Добавки помагащи за дългосрочна памет/концентрация

20.06.18
11:35

Здравейте форум. Накратко,моля да ми препоръчате хранителна добавка или комплекс от такива тъй като трябва да науча известно количество материал за един изпит, но вече одъртях и запомнянето става все по-трудно. Ще се радвам на мнения без значение дали са от специализирани магазини или мога да си набавя нещата от аптиката.
Благодаря предварително 🙂

20.06.18
14:20

Сестра ми като учеше по медицина пиеха Пирамем и твърдеше че помагало много за запомняне на материал.

Bart Simpson

20.06.18
14:37

Сестрите ми когато учеха стоматология също Пирамем пиеха.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.18 17:21.

20.06.18
14:45

Сестрите ви хубаво са пили, ама пирацетамът не действа на когнитивните способности, да не говорим, че на млад и здрав мозък по принцип не действа. За това е и забранен от FDA 😄
Единствения легален вариант за стак, който в някаква степен ще подпомогне е DMAE, винпоцетин и евентуално тогава добавка пирацетам(понеже цената му е стотинки).
Нелегалният варинат е амфетамин в много ниска доза. И бачка на 100% за когнитивната функция.

20.06.18
14:47

Това пирамем изглежда интересно. Ще се консултирам с фармацевт. Иначе на мен ми препоръчаха натрол мемори комплекс като хранителна добавка. Аз си мислех за женшен и гинкобилоба. Очаквам още мнения и благодаря още веднъж 🙂
Това с амфетите не ми е оферта иначе си го мислих 😄

Мнението беше редактирано от fatrat на 20.06.18 14:48.

20.06.18
14:50

Е ти пък - жен шен... 😄
В тоя мемори комплекс единственото нещо, което е с някаква “мемори” насоченост е гинкото и винпоцетина.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.06.18 14:52.

20.06.18
14:51

Един проател твърди, че бустера му помага за учене.

20.06.18
14:56

James- поне така си мисля. Не съм сигурен с химията и това кое как действа на тялото, предполагам и плацебо ефекта е важен също 😄
БПН ако бутам стимуланти трябва да сэм надрусан дори и по време на изпита че да свърши работа

Мнението беше редактирано от fatrat на 20.06.18 15:18.

Bart Simpson

20.06.18
15:13

Особенно той.

Фитин може би?

20.06.18
20:44

Агматин, но е скъп

20.06.18
20:59

N acetyl l tyrosine.
Купих го за двамата си сина преди изпитите им. И двамата казват, че много им е помогнал.

Bart Simpson

20.06.18
23:46

А най-добре тефтер и си записваш 😁

21.06.18
07:34

Стака е ясен. DMAE-то съм го поръчал, консултирах се с фармацевт. Сега остава да намеря и аптека в която ще ми дадат винпоцетин и пирамем без рецепта 😄

21.06.18
10:36

Аз имам опит с взимане на лекарства със зелена рецепта без да имам такава. Обличаш се или елегантно, спретнато и чистичко, или в много спортен екип, сресваш се прилежно, държиш раменете изправени, усмихваш се приветливо - да си максимално далече от визията на наркоман. Издебваш момент, в който няма никой друг в аптеката - пред друг клиент никога няма да ти дадат ако си държат на лиценза. Почваш и си поръчваш разни спортни неща - например витамини, магнезий, някакви спортни добавки разрешени да се понатрупа сметка и накрая казваш: “аз знам че е със зелена рецепта, но аз спортувам и не съм болен от нищо и не съм ходил до джипито, ако може да направите изключение и да ми дадете едиской медикамент”

21.06.18
11:06

казано от Димо на 21.06.18, 10:36:

Или направо да ти е такава визията, че да те питат колко омнадрен и тамоксифен искаш.

21.06.18
11:46

Продължавам да си обогатявам общата култура в ббтийма 😄

21.06.18
18:01

Соев лецитин и други източници на холин. Ако искаш лекарство - сомазина, ама е скъпо. Пирамем е малко спорен препарат, но най-малкото няма да ти навреди. Най-добре приемай “надучебницитезалегнин” във високи дози и не се офлянквай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1