Проблем с храненето

24.05.18
16:51

Здравейте, извинявам се ако не пиша на правилното място. Преди около 4 години свалих 10 кг за около 2 месеца ( бях 100 кг и свалих на 88-89 кг) , тогава исках да сваля доста кг и да се поизчистя и тогава спрях и започнах да отбягвам някой храни no преди около 2 години спрях с тренировките и продължих да се храня горе-долу здравословно , но сега започнах да тренирам отново и  се появи проблем с храненето или по-скоро не съм сигурен дали е с храненето, та проблема се състои в това че постоянно огладнявам, например огладнявам през 1 час а по някога и 30 минути. Не спазвам диета и никога не съм, а по скоро ям определни храни и избягвам определни храни , не ям без хляб ( пробвал съм но яденето не ме засища без хляб)  и ям пълнозърнест хляб до 2 филии на ядене, сладко почти никога не ям, свинско избягвам, тестени неща изобщо не ям, салами и колбаси също не ям, като цяло (демек най често се храня с тези храни) се храня с ориз, картофи, месо (пилешко и телешко). Като цяло имам чувството че през по голямата част от деня съм гладен. Някакви съвети или препоръки?

25.05.18
00:35

Храни се горе-долу по едно и също време всеки ден.
Добави и плодове.
Да не би да бъркаш жаждата с глад?

Мнението беше редактирано от Петьо на 25.05.18 00:36.

Вероятно става дума за недостиг на енергия, поради добавен тренировъчен разход. С други думи, може би просто приемаш твърде малко калории от храната и не покриваш дневните нужди на организма.

Ако опишеш по-подробно как точно изглежда храненето ти и как и колко често тренираш, както, какви цели гониш, както и данни като възраст, тегло и ръст, ще можем да дадем и по-конкретни съвети.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.05.18 09:47.

25.05.18
22:43

плодове ям (почти всичките) и зеленчуци (почти всичките) често също както и други храни освен ориз, месо и картофи, просто като цяло тях ям най - много. Целта ми е да свалям още , в момента съм 88 кг и съм 1,78 ( което не е хубаво, за това искам да свалям още ) и съм на 24 години. Храня се обикновено по 5-6 пъти на ден , самото хранене не е толкова стрикно - не си меря калориите и колко грама ям. Но като цяло гледам да не се храня много , в момента в които не чувствам глад вече спирам да се храня и това е обикновено около 1-2 филии хляб. Тренироввките са ми вече по 4 пъти в седмицата - тренирам и с тежести и с собствено тегло  , като в момента не тренирам чак толкова тежко както преди. Обикновено до 45 минути са ми тренорвките , кардио правя само след тренировките . Гладът настъпва много силно и си е направо много силен глад , не е като да си си гладен ами направо те напъва вълчи глад - както казах понякога дори и 30 минути след яденето огладнявам.

27.05.18
16:07

И аз бях така като консумирах хляб и за това го премахнах.
Както и всичко от брашно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1