз лично не тренирам предмишници тьй като смятам че те участват в досра упражнения най-вече за бицепса.И просто мивьрвят добре близо 40 см са :lol:

Миле, пробвай го тоя номер - бой с бухалка върху гума, и после ела да си приказваме  :D :D :D

22.07.04
16:25

[quote author=“D3BEP”]Бицепсово сгъване с прав лост, но ръцете ти държат лоста отгоре, а не отдолу.

И аз съм забелязал, че след бицепсово сгъване с такъв хват предмищницата ми направо пламва.

22.07.04
17:07

Ами значи може и с мечове да опитам :lol:  :lol:  :lol: Пробвай с навиване на вьже там е по-изолирано.При замаха играят и мускулите отзад :wink:

Абре дай да не го обсъждаме. Пробвай и после говори.
С мечове не.
Номерът е еластичността на “жертвата” и съпротивлението, което щеш не щеш удържаш с хвата. С меч също може да има и сигурно ще има ефект, но не толкова добър.
Ако  коментарът ти е, че това упражнение не е изолирано за предмишница - да, прав си :)

23.07.04
11:49

За мечовете се измайтапих,извинявай,ама точно това имах в предвид че така не се изолират,аи участват в повечето упражнения и аз за това не ги правя :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1