03.05.18
15:49
Здравейте, нов съм и тъкмо навлизам в тренировките и като цяло с готвенето. Дойде време да си приготвя пържолката на тигана, но тя половината се разкъса и остана по тигана.. Вие с какво готвите за да предотвратите залепналата храна? Мисля да си поръчам този спрей: https://healthstore.bg/pure-nutrition-sprey-za-gotvene-300-ml - доста отзиви разгледах и доста го хвалят като цяло. Не залепвали храните и може да се използва за доста неща. Някой ползвал ли го е и дали наистина е така?
Темата беше редактирана от Михаил Михаелов на 03.05.18 15:51.
03.05.18
15:58
Това е просто олио/зехтин с пръскачка. Купи си хубав тиган.
03.05.18
16:04
Общо взето голямата разлика е “хардуерна” - трябва ти качествен тиган, както Queen Cobra е отбелязала. При желание можеш да добавиш малко мазнина (разбира се - такава, която е подходяща за термична обработка).
03.05.18
16:20
Има кокосово масло- спрей на същата марка, ползвам го отскоро и съм много доволен.
03.05.18
18:04
Спрейпвете не са много подходящи заради пропан-бутана в тях, по-добрата алтернатива е шишенце с помпичка. Може сам да си напълниш олио в шишенце с помпичка и ще ти е 12 пъти по-евтино. Ако не искаш да готвиш с олио може да си купиш олио от гроздови семки и пак да си пръскаш тигана с него.
03.05.18
18:12
Ще проверя дали съдържанието му е описано на флакона? Четох, че някой марки ползват кислород или въглероден двуокис вместо ПБ.
Как може да си втечниш кокосово масло и да го ползваш в пулверизатор?
Значи си купуваш 300мл кокосово масло за 1.5лв?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 03.05.18 18:29.
03.05.18
18:27
казано от Brown Bomber на 03.05.18, 18:12:
Наличието му не е описано в съдържанието.
Как може да си втечниш кокосово масло и да го ползваш в пулверизатор?Значи си купуваш 300мл кокосово масло за 1.5лв?
Аз отговарях на първият пост относно олио-спрея, имам такъв спрей и е описано в съдържанието, а и все от някъде трябва да идва това постоянно налягане. С кокосово масло не съм готвил и нямам мнение.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 03.05.18 18:28.
03.05.18
23:58
Наистина съдържанието на ПБ е указано на флакона.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 03.05.18 23:59.
04.05.18
08:07
Масло или свинска мас.
Маслото прегаря на сравнително ниска температура.
Според мен с каквото и да подмазваш няма да има драма, колко е тази мазнина с която да подмажеш една пържола? 2 мл? 3 мл? 5мл? Иначе още един глас да си купиш хубав тиган с незалепващо покритие. Аз ползвам нормални Тефали от по 30-40 лв и не ми се е късала пържола и без да подмазвам.
SKK или AMT Gastroguss е отговора на твоя въпрос.
Само с такива съдове готвя от 10г.За тях мазнината не е от значение...може даже и да не сложиш,докато са на 2год.,след това искат някакъв минимум.
04.05.18
12:03
Значи като за начало да си купя хубав тиган 😄 Гледах доста клипчета как готвят с такива спрейве и доста ме зарибиха честно казано..
Мазнината се тая с какъв спрей я пръскаш...важното е върху ,какво я полагаш.
04.05.18
21:51
Със спрея отива по-малко от 1мл мазнина на готвене, иначе от 2год пека предимно с кокосово масло.
Скоро си взех Оптигрил + скаричка на Тефал и за един или двама души, месоядни като мен е перфектна. Всичко става много бързо, вкусно, без миризми и цапаници, а като приключа слагам плочите в съдомиялната.
Я кажи повече за скаричката на Тефал? Този оптигрил гледах нещо подобно в Лидъла, в пъти по- евтино от тефалския оптигрил.
04.05.18
22:12
Има датчик за дебелината на месото, задаваш как да бъде приготвено- реър, уелдън и прочие. Има светлинен и звуков сигнал при достигане на желаното ниво на печене, но рядко ползвам запаметените функции, защото с тях месото често остава сурово за моя вкус и пека на ръчен режим. Телешкото и рибата стават уникално вкусни, зеленчуците също. Спрея е идеален за целта. Гледах и тази от каталога на Лидл и ако вече не бях взел моята, не бих се чудил дълго. За почистване и цапане вече писах, свалянето на плочите става с едно движение, и за апартамент е добро решение, като аз я ползвам на лятната кухня на балкона. Недостатъци са малката площ за печене, ако приготвяш храна за повече хора и това, че не пече еднакво с двете плочи и пак се налага да ги завърташ от двете страни.
п. с. В момента я ползвам, качвам снимки...
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 04.05.18 22:37.
Аз ползвам алуминиеви или чугунени тигани и им правя сеазонинг, подновявам на няколко месеца и нямам проблем със залепване или нужда от допълнително мазнина.
И аз си падам по спрея, отива много по-малко мазнина 2 макс 5гр. Принципно не е като да нямам и хубави титани, в който мога да готвя и без мазнина. Най-често го използвам за готвене на плоча. Иначе предпочитам кокосово масло пред олио, зехтин и тн.
PS: спрея на PN си го купувам от Фантастико, поне в по-голямите имат щанд на марката.
Мнението беше редактирано от Дени на 05.05.18 12:08.
06.05.18
20:46
+1 глас за скарата, която описва Brown Bomber.
От около 2 месеца имаме вкъщи и сме много доволни.
Не слагам допълнително мазнина.
По темата: от много време не съм си приготвяла месото на тиган, но краве масло би бил моят избор. 🙂
11.05.18
03:35
В крайна сметка си поръчвам смело спрейчета, много доволен останах! Също така и тиганчето подмених 😄