08.05.18
01:50
Здравейте. Започнах наскоро да се интересувам и да чета за фитнес, тренировки.. и съответно да практикувам. Но имам много неясни неща. Режимът ми е НВД. Целта ми е отслабване, поради тази причина правя около 30мин кардио на всяка тренировка. Преди кардиото правя упражнения с тежести като наблягам на краката-бедрено сгъване, разгъване, аббдуктор машина.. но ако искам да намаля сантиметрите там, не би трябвало да ги правя нали? Колкото повече чета, толкова повече се обърквам...
Така че много моля някой, да ми обясни какво трябва да правя в залата за да е максимално ефективно за намаляване на мазнините в бедрата, особено вътрешната част.
П.С на 22години съм, 162см, 60кг
08.05.18
05:50
1. Хранене - НВД е добре.
2. Отрицателен калориен баланс.
3. В залата: много леки тежести (толкова леки, че да можеш да направиш 2 минути движението), упражненията може да са подредени в кръгова тренировка без почивка между упражненията. Тренировката трябва да не е кратка, а по-продължителна, между 60-120 мин с кардиото. Тренира се на гладно. По време на тренировката се пие вода на малки глътки (вземи си 1,5 литра). След тренировката, поне 1 час да не се яде нищо. В тренировката можеш да включваш упражнения за цялото тяло. Прави каквото ти харесва, но упражненията за краката трябва да ги има задължително!
По време на тренировката пулса трябва да не превишава 120-140 удара за минута.
Благодаря ти много за отговора.
Значи трябва да правя за краката леки тежести с повече повторения? Сега повторенията ми са 15-20, а килограмите 15-20 за разгъване и сгъване и по 30-35 на аббдуктор машините и правя 3 серии. Относно кардиото,да правя ли повече от него? Например 30мин пътека и после на кростренажор или колело.. въпреки че колелото ми е изглеждало винаги малко несериозно. А относно скачането на въже? Мисля че и то ще ми е доста от полза, нали?
Хубав ден!
08.05.18
10:48
Аз лично според мен 15 - 20 мин. спринтове след трен. ще свършат работа. Правиш 15 секунди спринт , след това 20 сек. ходене и така повтаряш.
И HIIT тренировките пробвах, но пътеките в залата са малко от по-старите, бутоните къде работят, къде не..и ми е супер неудобно през 20сек да сменям скоростта. Затова бягам 6-7мин и после ходя на максимален наклон и после пак.. така добре ли е?
08.05.18
20:35
Здрасти!
1. Не е задължително да правиш кардио, за да сваляш излишното тегло
2. Каквото и да правиш в залата, е редно да обърнеш внимание върху храненето, след като целиш сваляне. В този ред на мисли - от колко време си на този хранителен режим и какво наблюдаваш от началото? Какви промени?
3. Не бива да пропускаш тренировките за краката си. Бих те посъветвала да заучиш техниката на движения като клек / хип тръст / тяга. С тях ще свършиш по-продуктивна работа, отколкото само с разгъване, сгъване и абдуктор (последните може да присъстват, просто да не са само те). Бих казала да подбираш такива тежести, че да ти бъде предизвикателно.
08.05.18
20:41
казано от Николета Петрова на 08.05.18, 10:24:
Благодаря ти много за отговора.
Значи трябва да правя за краката леки тежести с повече повторения? Сега повторенията ми са 15-20, а килограмите 15-20 за разгъване и сгъване и по 30-35 на аббдуктор машините и правя 3 серии. Относно кардиото,да правя ли повече от него? Например 30мин пътека и после на кростренажор или колело.. въпреки че колелото ми е изглеждало винаги малко несериозно. А относно скачането на въже? Мисля че и то ще ми е доста от полза, нали?
Хубав ден!
колелото е много подходящо за сваляне на излишна мазнина, особенно, ако е продължително и е на вън)....но и на тренажор става. Скачане на въже също става...можеш да правиш кръгова тренировка, като включиш и скачане на въже също така....