Нямам прогрес в силата.

09.05.18
20:49

Здравейте група.Аз съм момче на 15 години,176 см,64 кг. и тренирам редовно от малко повече от 6 месеца.Правих какви ли не глупости,докато не се свързах с правилния човек,който ме насочи към тренировъчен режим на базата на този на Бил Стар.Откакто започнах с този вид тренировки забелязах прогрес в покачването на килограми и естествено в силата си.

Но тук идва и проблемът.Напреднах сравнително доста за едни 7 седмици в упражнения като Мъртва тяга(95кг 1 RPM) и клек(88кг 1 RPM),но при упражнения като всякакви разновидности на лежанката(63кг 1 RPM) и раменната преса(36кг 1 RPM) нямам прогрес(напротив даже,започнах да чувствам регрес).

Ако имате някакви предложения как мога да променя това,бих бил много благодарен.

Темата беше редактирана от Симеон Колев на 11.05.18 07:13.

Моли се на бога на силата - Хануман.

Най-добрият начин е да пригресираш първо с повроренията и после с тежестите. Стреми се да направиш 4х8 с една тежест, на другата тренировка - 4x10 и така. Когато стигнеш 4x12 с тази тежест, слагаш още 5 кг и повтаряш целия цикъл.

11.05.18
13:50

5x5 ли правиш? В какво се изразява регресът?

Върни леко тежестите назад и продължи с 5х5 протокола, увеличи малко калориите при храненето 🙂

11.05.18
17:18

казано от Симеон Колев на 09.05.18, 20:49:

Аз съм момче на 15 години,176 см,64 кг. и тренирам редовно от малко повече от 6 месеца....човек,който ме насочи към тренировъчен режим на базата на този на Бил Стар.

Напреднах  доста за  7 седмици в упражнения като Мъртва тяга(95кг 1 RPM) и клек(88кг 1 RPM),но при упражнения като всякакви разновидности на лежанката(63кг 1 RPM) и раменната преса(36кг 1 RPM) нямам прогрес(напротив даже,започнах да чувствам регрес).

Ако имате някакви предложения как мога да променя това,бих бил много благодарен.

Ами момчето използва 5х5 и има много добри резултати за тая възраст, ръст и тегло. А на лежанката е стигнал до макс със собственото си тегло. Просто трябва да знае, че оттук нататък ще му бъде по-трудно да подобрява силовите си резултати. Ще трябва постепенно да увеличи и теглото (мускулната си маса) от което силата допълнително расте.

Нямам опит с варианта 5х5, но според мен трябва плавно и постепенно да увеличава използваната тежест на лежанката. Не да прибавя наведнъж два диска х 5 кг, (така само ще се измъчи), а два малки х 1,25 кг. Започва от малък брой повторения, постепенно стига до 5к5, прибавя още два диска по 1,25 кг и действа по същия начин. Примерно прави 5х5 с 50 кг. Слага 2х1,25 и стават 52,5. Постепенно увеличава бройката до 5х5, сетне слага още 2х1,25 кг. стават 55 и действа по същия начин. И да гледа никой да не му помага на лежанката, а  единствено да пази да не се затисне.

И освен това за да има по-добри резултати на лега и особено на раменните преси е добре да тренира здраво трицепсите, които участват и в двете упражнения. И така допълнително ще подобри резултатите си на тези две неща.

11.05.18
17:41

Като стигнеш застой, върни 10-15% и започвай наново да качваш. Така всеки път. И увеличи храната.

11.05.18
17:41

Като стигнеш застой, върни 10-15% и започвай наново да качваш. Така всеки път. И увеличи храната.

13.05.18
10:04

Благодаря за съветите.Винаги когато качвам килограми,качвам с дискове от 1.25.А дали има влияние това,че лежанката ми е 2ро упражнение?
Защото съм чувал,че изостаналите мускулни групи трябва да се тренират първи.

13.05.18
15:07

казано от Симеон Колев на 13.05.18, 10:04:

Благодаря за съветите.Винаги когато качвам килограми,качвам с дискове от 1.25.А дали има влияние това,че лежанката ми е 2ро упражнение?
Защото съм чувал,че изостаналите мускулни групи трябва да се тренират първи.

Да, възможно е. Губиш сила и енергия за първото упражнение и на това второто, което ти е по-трудно вече не си така свеж, както ако е в самото начало.

13.05.18
16:41

Добре,ще се опитам да ползвам всичко казано и дано се получи.
Имам друго питане.
Знам че е хубаво да се сменят видовете тренировки на всеки 8 - 10 седмици.Моят цикъл от тренировки с нисък брой повторения и големи тежести е към своя край,а съм започнал CUT за лятото.Знам също,че при CUT е добре да вдигаш тежко,за да запазиш,колкото се може повече мускулна маса.
Та въпросът ми е😄а променям ли програмата с такава с повече повторения и по-малки килограми или да си стоя на тази до края на CUTа?

13.05.18
17:54

Да, можеш да използваш програма с повече повторения, 8-10.

13.05.18
19:18

казано от Миро на 13.05.18, 17:54:

Да, можеш да използваш програма с повече повторения, 8-10.

Защо, при условие, че сила се постига с повторения до 4-5 в серия? Момчето иска повишаване на силата, доколкото разбирам. Тренировките с висока интензивност, около 85 % от моментния ни макс, показва на тялото, че му е нужно покачване на силата, за да се справи със задачата.

13.05.18
22:20

казано от metalex на 13.05.18, 19:18:

Защо, при условие, че сила се постига с повторения до 4-5 в серия? Момчето иска повишаване на силата, доколкото разбирам. Тренировките с висока интензивност, около 85 % от моментния ни макс, показва на тялото, че му е нужно покачване на силата, за да се справи със задачата.

Ами защото той вече не търси сила, а има друга цел. Писал е по-горе:

казано от Симеон Колев на 13.05.18, 16:41:

Имам друго питане.
Знам че е хубаво да се сменят видовете тренировки на всеки 8 - 10 седмици.Моят цикъл от тренировки с нисък брой повторения и големи тежести е към своя край,а съм започнал CUT за лятото.Знам също,че при CUT е добре да вдигаш тежко,за да запазиш,колкото се може повече мускулна маса.
Та въпросът ми е😄а променям ли програмата с такава с повече повторения и по-малки килограми или да си стоя на тази до края на CUTа?

13.05.18
23:59

Това са 5x5 много добра тренировка за покачване на муск.маса и сила,но винаги има но както се казва масата се прави на маса тва като цяло трябва да ядеш като кон спиш като бебе и тренираш като звяр
биологически е невъзможно тялото ти да не реагира на това.
п.с тренировките да не надвишават 4 на седмица даже 4 е много.

Мнението беше редактирано от Ferał Wołf на 14.05.18 00:00.

14.05.18
07:23

казано от Миро на 13.05.18, 22:20:

Ами защото той вече не търси сила, а има друга цел. Писал е по-горе:

Аз мисля, че ти не си го разбрал правилно, Миро. Няма как на 09.05 да пита как да си повиши силата, а 4 дена след това, на 13.05 вече да иска нещо друго. Аз каквото исках да кажа, го казах. Да не забравяме, че сега е момента на младежа да се отключи хормонът на растежа, и тренировките с висока интензивност биха помогнали много. Племенникът ми е потвърждение за това, запознах го със силовите тренировки, когато беше шестнадесет годишен хилав младеж, а сега е 1.85 левент, с красиво оформена фигура, на 19 год.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1