Ima li opasnost ot pretovarvane?

Темата е заключена.

23.07.04
03:27

Iskam da popitam ima li opsnost ot pretovarvane na nqkoi muskul.Programata po koqto treniram e:
POnedelnik grab-biceps (nabiraniq,skripec,grebane za biceps pravq sgavane s kriv lost a ostanalite 2 gi izbiram spored silata koqto mi e ostanala)
Srqda gardi-triceps (lejanka,gorna 4ast pod naklon s dambeli,flais;za triceps-na lejanka,frensko sgavane,skripec)
Petak biceps-triceps (sgavane s kriv lost,skotova peika s dambeli,koncentri4no sgavane;za triceps-kakto v srqda)
V momenta sam sprql da pravq ramena.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:51.

23.07.04
09:46

[quote author=“viperoni”]V momenta sam sprql da pravq ramena.

... и крака, и корем.
Няма да се обаждам за останалото от програмата, тук има по-компетентни от мен.
Но ще е добре да кажеш още за какво тренираш, как се храниш, каква е структурата на тялото ти.

Поздрави!

23.07.04
10:51

Ae sigorno individialna mu e programata i e suobrazena s momentno sustoqnie. Ma na taq programa poveche ot 2 meseca nemoze se produlzi ta ti ne trenirash kraka ,rumene i korem i pretrenirash racete.
po-zdravi

23.07.04
14:51

Zna4i taz programa q po4vam sega.Treniram malko pove4e ot polovin godina i sam pravil vsqka sedmica ramena,sled vsqka trenirovka pravq korem,a za krakata nqmam merak pak i nqmam nujda.Visok sam 1.86,73 kg,35 cm mi e rakata.Po princip tarsq programa v koqto osnovnoto e uveli4avane na obikolkata na rakata.

23.07.04
16:44

az si ovelichavah rakata kato q trenirah vednush na 2-3 sedmici ! Ne misli che pretreniraneto shte q ovelichi !
po-zdravi

Лично моята препоръка щом искаш растеж, е :
1.Ползвай големи тежести с немного повторения - между 80-90% от силата ти.
2.В началото на всяка мускулна група прави първо базисното упражнение. При първото упражнение за групата направи освен загрявка и загряваща серия - експлозивна серия с около 20 повторения на 40-50% от максималната ти тежест.
3. Можеш да използваш от време на време и обратна пирамида. Добре е да имаш почивка между серииите между 1,5-2 мин.(сравнително голяма почивка)
4.Използвай пирамида за всички основни упражнения задължително, а може и за някои от останалите, които не са твърде изолиращи и при които(това е основното) усещаш добър ефект на натоварване.
5.Виждам, че тренираш синергетици в един ден. Това според мен е грешка при цел растеж, защото хубавото натоварване в гърба води до умора и непълноценно натоварване за бицепса, и абсолютно същото мога да кажа за трицепс и гърди. Съществува твърде голяма опастност от претоварване, и то точно на мускулните групи, които целиш, която според мен не си струва.
6. Тренираш едни от най - малките мускулни групи два пъти седмично. Не мисля, че е необходимо, пък и те растат не просто сами по себе си, но са зависими от цикъла ти на обмяна на веществата, притока на кръв и хранителни вещества, т.е. от цялата ти система на трениране, а не само от упражненията за сгъването им.
7.Нямаш кой - знае какво тегло. За да качиш маса, ти трябват и двете основни неща - протеини и въглехидрати. Според мен прегледай високовъглехидратните диети.
8.(Това е лично мнение) - не очаквай кой знае какви резултати, щом не тренираш половината си тяло. Не балансираш достатъчно изпомпването на сърцето по този начин, еластичността на кръвоносните съдове, ускоряването на метаболизма в следствие на нарастналата нужда на всяка от мускулните групи и т.н. Най - вероятно ще постигнеш малък бърз растеж в първите няколко месеца, оформяне и втвърдяване на мускула и след това съвсем скорошен застой, който много трудно ще преодолееш с каквито и да е методи, дори и увеличени тежести или суплементи. Отделен мускул сам по себе си не расте неконтролируемо. Или тренираш всичко, или се примиряваш със слаби резултати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1