15.05.18
15:42
Здравейте!
След дългото спазване на различни диети и преяждане след спирането им, се докарах до 25 кг наднормено тегло, и честно казано вече се притеснявам за здравето си. Започнах да усещам стягане в гърдите когато дишам, лесно се изморявам, отделно самочувстието ми е на 0, и искам да го променя! На 21 съм, 163 см, 85кг... Много дълго четох различни диети, режими на хранене и какво ли не, и изготвих сама този хранителен режим:
Закуска: кафе с малко соево мляко и плод
Обяд: Пържола на скара/Риба/ Яйцa със салата от домати, краставици и малко лук
Следобяд: плод/ малко кисело мляко
Вечеря: (не по-късно от 20ч.) Купичка кисело мляко с една лъжица мед/ Салата с малко сирене
Всеки ден се опитвам да пия около 2.5л вода и за начало увеличих ходенето пеша, също така и посещенията до фитнеса, около 3/4 пъти седмично. Като във фитнеса ходя на вдигната (10/15) пътека около 35/40 мин.
Днес е втория ден от режима. Колко време мислите, че ще ми отнеме да се приведа в нормален вид, и какво мислите за режима като цяло?
ПС. Лесно се демотивирам и се надявам на бързи резултати поне в началото. Също така реших да се меря всеки Понеделник, вместо всеки ден. Мисля че така ще ми бъде по-лесно да забелязвам резултатите.
15.05.18
16:21
Ако направиш вечерята като обяда, и добавиш малко повече храна към закуската, ще стане един добър режим за хранене. Не си губи времето в залата, за да ходиш на пътеката - тренирай с тежести, до колкото можеш.
15.05.18
21:11
Не може от веднъж да орежеш въглехидрата. Вместо плодовете по-дпбре сложи ориз, боб или картофи, защото ще изкараш няколко дни и ще дойде момент, в който ще се наядеш и ще оплескаш нещата.
Благодаря ви за бързите отговори. За жалост не знам какви упражнения да правя с тежести. Нарочно намалих толкова въглехидратите защото килограмите са много и ми се иска в началото да отслабна по-бързо за да мога да се мотивирам още повече, и след това да добавя малко повече храна. Но ако смятате, че 1/2 седмици на този режим няма да ме докарат до никъде, ще добавя ориз и картофи още сега. Винаги съм си мислела, че тези продукти ще ме накарат да задържа теглото си или да кача.
Здравей и от мен. И поздравления за решението да промениш себе си към по- добро. Попаднала си на правилното място. 🙂
Според мен не трябва да залагаш на поредния хранителен режим, трябва да се научиш да познаваш храните и себе си и ще можеш да правиш много по- добри избори за храната. Колко дълго мислиш че ще издържиш на еднообразно меню? АМи ако се наложи някъде навън да ядеш, където това от менюто ти го няма? Добра отправна точка е, ползвай го засега, но почни да се образоваш за хранителната стойност на храните и така ще имаш основа, която да ползваш за цял живот. Аз лично се запознах с храните и хранителните им стойности най- вече чрез едно приложение за телефон - казва се MyFitnessPal. Инсталираш си го, казваш колко имаш да сваляш и за колко време и приложението ще ти каже по колко калории на ден трябва да ядеш за да стане това. После просто всеки Божи ден си логваш какво ядеш и по колко (задължително си купи кухненска везна ако нямаш и поне отначало ще трябва да теглиш всичко за да придобиеш представа кое колко тежи) и приложението ти смята колко калории ти остават на ден да ядеш. Реално можеш да ядеш каквото ти харесва и каквото ти се вписва в бюджета с калориите, просто ще ограничаваш количеството. Има и елемент на научаване на нови знания, и често особено жените много се привързват да си попълват хранителния дневник и пишат в подробности. Пробвай го, не е някаква космическа технология.
По отношение на мотивацията, можеш да си направиш дневник тук в раздела за женски дневници. И аз като теб имам проблеми с мотивацията и поне на мен писането и отчитането и комуникацията в дневника ми помага да не се отпускам.
Ако имаш някакви въпроси за myfitnespal, питай.
Успех ти пожелавам засега.
17.05.18
12:18
можеш да ядеш купичка овесени ядки с плод за закуска (например нарязани ягоди, банан или други според сезона)
обяда може да е порция фасул например с някаква салата (зеле, червено цвекло)
вечерята съм съгласна, че е добре да е месо + салата
междинка за следобяд - ядки например,ябълка
.
ако не знаеш какво да правиш във фитнеса освен пътеката - гледай и се учи от останалите, вземи си инструктор поне за 2-3 тренировки, прави 20-30 мин кардио, но накрая на тренировката
.
ако спазваш тези правила и това, което са те посъветвали момчетата няма начин да не отслабнеш. Само, че това отнема време, не става за 1-2-3 дни. Опитай се да калиш търпението си - правиш всичко това за себе си, не за някой друг.