20.01.11
14:26
Искам да ви попитам какви са действията им върху здравето, организма и бодибилдинга
20.01.11
16:09
Не-полезни.
Наргилето дефакто почти не вреди, то е повече изпарения и много малко и лек тютюн - приятно е, но е така най-много 1-2 пъти годишно ;)
трева съм опитвал един път и може би никога няма да повторя - гадно е. Не знам - замайването не е като алкохола, сравнително адекватен си и минава по - бързо от алкохола.
Тревата ти проваля тренировките поне за 2 дни напред.
Електронната цигара като чели е най-добрия компромис, а най добре нито едно от всичките
Прояж месо и заеби тея лайна ;:D
20.01.11
17:14
Грешиш за наргилето. То е по-вредно от цигарите, защото поемаш в пъти повече пушек. Тревата е гадно нещо. Не си струва. Цигарите не биха оказвали видимо влияние ако си силов атлет, но ако си спортист, който има усилена работа на белите дробове, тогава е проблем. Визирам лекоатлети, футболисти и всички др. спортове свързани предимно с издръжливост.
В интерес на истината, на THC-то вредните въздействия са силно преувеличени в главите на повечето хора (единственото на което действително вреди всъщност са тренировките с тежести), но пък пушенето пак си е шит заради всичко останало, което поемаш с цигарата (и което няма как да избегнеш - е, има там разни бонгове, глупости - ама пак си е дим най-малкото, а дим в дробовете не е най-якото нещо). Със сигурност не е по-зле от наргилето обаче, примерно.
От трите най-малко зле наистина е електронната цигара, ама ти нали си падаш по зелените работи, та не знам... :D
Хаха.. пак ме заби ;) . Не пуша, просто неска пуших ел. цигара 2 пъти, наргиле съм пушил веднъж и трева 2 пъти (не усетих нищо)
Арнолд в едно инетрвю от 1976 споменава, че често пафка трева и понякога си пие протеиновия шейк с уиски. :D
На мен ми се струва, че Арнолд плещи тези работи за да изглежда “разчупен” и “отворен”. Може би и за да създаде впечатление за билдърите като свободомислещи освободени хора, не робуващи на никакъв ужасен изискващ режим. Няма начин да го е казал в буквалния смисъл :)
Арнолд качаци не го знам дали е пафкал, ама и до сега си продължава с пурите.
22.01.11
11:05
Чудя се понякога за какво се пускат подобни глуповати теми във форум от такова естество? Само за да разбреш какво им е влиянието върху организма или за да кажеш, че си пробвал и трите неща ?
Ако напишеш в гугъл заглавието на темата, ще намериш достатъчно иноформация.
казано от Mon coeur est a vous на 22.01.11, 11:05:
Чудя се понякога за какво се пускат подобни глуповати теми във форум от такова естество? Само за да разбреш какво им е влиянието върху организма или за да кажеш, че си пробвал и трите неща ?
Ако напишеш в гугъл заглавието на темата, ще намериш достатъчно иноформация.
Та не е ли форум, за да обсъждаме?
Според мен 90% от потребителите в този форум се психират прекалено много около темите за резултати, постижения, размери, влияния на това и онова върху тренировките... В крайна сметка няма да се явяване на състезания, нито сме болимични манекенки, нали така?
Според мен във всичко е най-важна мярката. Не трябва да се прекалява нито с пороците, нито със здравословния начин на живот, нито с тренировките.
И в тоя ред на мисли, една цигарка или малко алкохол в подходяща вечер с подходяща компания, може да доведе само до положителни емоции, които според мен оказват по-добро влияние върху духа и последващите тренировки, отколкото постоянната вина, която евентуално би изпитвал, знаейки че това и онова не е много хубаво за тялото ти...
26.01.14
20:26
Аз от тревата ставам мързелив и си развалям хранителния режим защото после не мога да спра да ям.
