11.03.06
13:27
Тренирам за релеф и почти всички тренировки са ми сутрин. Пия едно кафе и отивам в залата. Правилен ли е подходът ми, че нещо много хора твърдят, че закуската е най-важна и т.н. Излиза, че пропускам най-важното ядене. Аз знам, че като не закусвам по време на тренировка организма си дърпа от мазнините за енергия и затова на гладно го карам. та как е по-правилно ?
11.03.06
14:36
виж сега .Ако тренираш сутрин преди тренировка вземи някой добавки като глутамин и аминокиселини с разклонена верига .След тренировка също.Това ти го казвам ако взимаш добавки а а ко не кафенцето и е много добре да изядеш половин грайпфрут преди тренировка а защо не и след ,независимо дали взимаш или не добавки.
дали тренираш за релеф или за маса няма значение, закуската е хубаво да не я изпускаш. Това ти е най-основното ядене за деня.
По време на тренировка не топиш мазнини, а гориш основно въглехидрати. Като ходиш в залата гладен пак гориш въглехидрати, защото те така или иначе присъстват в тялото ти. За пълното изчерпване на въглехидратите в организма са необходими 3 дни на кетонен режим, т.е. с около 0 гр. въглехидрати на ден.
Ако имаш възможност яж час-час и половина преди тренировка, от това няма да качиш излишни килограми.
[quote author=“SGK”]дали тренираш за релеф или за маса няма значение, закуската е хубаво да не я изпускаш. Това ти е най-основното ядене за деня.
По време на тренировка не топиш мазнини, а гориш основно въглехидрати. Като ходиш в залата гладен пак гориш въглехидрати, защото те така или иначе присъстват в тялото ти. За пълното изчерпване на въглехидратите в организма са необходими 3 дни на кетонен режим, т.е. с около 0 гр. въглехидрати на ден.
Ако имаш възможност яж час-час и половина преди тренировка, от това няма да качиш излишни килограми.
Значи според теб ако сутрин си правя кардиото (примерно тичане) няма значение дали е на гладно или съм закусил, защото дори да е на гладно въглехидратите не са изчерпани, тъй като предният ден съм хапвал?
И второ - става ли да ми обясниш как по време на тренировка гориш въглехидрати а не мазнини? И от какво зависи този процес?
да, няма особено значение дали си правиш кардиото на гладно или си закусил. Разлика има, но тя е в порядъка на 2-3% повече изгорени калории ако тренираш на гладно. Това го казвам с уговорката, че метаболизмът не еднакъв при всеки, говоря за общия случай.
По време на самата тренировка гориш основно гликоген и мнооого малко мазнини. Мазнините се изгарят в последствие поради калорийния дефицит (ако си на диета). Ако предварително си изчерпал гликогенните запаси на тялото си естествено е, че ще гориш повече мазнини, но за сметка на това в последствие тялото ти ще се запаси с повече гликоген (ако не си на НВД).
Или не се изразяваш правилно или не си много наясно с материята..
Има огромно значение дали ядеш преди тренировка или не... едно за енергията която постъпва и две за вдигането на инсулина от въглехидратите...
ПС не целя да те обидя просто това мисля..
За мен закуската е задължителна каквито и резултати да гониш, друг е въпроса какво ще ядеш и как ще тренираш/кога/.
П.П. Малко са дните в живота ми когато не съм вакусвал :D
[quote author=“kao”]Или не се изразяваш правилно или не си много наясно с материята..
Има огромно значение дали ядеш преди тренировка или не... едно за енергията която постъпва и две за вдигането на инсулина от въглехидратите...
ПС не целя да те обидя просто това мисля..
обаче зависи с какво закусваш. А и пропускаш, че тренировките, когато си изчерпан от към въглехидрати, водят до силно покачване на нивото на катаболни хормони, “мускулни убийци” както им викат. Затова не съм привърженик на блъскането на гладно.
13.03.06
10:28
Добре де последно ще се намери ли решение на въпроса ми ? :?
А говорим за закуска от сорта на овесени ядки с мед или някакви плодове. Просто като съм на НВД не мога да си ги позволя по което и да било друго време на деня...
Добре е след кардио тренировката да се приема храна след около час, понеже горенето на мазнини продължава и след като е приключила тренировката... Поправи ме ако греша :wink:
[quote author=“Voltmachine”]Добре де последно ще се намери ли решение на въпроса ми ? :?
А говорим за закуска от сорта на овесени ядки с мед или някакви плодове. Просто като съм на НВД не мога да си ги позволя по което и да било друго време на деня...
според мен закуската е идеалното време да си набавиш нужните въглехидрати при НВД. Овесените ядки са добър вариант.