09.04.18
22:32
казано от Димо на 09.04.18, 22:26:
Не съм обиждал теб, не съм ти казал: “Ти си путка”. Само и единствено охарактеризирах поведението ти. Което е в моята книга е путкинско. Да не си прав и да не си признаваш с тъпия пиниз “Това че не съм го направил не означава че не мога да го направя” 😄
За мен липсата на вегански общества е абсолютно доказателство че това не работи и не е в полза на човека. Ако наистина бяха по- здрави, по- енергични, с по- високо либидо, индивидите от това общество, то щеше да процъфтява и да се наложи като успешен модел. Находчивите хомо сапиенс са успели. Интелигентните са успели. Войнствените са успели. Има хиляди белега на успешните общества и никъде нито едно не е “веган”. Според мен ти си над средно интелигентен и образован (изключвам ужасния ти правопис и неспособността да си признаваш грешките, ти още вчера си каза че си предубеден: “няма да чуеш от мен сори”), според теб какво иде да покаже това че никога в историята не е имало вегани. Казваш че сега времената са други, не е необходимо да убиваме да за ядем, ми то не е е необходимо някои да си режат пишките и да се правят на жени, сега в това преосигурено общество могат да си го позволят, но къде ще отидат в еволюционен план? Добре ли е за здравето да си режат пишките?
Аргумент от ” погрешна диагноза ” , ” естественост” , ” емоционална верига ” и ” селектирано видение ” , не са аргумент . Предубеденост се постига без наличност на обективни и логични причини за дадено действие, а аз имам подобни , за да оправдая решението си да не се извиня .
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:17:
казано от Димо на 09.04.18, 22:10:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:04:
ти ще признаеш ли, че има разлика в здравословно отношение относно качеството на дадена храна, или добавка ..предполагам не. Спри да правиш логически грешки и грешни заключения само и само да защитиш определени навици и поведение .
Както казах още снощи и научната статия, която цитирах, “няма доказателства, че хималайската сол с нещо повлиява по- добре на здравословното състояние на човек сравнена с готварската сол, дори напротив, липсата на йод в хималайската е предпоставка за дефицити ако йод не се приема от други източници” т.е. практически потенциално е по- зле да ядеш хималайска вместо готварска сол.
Т.е ако имаш скапана диета, обикновенната преработена сол ще те скапе още повече . Браво бе ..хд
Не, да ти го смеля: ако ядеш хималайска сол няма да видиш никаква файда (щото съдържа само следи от някакви елементи), но ако ти е скапана диетата ще се разболееш и от гуша от ядене само на хималайска сол, щото няма да си набавяш йод.
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:32:
Предубеденост се постига без наличност на обективни и логични причини за дадено действие, а аз имам подобни , за да оправдая решението си да не се извиня .
Да, имаш си причини и те са че се страхуваш че всичките ти усилия да си веган и да пропагандираш според теб изключителното си същество и състояние ще се омаловажат извинявайки се, дори и когато очевидно не си прав.
Има го и синдрома за мегаломания: Аз съм над тея плебеи, мога и да не се извинявам, защото те ще го изтълкуват погрешно като слабост и несъвършенство на иначе безупчречното ми аз.
09.04.18
22:40
казано от Димо на 09.04.18, 22:35:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:17:
казано от Димо на 09.04.18, 22:10:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:04:
ти ще признаеш ли, че има разлика в здравословно отношение относно качеството на дадена храна, или добавка ..предполагам не. Спри да правиш логически грешки и грешни заключения само и само да защитиш определени навици и поведение .
Както казах още снощи и научната статия, която цитирах, “няма доказателства, че хималайската сол с нещо повлиява по- добре на здравословното състояние на човек сравнена с готварската сол, дори напротив, липсата на йод в хималайската е предпоставка за дефицити ако йод не се приема от други източници” т.е. практически потенциално е по- зле да ядеш хималайска вместо готварска сол.
Т.е ако имаш скапана диета, обикновенната преработена сол ще те скапе още повече . Браво бе ..хд
Не, да ти го смеля: ако ядеш хималайска сол няма да видиш никаква файда (щото съдържа само следи от някакви елементи), но ако ти е скапана диетата ще се разболееш и от гуша от ядене само на хималайска сол, щото няма да си набавяш йод.
Аз да ти го сготвя : Ако ядеш сол, която не е рафинирана с химикали , но ядеш качествена сол т.е с по-добро микроелементно съдържание, без да вземеш напредвид други хранителни и житеиски фактори, ще търсиш съвети в бб теам .
09.04.18
22:43
казано от Димо на 09.04.18, 22:38:
Предубеденост се постига без наличност на обективни и логични причини за дадено действие, а аз имам подобни , за да оправдая решението си да не се извиня .
Да, имаш си причини и те са че се страхуваш че всичките ти усилия да си веган и да пропагандираш според теб изключителното си същество и състояние ще се омаловажат извинявайки се, дори и когато очевидно не си прав.