Аз си пуша цигари по 1 кутия на ден ( това е по-гадното за мене) и трева-всеки ден по малко,но няколко пъти на ден,просто колкото да ме отпусне.Като съм супер нервен или сдухан дърпам 2 пъти и след 2 минути съм нов човек,забравил проблеми и тн.Много често пуша трева точно преди да почна тренировка и не съм забелязал да ми пречи с нещо( разбира се ако не пушиш по много докато не ти изкънти главата).Пуша и след тренировка за отпускане...никъв проблем.Пак казвам,че пуша всеки ден по няколко пъти,но по малко! Ако препушваш с много на 1 път вече нещата стават съвсем други.За тревата изобщо не се коркай!Колко хора познавам,които работят най-различни работи,учат най-различни неща,спортуват отново всевъзможни работи и всеки си пафка от време на време трева и на никой не му бърка в живота,ако има акъл и не го прави от келешлък от сутрин до вечер.Тревата е последното нещо,което бих спрял!Цигарите-с удоволствие бих ги спрял,но е тежко.Те са много голям проблем за здравето и джоба.Наргилето-не виждам проблеми!Предполагам не пушиш по цял ден наргиле.Ако се съберете с приятели пуши си и трева и наргиле и алкохол си пий.Няма нищо лошо от време на време.Все пак както е казал iPavel-предполагам не си тръгнал нито на състезание по културизъм,нито нещо такова.
казано от Pavel Pavlov на 26.01.14, 20:26:
Аз от тревата ставам мързелив и си развалям хранителния режим защото после не мога да спра да ям.
и аз така, адаш. нахвърлям се на сладко като куче оставено без надзор. веднъж бях изял 1кг тирамису за 15мин. супер безконтролен ставам
допреди няколко седмици (преди да я спра) пушех след тренировка, самонаграждавах се един вид. виках си “айде още 2 серии само” :D
сега откакто съм я спрял хранителният ми режим е перфектен. абсолютно никакви проблеми нямам, само дето някои любими занимания (футбол, филми, рапове) не са толкова зарибяващи като преди ама не е болка за умиране
Какво като ви подкарва на глад?Просто не яжте чипсове и шоколади,а каквото си ядете попринцип.В такъв случай ще ви е от полза,а не във ваша вреда.Пробвайте като ви подгони тревоманския глад да хапнете една лъжичка течен шоколад,мана така ми разминава.И не пушете по много на 1 път!От това ви удря мързела и зверски глад.При мене има точно обратния ефект към тренировките-чадна,пусна филм да гледам,спирам го на 15 мин и отивам да блъскам на крушите или да помпам :D
Ти си от нормалните хора явно. При мене тревоманския глад е постоянен след пушене, чак на следващия ден минава. Непрекъснато мисля за ядене, нищо че ми е пълен стомаха. Единственото решение беше да разкарам всичко сладко от нас, почнах да го давам на децата на съседите, все едно хелоуин е през ден :) И пак ядях плодове нон-стоп. Ябълки, банани, диня, киви...и то в големи количества. По-добре, но пак си е плодова захар...
А пък ако изям само една лъжичка теч.шоколад се получава ефекта на акулата и кръвта
Сега като не пуша вкуса има много малко значение и мога да ям всичко - сухо пилешко, гнусни риби... и велпапе щях да ям, ако имаше протеин :D
Чак лятото може да заредя пак, ще видиме
08.04.14
12:15
казано от iPavel на 25.01.11, 13:11:
Според мен 90% от потребителите в този форум се психират прекалено много около темите за резултати, постижения, размери, влияния на това и онова върху тренировките... В крайна сметка няма да се явяване на състезания, нито сме болимични манекенки, нали така?
Според мен във всичко е най-важна мярката. Не трябва да се прекалява нито с пороците, нито със здравословния начин на живот, нито с тренировките.
И в тоя ред на мисли, една цигарка или малко алкохол в подходяща вечер с подходяща компания, може да доведе само до положителни емоции, които според мен оказват по-добро влияние върху духа и последващите тренировки, отколкото постоянната вина, която евентуално би изпитвал, знаейки че това и онова не е много хубаво за тялото ти...
Да отслабниш е също толкова трудно, колкото да качиш мускулна маса. Ако не си постоянен просто не става. А сега, който е постоянен в тренировките, го наричат вманиячен? И...няма общо с “малките радости” на живота!
