Как да получа желания резултат?

Привет и от мен казвам се Валентин на 19 от София.. Имам запитване относно темата с растежа на тялото имам нужда да кача килограми не се чувствам добре във формата която съм.Висок съм 192см и тежа 67 килограма. Преди 2-3 години тренирах хандбал в продължение на повече от 7 години, искам да кажа, че смятам, че мога да вляза отново във форма.. Ще бъда благодарен ако някой се отзове с изчерпателен отговор.. Имам воля и желание, имам буджет, имам и цел и точно виждане на напина по който да изглеждам, нямам време, но ще го намеря.. Единствено което искам да ми се обесни е каква храна трябва да се приема колко често трябва да се яде на какви тренировки трябва да се набляга, колко често да се тренира.. Нямам за цел да се назобя с химия и да стана батка за 2 месеца.. Искам естествен растеж, за мен няма значение колко време ще ми отнеме за да постигна желания резултат. Благодаря за вниманието с нетърпение ще следя сайта и публикациите.

Темата беше редактирана от Валентин Борисов на 13.06.18 05:02.

Измери си калориите и яж с по 300-500 повече на ден. Протеин -  1,6 до 2 г за всеки килограм лично тегло. Тренировки - по 3 или 4 пъти седмично (според възможностите) силови, за цялото тяло. Стремиш се към силова прогресия, а не напомпване.
Не е голяма философия, просто трябва да започнеш.

Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 13.06.18 22:35.

Тези ръководства също ще са ти от помощ.

15.06.18
17:59

В нета има доста инфо за начинаещи билдъри, съсредоточи се на информацията, как се изпълняват упражненията, кои упражнения за кои мускулни групи са и кой храни са богати на висококачествен протеин, и кой храни спомагат за възстановяването от тренировка.Намери си някаква програма която включва всички базови упражнения, като първо трябва да се научиш да ги правиш правилно.Базовите упражнения са клекове, мъртва тяга, военна преса, вдигане от лег и т.н. има доста инфо за тези неща.Прави набирания, кофи, лицеви опори, тренирай със свободни тежести.Съветвам те да не се впускаш в някакви стриктни диети и пресмятане на калории още от начало.Ти си доста слаб затова наблегни на храненето.Старай се да не пропускаш хранене.Наблягай на протеина и закусвай обилно.Взимай добавки, протеин и бца аминокиселини са най-важните.Но преди да питаш коя е най-добрата добавка, знай, че няма по добра добавка от 7-8 яйца на закуска, няма по-добра добавка от 300гр  пържола 🙂 Яденето е най-добрата добавка !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1