22.04.18
18:41
Здравейте, бих искала да попитам до колко е възможно да кача мускулна маса без да трупам мазнини, без съставен хранителен режим и с 4 пъти седмично силови тренировки. В момента съм на режим, но започва да ми писва от това еднообразно хранене.. Ще се побъркам!!
23.04.18
19:10
Здравей!
Опиши как се храниш сега, за да видим какво имаш предвид под “диети” и “режими”. 🙂
18.05.18
19:43
За момента се храна по режим изготвен от Страхил Иванов.
Сутрин имам кисело мляко с овесени ядки, яйце и мед. Обяд 150 гр месо, салата. Преди тренировка имам бадеми и плод, вечеря въглехидрат-200-300гр., месо и отново плод. Веднъж седмично си позволявам да ям каквото си поискам.Не виждам почти никакъв прогрес, дори последните дни съм свалила 2-3 кг..Въпроса ми е ако спра да се съобразявам с това какво кога ям и просто приемам повече и по-често протеини, дали ще имам някакъв резултат или... ще си стоя на едно място.
18.05.18
20:13
От колко време си на тази “диета”, че така ти е писнало. Лесен път няма. Ако ставаше с безразборно ядене всеки щеше да изглежда както желае, но уви. Това, че имаш изготвен режим, но той не дава резултат, не означава, че трябва да заклеймим режимите на хранене. Първата ти грешка е тази, че си се хвърлила на готов режим изготвен по интернет. Експериментирай с храната. Без следене на храната е почти невъзможно да има качествен резултат. Според моя опит връзката между еднообразното хранене, инсулиновата чувствителност и качествените резултати е жизнено важна. Аз например имам най-големи резултати когато ям изключително еднообразно.
Мнението беше редактирано от Az Sym на 18.05.18 20:17.
Не добавяй мазнини в храната и махай видимите-кожата на месото,жълтъците,от млечните- обезмаслени,ядките по малко.
От месото-само крехко и шунки.
Храни се с истински храни-картофи,бобови,плодове,
зеленчуци.
Наблегни на нишестените храни.
Избягвай преработените и глутеновите храни.
Последното е с цел регулиране на апетита.
Мазнините да не са повече от 10-12 процента от калориите.
Мнението беше редактирано от Петьо на 24.05.18 15:49.
казано от Петьо на 24.05.18, 15:48:
Не добавяй мазнини в храната и махай видимите-кожата на месото,жълтъците,от млечните- обезмаслени,ядките по малко.
От месото-само крехко и шунки.
Храни се с истински храни-картофи,бобови,плодове,
зеленчуци.
Наблегни на нишестените храни.
Избягвай преработените и глутеновите храни.
Последното е с цел регулиране на апетита.
Мазнините да не са повече от 10-12 процента от калориите.
Рядка простотия! Да препоръчваш на жена хранителен режим с 10% калории от мазнини не е просто тъпо, а напълно безотговорно! За жени в предменопаузална възраст, каквато явно е авторката на въпроса, МИНИМАЛНИЯТ здравословен процент диетични мазнини е 20%!
Да не говорим, че очевидно не си наясно какво е глутен, как въздейства върху човешкия организъм и къде по-точно се съдържа той.
24.05.18
17:59
Като цяло напълно грешно мнение с изключение на споменаването на преработените храни.
Към авторката- напротив, не махай мазнините, добавяй щедро такива- по 15-20 мл зехтин /друго студено пресовано олио към всяка салата. Яж спокойно мазно месо и мазна морска риба, зрели сирена, кашкавали, пълномаслено кисело и прясно мляко 3,6-4,5 %. Ядките спокойно могат да бъдат между 50-100 гр. на ден, сурови., от време на време може и фъстъци- печени. Да, хапвай пълнозърнести и бобови храни- готви си ориз- черен, червен, кафяв, елда, боб, леща и пр. Абсолютно не се ограничавай със зеленчуците и кореноплодите (цвекло, морков) По-малко картофи и по-малко нишесте като цяло.
Предписаният ти режим е стандартен, не виждам с нещо да е индивидуализиран и пригоден към твоя вкус.Количествата са минимални, особено за жена, която иска да качи тегло. Моят съвет е да увеличиш на първо място количеството на порциите с ок 30% и да смениш закуската с нещо по-качествено от овес- като 2-3 яйца, месо, пълнозърнест хляб и пр.
казано от Queen Cobra на 24.05.18, 17:59:
Като цяло напълно грешно мнение с изключение на споменаването на преработените храни.
Към авторката- напротив, не махай мазнините, добавяй щедро такива- по 15-20 мл зехтин /друго студено пресовано олио към всяка салата. Яж спокойно мазно месо и мазна морска риба, зрели сирена, кашкавали, пълномаслено кисело и прясно мляко 3,6-4,5 %. Ядките спокойно могат да бъдат между 50-100 гр. на ден, сурови., от време на време може и фъстъци- печени. Да, хапвай пълнозърнести и бобови храни- готви си ориз- черен, червен, кафяв, елда, боб, леща и пр. Абсолютно не се ограничавай със зеленчуците и кореноплодите (цвекло, морков) По-малко картофи и по-малко нишесте като цяло.
Предписаният ти режим е стандартен, не виждам с нещо да е индивидуализиран и пригоден към твоя вкус.Количествата са минимални, особено за жена, която иска да качи тегло. Моят съвет е да увеличиш на първо място количеството на порциите с ок 30% и да смениш закуската с нещо по-качествено от овес- като 2-3 яйца, месо, пълнозърнест хляб и пр.
Така ще покачи и доста мазнини.
24.05.18
19:33
казано от Петьо на 24.05.18, 17:45:
И от къде е ясно,че 20 процента е минимума?
Малко четене на сериозни изследвания и ще разбереш от къде.