08.03.06
21:50
Здравейте хора искам да ви питам да ми кажете нешто относно тези два препарата?Единственото инфо което имам е че се използват след стероиден цикал, искам да знам как точно, в какви дозировки и евентуално колко пари се продават на нашия пазар?
Нолвадекса може да се приема по 2 таблетки и по време на самия стероиден цикъл.Така нямаш кахъри с гинекомастията.
За другия препарат нека да каже някой друг,аз не съм запознат.
Кломида е около 10-12лв за 10 хапа, а нолвадекса е 4-5лв за 30 хапа! Двата препарата са антиестрогени, а кломида е и гонадотропен стимулатор! Могат да се ползват и по време и след цикъл - зависи вече от дозировката на химията и от времетраенето на цикъла!
по-точно кломид се ползва СЛЕД цикъла (ускорява възстановяването на ендогенната продукция на тестостерон) а тамоксифен (нолвадекс) - по време на цикъла тъй като блокира активно естрогенните рецептори в гърдите. Затова и класическите приложения на кломид са предизвикване на овулация а на нолвадекс - при рак на гърдата. Нолвадекс може да се взима и след цикъла като кломид тъй като също ускорява възстановяването на хормоналния баланс.
НОлжадекс или по-точно тамоксифен на Нихфи е 3-4 лв / 30 табл , клостилбегит е кломид и е около 8-9 лв / 10 табл.
Ако случайно ходиш до Гърция, кломида на Анфарм е към 2 евро/24 табл.
13.03.06
15:13
благодаря за инфото , в процес съм на изучаване на видовете химия и т.н:)
стана ми много интересноо :))) .....Двата препарата са антиестрогени ....следователно дори да се взима само нолвадекс без други химии би трябвало естесвеното ти производство на тестостерон да се увеличи ,..... ???? греша ли ???? ( :
не грешиш, така е - някои хора ползват нолвадекс след цикъл главно защото кломид има някои странични ефекти (смущения на зрението и депресии).
Механизма на действие на двата препарата обаче е различен> кломид стимулира директно производството на ГнРХ/ЛХ, а нолвадекс индиректно, блокирайки естрогенните рецептори в хипоталамуса респ. хипофизата с което създава т.нар. негативен feedback. Ефекта накрая е същия - натуралната продукция се възстановява в рамките на няколко седмици (около 4-6), без антиестрогени процеса може да трае месеци (3-6)
ти обаче явно имаш предвид увеличаване на естестеното производство - един вид вместо да се боцкаш? :lol:
за съжаление нивата на тестостерон които се достигат са само 30% над нормалните и това не е достатъчно за да има някакъв ефект върху метаболизма/изграждане на мускулна маса. Или мислиш че хората си бият тестостерон от любов към боцкането? 8)