Протрузия и футбол

Здравейте, футболист съм , преди 3 дни направих скенер на кръста оказа се че имам протрузия на л5с1 засяга и нерв като болката слиза в десния адуктор.
Въпросът ми е, ако продължа с футбола, възможно ли е да стане по-зле (дискова херния) ?

19.05.18
21:16

казано от Георги Божинов на 19.05.18, 20:41:

Здравейте, футболист съм , преди 3 дни направих скенер на кръста оказа се че имам протрузия на л5с1 засяга и нерв като болката слиза в десния адуктор.
Въпросът ми е, ако продължа с футбола, възможно ли е да стане по-зле (дискова херния) ?

100 процента ако играеш само футбол. Но ако направиш хубави тренировки за укрепване на пояса и евентуално ако има някакъв дисбаланс да се оправи ще може да си играеш. Просто трябва да си оправиш първо слабия кръст и да се анализират причините.

Ами причината е от рязко движение, което естествено го има във футбола(според мен поне) Благодаря за отговора.

19.05.18
22:08

казано от Георги Божинов на 19.05.18, 21:44:

Ами причината е от рязко движение, което естествено го има във футбола(според мен поне) Благодаря за отговора.

Брей, то ако от всичките резки движения се получават протрузии, незнам тези спортиСти а пък и аматиприте какво щяха да правят. Динамичното движение помага ако има нещо не както трябва, но не това е основната причина, търси ги по други места.

Така ми каза доктора, който ми направи скенера. И на мен ми се стори малко странно от резки движения да се получи такава контузия...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1