казано от P_Dimitrov на 08.04.14, 11:33:
Ти си от нормалните хора явно. При мене тревоманския глад е постоянен след пушене, чак на следващия ден минава. Непрекъснато мисля за ядене, нищо че ми е пълен стомаха. Единственото решение беше да разкарам всичко сладко от нас, почнах да го давам на децата на съседите, все едно хелоуин е през ден :) И пак ядях плодове нон-стоп. Ябълки, банани, диня, киви...и то в големи количества. По-добре, но пак си е плодова захар...
А пък ако изям само една лъжичка теч.шоколад се получава ефекта на акулата и кръвта
Сега като не пуша вкуса има много малко значение и мога да ям всичко - сухо пилешко, гнусни риби... и велпапе щях да ям, ако имаше протеин :D
Чак лятото може да заредя пак, ще видиме
Напълно нормално си е като препушиш да ти се яде нещо сладко или мазно.Пак ще кажа,че най-важното е малкото количество пушене на 1 път.Просто колкото да те отпусне!И аз като се разцепя и ми минава мерака за тренировки,за правене на каквото и да било,умирам от глад и с една дума казано негативен ефект.Всичко е до свикване! Свикни да ти стига мако пушене.Имам приятели,които се надърпват докато не им стане лошо.Няколко пъти като препушиш и след това,количеството с което си препушил вече не ти действа така,а по някое време даже спира и да те хваща изобщо.Просто ненужен келешлък да се насилваш,че да кажеш после “аз вчера опънах една 20-ка на един път”.Защо ти е да се разбиеш,че чак да ти е лошо 1 път,вместо с това количество да пушиш приятно няколко пъти.
казано от Попа на 08.04.14, 15:46:
Свикни да ти стига мако пушене.Имам приятели,които се надърпват докато не им стане лошо.Няколко пъти като препушиш и след това,количеството с което си препушил вече не ти действа така,а по някое време даже спира и да те хваща изобщо.Просто ненужен келешлък да се насилваш,че да кажеш после “аз вчера опънах една 20-ка на един път”.Защо ти е да се разбиеш,че чак да ти е лошо 1 път,вместо с това количество да пушиш приятно няколко пъти.
аз малко пуша, от един грам свивам 4-5 джойнтчета. ако пуша сам даже на два пъти го пуша. същия ефект - неконтролируем апетит. иначе като се изключи това, мнението ми е положително естествено :)
Мнението беше редактирано от Pavel D на 08.04.14 17:57.
21.08.14
00:56
Аз когато пуша не питам пък да ям само пия вода ( вярно случвало ми се е преди доста време да ям и направо няма засищане камо ли спиране всичко под ножа и в стомаха :П ) но вече не ми прави впечатление казвам си няма да ям и не ям въздържам се дори и да е зверски глад :) А и ако мога да попитам какво и е вредното пречи на тренировките ? как? освен на здравето на друго не ти пречи грам
казано от Божидар Божидаров на 21.08.14, 00:56:
А и ако мога да попитам какво и е вредното пречи на тренировките ? как? освен на здравето на друго не ти пречи грам
На мене ми пречи на тренировките - домързява ме, казвам си “защо да си прецаквам напушването с бъхтане, като мога вместо това да лежа и да зяпам мач примерно”. Затова винаги тренирам на чиста глава. Wake-n-bakes има само в почивните дни :D
btw, от средата на лятото я върнах в менюто пълноценно и държа фронта стабилно, само веднъж правих неконтролирано плюскане с кекс и шоколад.
А за физическото здраве - димът вреди г/д колкото тютюна на белия дроб, само че не води до рак. А пък и количествата са десеторно по-малки. За психическото здраве - зависи от човека и възрастта му.
21.08.14
19:00
казано от Pavel D на 21.08.14, 09:37:
казано от Божидар Божидаров на 21.08.14, 00:56:
А и ако мога да попитам какво и е вредното пречи на тренировките ? как? освен на здравето на друго не ти пречи грам
На мене ми пречи на тренировките - домързява ме, казвам си “защо да си прецаквам напушването с бъхтане, като мога вместо това да лежа и да зяпам мач примерно”. Затова винаги тренирам на чиста глава. Wake-n-bakes има само в почивните дни :D
btw, от средата на лятото я върнах в менюто пълноценно и държа фронта стабилно, само веднъж правих неконтролирано плюскане с кекс и шоколад.
