Трябва ли да спра дори и пълнозърнестия хляб??

02.06.18
13:35

Здравейте, приятели! В момента съм в режим на чистене, но попаднах на проблем, който не мога да разреша. Всички знаем, че при изчистване на подкожни мазнини, трябва да се спре белия хляб, поради високия гликемичен индекс. Направих си ВЕГА тест и там се установи следното :
Бяло брашно - ДА
Твърдо брашно (спагети,фиде,макарони)- ДА
Черно брашно (ръж) - НЕ
Пшеница - Граничи между ДА/НЕ и не се препоръчва за ежедневна употреба
Просо - ДА
Ориз - ДА
Ечемик - НЕ

Пълнозърнесто брашно от ръж (тип 1750) и пълнозърнесто брашно от пшеница (тип 1850)  са препоръчителни при режими за отслабване, но организма ми не ги разгражда и усвоява според ВЕГА теста.
Какво мислите, че е удачно да се направи в случая?

02.06.18
15:31

казано от Joro Petrov на 02.06.18, 13:35:

Здравейте, приятели! В момента съм в режим на чистене, но попаднах на проблем, който не мога да разреша. Всички знаем, че при изчистване на подкожни мазнини, трябва да се спре белия хляб, поради високия гликемичен индекс. Направих си ВЕГА тест и там се установи следното :
Бяло брашно - ДА
Черно брашно (ръж) - НЕ
Просо - ДА
Ориз - ДА
Ечемик - НЕ

Пълнозърнесто брашно от ръж (тип 1750) и пълнозърнесто брашно от пшеница (тип 1850)  са препоръчителни при режими за отслабване, но организма ми не ги разгражда и усвоява според ВЕГА теста.

Да не се влияеш от вега, мега и всякакви други измислени тестове.

02.06.18
17:41

Чай и аз да те питам нещо. Ако според тоя тест нещо си не го разграждаш и усвояваш, защо да го спираш бе човек? Давай яж само от него - хем ще си сит и с пълен тумбак, хем като не го усвояваш, няма да дебелееш от него? Или?

02.06.18
23:59

В пълнозърнестия хляб от магазина процентът на брашното тип1850 е 10-15-20%, а останалото е тип500 така, че не се лъжи, че на етикета пише пълнозърнест хляб.

03.06.18
00:10

казано от Стойко Колев на 02.06.18, 23:59:

В пълнозърнестия хляб от магазина процентът на брашното тип1850 е 10-15-20%, а останалото е тип500 така, че не се лъжи, че на етикета пише пълнозърнест хляб.

Купувам си пълнозърнесто брашно и си правя сам хляб

Мнението беше редактирано от Joro Petrov на 03.06.18 00:14.

03.06.18
00:12

казано от Димо на 02.06.18, 17:41:

Чай и аз да те питам нещо. Ако според тоя тест нещо си не го разграждаш и усвояваш, защо да го спираш бе човек? Давай яж само от него - хем ще си сит и с пълен тумбак, хем като не го усвояваш, няма да дебелееш от него? Или?

Аз искам резултати. И по този начин няма да ги постигна 🙂

Мнението беше редактирано от Joro Petrov на 03.06.18 00:16.

03.06.18
00:20

казано от Petya на 02.06.18, 15:31:

Бяло брашно - ДА
Черно брашно (ръж) - НЕ
Просо - ДА
Ориз - ДА
Ечемик - НЕ

Защо мислиш, че това са измислени тестове? Имах проблем със стомаха и страдах от постоянни газове. След като си направих теста, видях че овесените ядки са ми отрицателни, спрях ги и проблема ми изчезна. 🙂

03.06.18
01:03

Човек, ще опитам само още веднъж да ти го кажа: ако наистина не разграждаш и не усвояваш нещо, то няма да ти носи калории, т.е. ще е идеално ако целта ти е чистене.

Относно защо вега теста е измишльотина и измама, ейтука https://en.wikipedia.org/wiki/Vega_machine има 16 линка към статии защо точно учените и докторите смятат така.

Иван

03.06.18
07:42

казано от Joro Petrov на 03.06.18, 00:20:

казано от Petya на 02.06.18, 15:31:

Бяло брашно - ДА
Черно брашно (ръж) - НЕ
Просо - ДА
Ориз - ДА
Ечемик - НЕ

Защо мислиш, че това са измислени тестове? Имах проблем със стомаха и страдах от постоянни газове. След като си направих теста, видях че овесените ядки са ми отрицателни, спрях ги и проблема ми изчезна. 🙂

Не е нужно да си нобелов лауреат, за да знаеш, че от горните храни се пърди.

03.06.18
21:27

Като цяло при мен съм забелязал, че всякакъв вид тесто ме кара да задържам вода и по-бавно свалям. Ще ти е много по-добре, ако се придържаш към възможно картофи, ориз, овесени ядки, сладък картоф (от време на време), месо и мнооого зеленчуци.

Щом искаш да сваляш (а и не само) горещо препоръчвам да погледнеш intermittent fasting/периодично гладуване (въпреки, че “гладуване” е много лош начин да се нарече).

Лично при мен това е начина на хранене, когато ми е най-лесно да свалям мазнини, буквално без усилия, освен, че не ям през деня. Ако ти е интересно и след като прочетеш малко, бих отговорил на въпроси, ако имаш такива.

05.06.18
14:32

Благодаря Ви за отговорите! За мен беше полезно да видя мнения от повече различни гледни точки!  🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1