Има го и синдрома за мегаломания: Аз съм над тея плебеи, мога и да не се извинявам, защото те ще го изтълкуват погрешно като слабост и несъвършенство на иначе безупчречното ми аз.
Аргумент тип ” погрешна диагноза” , ” огледало ” и ” инфант ” не е аргумент .
09.04.18
22:44
казано от Димо на 09.04.18, 22:39:
С прости думи държиш се като п*тка 🙂
Все още не съм ви нагрубил, дори и завоалирано . 🙂
“Рафинирана”, “с химикали” “анатема” 😄
Чел ли си тоя документ от пакистански учени? (Да не кажеш че западните капиталисти искат да прецакат хубавия бизнес на пакистанците с “Хималайска сол”
https://www.jcsp.org.pk/ArticleUpload/1249-5588-1-RV.pdf
Виж на заключенията коя “хималайска сол” може и коя не може да се яде от хора без да се рафинира.
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:43:
Приказки тип “празни” не са по- добър аргумент.
“Няма да кажа какви са ми причините да не се извиня” и “Не съм прав, не мога да дам аргументи, но може и да имам” не са по- добри аргументи. Къде даваш ти изобщо аргументи? На “д-р” Меркола изследванията? Твоя (кратък тригодишен) житейски опит? На какво ти се базират твърденията че да си веган е много куул?
Заеби, кажи ся имаш ли домашен любимец?
Мнението беше редактирано от Димо на 09.04.18 22:52.
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:44:
Нали сме си приятели и сме мъжки момчета, можем да си казваме как изглеждаме отстрани в прав текст.
И логореята не е аргумент, и понеже наистина ме мързи да чета линковете, които капитана дава, смирено ще помоля като говори за рискове да борави с конкретни числа, ако някое от тях ме впечатли със сигурност ще го помоля за повече информация за изследването. Така поне хипотетично може да е полезен и да промени малко света, с досегашния подход няма да станат нещата.. 😄
казано от Любомир Ламбрев на 09.04.18, 22:53:
Така поне хипотетично може да е полезен и да промени малко света, с досегашния подход няма да станат нещата.. 😄
Уви да, и аз мисля че малко ще са хората, които ще обърнат внимание на писанията на Ники, а там може и да има нещо стойностно. Правя допускане Ники, досега нямам аргументи в подкрепа на това 🙂
09.04.18
22:57
казано от Димо на 09.04.18, 22:47:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 22:43:
Приказки тип “празни” не са по- добър аргумент.
“Няма да кажа какви са ми причините да не се извиня” и “Не съм прав, не мога да дам аргументи, но може и да имам” не са по- добри аргументи. Къде даваш ти изобщо аргументи? На “д-р” Меркола изследванията? Твоя (кратък тригодишен) житейски опит? На какво ти се базират твърденията че да си веган е много куул?Заеби, кажи ся имаш ли домашен любимец?
Поинтересувайте се относно написаните неща в кавички от мен и ще намерите отговор . Няма смисъл да ви се обяснявам- достатъчно съм го правил . Аз не ви натискам за отговор на въпросите ми, които съм ви задал, защото ми е ясно, че щеги пренебрегнете, но вие натискате за вашите, е отговорих ви .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 22:59.
09.04.18
23:00
казано от Димо на 09.04.18, 22:46:
“Рафинирана”, “с химикали” “анатема” 😄
Чел ли си тоя документ от пакистански учени? (Да не кажеш че западните капиталисти искат да прецакат хубавия бизнес на пакистанците с “Хималайска сол”
https://www.jcsp.org.pk/ArticleUpload/1249-5588-1-RV.pdf
Виж на заключенията коя “хималайска сол” може и коя не може да се яде от хора без да се рафинира.
Прочетох го , не ми променихте становището .
09.04.18
23:02
казано от Димо на 09.04.18, 22:55:
казано от Любомир Ламбрев на 09.04.18, 22:53:
Така поне хипотетично може да е полезен и да промени малко света, с досегашния подход няма да станат нещата.. 😄
Уви да, и аз мисля че малко ще са хората, които ще обърнат внимание на писанията на Ники, а там може и да има нещо стойностно. Правя допускане Ники, досега нямам аргументи в подкрепа на това 🙂
Нито имате аргумент в подкрепа на обратното .
09.04.18
23:03
казано от Димо на 09.04.18, 22:48:
Нали сме си приятели и сме мъжки момчета, можем да си казваме как изглеждаме отстрани в прав текст.
Приятели ли , та аз не ви познавам толкова добре, че да ви нарека приятел...дори познат . Това как изглеждаме отстрани не е аргумент .
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 23:03:
Приятели ли , та аз не ви познавам толкова добре, че да ви нарека приятел...дори познат . Това как изглеждаме отстрани не е аргумент .
