30.04.18
17:13
Здравейте.Не знам темата дали е за тук,но ви моля за мнение.
Имам проблем с менструацията няма да обяснявам подробно ще премина директно на въпроса. Тъй като тренирам от 4 месеца и свалих 5,6 килограма но сега ми се налага да пия Естрофем-хормони за удебеляване на лигавицата, около 10 дена трябва да ги приемам и просто имам чувството че пълнея(кантара показва повече)или аз си въобразявам не знам.
Някой ако има мнение по въпроса ако е възможно натрупване на мазнини от тях мога ли да го регулирам чрез храна
01.05.18
21:27
Здрасти!
Медикаментът съдържа естрадиол и една от честите нежелани реакции при него е задръжка на течности. Вероятно това се наблюдава при теб.
Консултирай се с лекаря, който е запознат със състоянието ти и ти е изписал лекарството, ако имаш притеснения покрай приема му.
01.05.18
21:43
Качила ли си кг?
02.05.18
05:16
Килограми не съм качила,но събирам вода,поне така мисля. И от както започнах да ги пия спрях да отслабвам,според мен е от това.И незнам ще полудея.
Ако задържаш вода, но килограми не качваш, не означава ли че като цяло сваляш килограми?
02.05.18
12:39
Задържането на вода е една от предпоставките за покачване на теглото от към мазнини, да го имаш впредвид.
казано от Стойко Колев на 02.05.18, 12:39:
Задържането на вода е една от предпоставките за покачване на теглото от към мазнини, да го имаш впредвид.
Защо така?
02.05.18
12:57
Задържането на вода в общия случай е предизвикано от:
1. определена храна или напитка
2. хормонален дисбаланс - високи нива на естроген
Високите нива на естроген водят не само до това задържане на вода, но и до трупане на мазнини и то главно в коремната област.
тук нещо полезно по твоя въпрос за лигавицата
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 02.05.18 13:06.
казано от Стойко Колев на 02.05.18, 12:57:
Задържането на вода в общия случай е предизвикано от:
1. определена храна или напитка
2. хормонален дисбаланс - високи нива на естроген
Високите нива на естроген водят не само до това задържане на вода, но и до трупане на мазнини и то главно в коремната област.
тук нещо полезно по твоя въпрос за лигавицата
Бъркаш причина и следствие. Нищо от изброеното не прави задържането на вода ПРЕДПОСТАВКА за качване, а сасмо показва, че е следствие.
Но задържането може да е причинено и от прекомерен прием на сол, което всъщност е най-честата причина. На следващата сутрин тази вода я нама, така че хайде да не обобщаваме така смело. 🙂
02.05.18
13:18
Аз точно това имах впредвид, че или е от храна/напитка (но тя до сега е сваляла тегло), или е от хормони (започнала е да приема такива хапчета). По-логичното е да е второто, поне според мен без да съм лекар.
02.05.18
13:29
казано от Стойко Колев на 02.05.18, 13:18:
Аз точно това имах впредвид, че или е от храна/напитка (но тя до сега е сваляла тегло), или е от хормони (започнала е да приема такива хапчета). По-логичното е да е второто, поне според мен без да съм лекар.
казано от Стойко Колев на 02.05.18, 12:39:
Това ти изказване имаше предвид Боби. Задържането на вода не води до задържане на мазнини.
02.05.18
13:55
Така много благодаря на всички за мненията,но съм объркана точно там е че не знам дали съм качила мазнини или вода.
И да водата и мазнините са съвсем различно нещо,ако е вода не се притеснявам,но ако се натрупват мазнини исках да попитам дали мога да направя нещо
Мнението беше редактирано от Gergana Pavlova на 02.05.18 17:13.