А за физическото здраве - димът вреди г/д колкото тютюна на белия дроб, само че не води до рак. А пък и количествата са десеторно по-малки. За психическото здраве - зависи от човека и възрастта му.
Аз ако го употребявам гледам да е само вечер :) през деня не пипам
20.04.16
10:16
Знам че темата е стара, но искам да споделя нещо. В събота пуших трева и наргиле с приятели, тревата не беше много, но я изпушихме от домашно направен бонг. Хубаво стана отпуснахме се, гледахме филм, пуканки работи... на следващия ден ме боля главата, а понеделник нямах сила във фитнеса, след всяка серия ми става лошо и замаяно за малко, но след пол. Минутка се оправя. Вторник-вчера лошо не ми ставаше, но пак нямах сила. Мисля си че е заради тревата. Много рядко пуша, не бях пушил от миналото лято, но приятелите почнаха да се сърдят дето не съм пушил вече кво ми било станало преди съм бил редовен.... абе глупости. И така няма да се докосвам до трева вече по време на трениране осврн ако си правя седмица почивка може и изобщо защото не намирам полза от личната употреба.
20.04.16
10:20
Напълно възможно е да е и от наргилето :)
23.04.16
14:52
Еййй, откъде се навъдиха толкова мръсни наркомани в тоя форум?! Какви са тия треви, наргилета, що за спортисти сте?! :X
Аз като искам да разпусна си правя малък коктейл космополитън, пускам си хавайски ритми и чета подбрани мнения на Вероника Налбатска и Петко К, да науча това-онова за фитнеса :)))
Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 23.04.16 14:52.
А аз минах на електронни цигари преди над 2 години. Не ги отказах - просто станах електронен пушач. Не паля други, но си изпарявам активно пропиленгликол и растителен глицерин с разни аромати. Сега съм на череша.
23.04.16
16:47
казано от Иван Илиев на 23.04.16, 14:52:
Еййй, откъде се навъдиха толкова мръсни наркомани в тоя форум?! Какви са тия треви, наргилета, що за спортисти сте?! :X
Аз като искам да разпусна си правя малък коктейл космополитън, пускам си хавайски ритми и чета подбрани мнения на Вероника Налбатска и Петко К, да науча това-онова за фитнеса :)))
Хайде, ако обичаш квалификациите да ги правиш някъде другаде! Позволявам си да пуша наргиле от време на време, но това не ме прави наркоман.
23.04.16
16:51
казано от ME4O_TURIST на 20.04.16, 10:20:
Напълно възможно е да е и от наргилето :)
От него е.
Правил съм комбинация наргиле и отделно няколко бири и на следващия ден щеше да ми се пръсне главата.
23.04.16
23:27
Да, от кофти въглени и тютюн боли глава
25.04.16
10:39
казано от ME4O_TURIST на 23.04.16, 16:47:
казано от Иван Илиев на 23.04.16, 14:52:
Хайде, ако обичаш квалификациите да ги правиш някъде другаде! Позволявам си да пуша наргиле от време на време, но това не ме прави наркоман.
Не знам колко по-очевидна трябваше да направя иронията, за да я загрееш...
25.04.16
11:57
Хм, сега загрявам, явно съм бил прилично почерпен :D
25.04.16
15:16
казано от Dymag на 23.04.16, 15:29:
А аз минах на електронни цигари преди над 2 години. Не ги отказах - просто станах електронен пушач. Не паля други, но си изпарявам активно пропиленгликол и растителен глицерин с разни аромати. Сега съм на череша.
Koлко време караш с една изпарителна глава? Седмица?
20.06.18
01:12
казано от boika на 21.01.11, 22:51:
Е вие не пафкате качествена мара заради туия плюете 😄
Така е брато. Тревата даже ми помага на тренировките, след тежък ден един хубав джоинт да се отпуснеш и да релаксираш, на следващия ден съм пушка...