19.05.18
20:41
Здравейте, футболист съм , преди 3 дни направих скенер на кръста оказа се че имам протрузия на л5с1 засяга и нерв като болката слиза в десния адуктор.
Въпросът ми е, ако продължа с футбола, възможно ли е да стане по-зле (дискова херния) ?
казано от Георги Божинов на 19.05.18, 20:41:
Здравейте, футболист съм , преди 3 дни направих скенер на кръста оказа се че имам протрузия на л5с1 засяга и нерв като болката слиза в десния адуктор.
Въпросът ми е, ако продължа с футбола, възможно ли е да стане по-зле (дискова херния) ?
100 процента ако играеш само футбол. Но ако направиш хубави тренировки за укрепване на пояса и евентуално ако има някакъв дисбаланс да се оправи ще може да си играеш. Просто трябва да си оправиш първо слабия кръст и да се анализират причините.
19.05.18
21:44
Ами причината е от рязко движение, което естествено го има във футбола(според мен поне) Благодаря за отговора.
казано от Георги Божинов на 19.05.18, 21:44:
Ами причината е от рязко движение, което естествено го има във футбола(според мен поне) Благодаря за отговора.
Брей, то ако от всичките резки движения се получават протрузии, незнам тези спортиСти а пък и аматиприте какво щяха да правят. Динамичното движение помага ако има нещо не както трябва, но не това е основната причина, търси ги по други места.
19.05.18
23:07
Така ми каза доктора, който ми направи скенера. И на мен ми се стори малко странно от резки движения да се получи такава контузия...