Не е аргумент, но може да ти послужи за подсказка, живота не е само аргументи, дори изобщо рядко е аргументи, никой извън академичните изключения не иска да слуша аргументи от някой или да вярва на гуру, който не се държи мъжки.
09.04.18
23:11
казано от Димо на 09.04.18, 23:08:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 23:03:
Не е аргумент, но може да ти послужи за подсказка, живота не е само аргументи, дори изобщо рядко е аргументи, никой извън академичните изключения не иска да слуша аргументи от някой или да вярва на гуру, който не се държи мъжки.
Живота е всичко друго, не не и мнения относно самият живот . Точно в това е проблема - никой не иска . Аз не съм гуру, ако бях щях да пропагандирам определена предметология, аз само споделям мнение .
09.04.18
23:12
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 19:49:
Яжте си месото бе, боледувайте, умирайте...
Благодаря за добрата дума.
Трети път (и все още) ти предлагам да насочиш вниманието си към друга сцена, bbteam не е твоята.
Определено не си гуру, само си мислиш че можеш да бъдеш.
Нищо не казваш ся, ще идваш ли на Маратон Пловдив, имаш ли домашен любимец, успя ли да промениш линка от уикипедията?
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 23:11:
Живота е всичко друго, не не и мнения относно самият живот . Точно в това е проблема - никой не иска .
Мнението ми е за поведението ти конкретно, не за живота. Иначе и за живота имам мнения, много.
Ама ти нямаш аргументи, дори и някой да иска, кое да ти се слуша? Аз казах че с поведението ти, дори и да имаш някой и да поискаш да го дадеш, вече никой няма да иска да го чуе.
09.04.18
23:19
казано от Димо на 09.04.18, 23:13:
Определено не си гуру, само си мислиш че можеш да бъдеш.
Нищо не казваш ся, ще идваш ли на Маратон Пловдив, имаш ли домашен любимец, успя ли да промениш линка от уикипедията?
Какво си мисля или не, само аз знам със сигурност .
За маратона - ако колектива е от такива като вас , сигурно не .
Имам, да .
Проверете, може да стой, може и да не стой...
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 23:22.
09.04.18
23:19
Димас, по-добре се захвани с алхимия, поне некой лев може да изкараш с това упорство.
Храним съществуването му само.
09.04.18
23:20
казано от Димо на 09.04.18, 23:16:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 23:11:
Живота е всичко друго, не не и мнения относно самият живот . Точно в това е проблема - никой не иска .
Мнението ми е за поведението ти конкретно, не за живота. Иначе и за живота имам мнения, много.Ама ти нямаш аргументи, дори и някой да иска, кое да ти се слуша? Аз казах че с поведението ти, дори и да имаш някой и да поискаш да го дадеш, вече никой няма да иска да го чуе.
Мнението ви относно личноста ми , е свързано с мнението ви относно живота . Аргумент тип ” горчив кладенец” не е аргумент .
09.04.18
23:22
Разговорът доста се отклони и то не в продуктивна посока.
Моля, разотивайте се.
Мнението ми за личността ти е продиктувано от поведението и постъпките ти.
Уви, мнението ти за мен, че няма да прочета линковете, които така и не даде, ми говори че ти не би обърнал внимание на каквито и материали да ти дам.
Имаме ситуация “звезда”.
Ай вече и всички участници в маратона охарактеризира.
А какъв е домашния ти любимец? Залагам 5 лв че не е тения. Не се ли държиш като нацист (да видиш че ти чета постовете, от снощи имаше един цитат с картинка на тоя, който го е казал)? И как оправдаваш това си поведение в морален аспект?
09.04.18
23:34
казано от Кольо Пияндето на 09.04.18, 23:22:
Разговорът доста се отклони и то не в продуктивна посока.
Моля, разотивайте се.
К’во викаше Боби- дойде горския и ни изгони.
Аз и дюлова си взех от БГ магазина, некой да не реши, че е само за кори за баница.
09.04.18
23:40
казано от Димо на 09.04.18, 23:32:
Мнението ми за личността ти е продиктувано от поведението и постъпките ти.
Уви, мнението ти за мен, че няма да прочета линковете, които така и не даде, ми говори че ти не би обърнал внимание на каквито и материали да ти дам.
Имаме ситуация “звезда”.
Ай вече и всички участници в маратона охарактеризира.
А какъв е домашния ти любимец? Залагам 5 лв че не е тения. Не се ли държиш като нацист (да видиш че ти чета постовете, от снощи имаше един цитат с картинка на тоя, който го е казал)? И как оправдаваш това си поведение в морален аспект?
Отново не четете, съжелявам, че се занимавах досега с вас . Изкарвате всичко изън контекст и не боравите коректно нито с термини, нито логически . А и да не забравя .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 23:44.
09.04.18
23:43
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 23:40:
...съжелявам, че се занимавах досега с вас ...
И ние съжаляваме. Не разбираш от дума.
Case closed.