Руло от тиквички с шунка и сирене-крема

JE

24.06.18
22:19

Руло от тиквички с шунка и сирене-крема
Необходими продукти:
3 средни или 2 големи тиквички (около 500 грама)
3 бр яйца
4 с.л. брашно
1/2 връзка пресен копър
1 пакетче сирене крема
200 гр шунка, нарязана на тънко (ако може на машината в магазина или опаковка-слайс)
сол и пипер
хартия за печене
Начин на приготвяне:
1.Тиквичките се обелват, настъргват се на ситното ренде, посоляват се и се оставят да се отцедят (в гевгир, цедка, сито или тензух, каквото имате под ръка)
2. Яйцата се разбиват, добавят се тиквичките (добре изцедени с ръце или с тензуха), брашното и копъра, нарязан на ситно, подправя се със сол и пипер на вкус
3. Тава (голямата квадратна от фурната или две малки правоъгълни) се застила с хартия за печене, сместа се изсипва на слой, не по-дебел от 1см и се пече на 180-200 градуса докато стане златисто, по ръбчетата кафеникаво, в зависимост от фурната 20-30 минути
4. Докато е горещо се навива на руло за няколко минути с хартията и после се развива пак (колкото повече изстива ставо по-трошливо)
5. Намазва се с крема-сиренето, отгоре се нареждат резените шунка и се завива внимателно, като се отлепя от хартията
6. Готовото руло се завива във фолио (алуминиево или найлоново- за да не се развие), оставя се да изстине и накрая се слага в хладилник да стегне. Поднася се студено, нарязано на филийки
Хранителна информация за цялото количество, приблизително две порции:
1033 калории, Белтъчини 86гр, Мазнини 44гр, Въглехидрати 73гр
(според калкулатора на здравословно.ком, който лично аз ползвам за по-лесно)

Допълнение (тука вече сами си смятайте калори :Р)
-Може да се добави топено сирене или пушено сирене (ако сте като мен и не се плашите от няколко Е-та в повече), но става доста тежко за ядене
-Ако сте фенове на изварата- заменете крема-сиренето с извара
-Може за  плънка да се използва салата Снежанка (по-гъста)
-Вместо шунка може да се използва някакво филе, варено-пушен врат/бут или някакъв мек колбас (там вече Е-тата по избор)

Забележка:
-правих го едновременно в две тави, в керамичната стана супер, опече се и се оптлепи лесно от хартията, а в алуминиевата се залепи за хартията (пак стана , но без препечена коричка), така че не се отчайвайте ако не стане от раз.
-Предстои да пробвам какво ще се случи без брашно- ако мине към НВД цена няма да има, много е вкусно!

24.06.18
23:14

Не знам колко Е-та има, ама това руло с шунка и крема сирене, а още повече, ако се сложи и топено и тн. си е чист джънк. Няма снимка..
Каква е целта на тази рецепта във форум за здравословно хранене и тренировки?

Мнението беше редактирано от Дени на 24.06.18 23:15.

24.06.18
23:18

К’ъв е точно проблема със сирената и шунката?

24.06.18
23:37

казано от БПН на 24.06.18, 23:18:

К’ъв е точно проблема със сирената и шунката?

Зависи каква е шунката, трудно е да се намери хубава, а до топеното сирене, което го дава като заместител да си го яде,който може да си го позволи. Проблема си е ваш.

Мнението беше редактирано от Дени на 24.06.18 23:41.

25.06.18
08:37

казано от Дени на 24.06.18, 23:37:

а до топеното сирене, което го дава като заместител да си го яде,който може да си го позволи

Защо?

Bart Simpson

25.06.18
10:06

Абе и аз смятам, че из тези сирена има всякакви шитове.

25.06.18
10:40

Тази рецепта само с 3 тиквички, 500 г извара, 2-3 яйца, около 3-4 с.л. пълнозърнесто брашно и копър в тавичка става убиец. Любимо ядене за лятото.

25.06.18
10:43

Като почнете да говорите нелепости...
По-добре следете за кемтрейлс 🙂

JE

25.06.18
10:49

Моля модераторите да изтрият рецептата, щом не отговаря на изискванията и не е здравословна, съжалявам ако съм въвела някого в заблуждение и се извинявам, че я пуснах във форума.

казано от jeditte на 25.06.18, 10:49:

Моля модераторите да изтрият рецептата, щом не отговаря на изискванията и не е здравословна, съжалявам ако съм въвела някого в заблуждение и се извинявам, че я пуснах във форума.

Абе глупости 🙂

А за останалите - баш топеното сирене ви е драмата, ‘начи 🙂 Щото всичко останало ви е 1000% био-мио-еко-меко-органик, нали? То бива, бива, ама щом Кобрата прави забележка, че всичко е ОК, смятайте ... 🙂 😄

Bart Simpson

25.06.18
11:00

Всеки яде какво му е на сърце, пък щом темата са я прехледали и пуснали значи си има място във форума.
Проблема с тези сирена в найлонови опаковки според мен е, че просто е доста трудно да се определи какво има в гях както и в доста други  много- компоментни продукти.
Ама и аз си вземам понякога такова от литовските магазини.

25.06.18
11:18

Леле! Две години ме нямаше още се карате за глупости...

Това е рецепта - дава идеи, напомня варианти, а не поставя канони. Щом като шунката не е ОК, ми правите нещото със свински вратни и споделяте резултатите. Топеното сирене е проблемно? Добре, малко алтернативи ли има за него?

Колко от това количество храна се изяжда наведнъж? А колко често?

Ей така като се опитва някой да се изкара по-голям праведник от Папата...

25.06.18
14:26

казано от Кольо Пияндето на 25.06.18, 11:50:

Това е рецепта - дава идеи, напомня варианти, а не поставя канони. ..

Да я сподели в дневника си, а не като отделна тема.

казано от Дени на 25.06.18, 14:26:

Дени, извинявай но ти пък можеш спокойно да я подминеш, след като ти разваля диетичният рахат.

казано от Дени на 25.06.18, 14:26:

А защо да не е като отделна тема? В раздел ‘Рецепти’ е, нито ти го налага, нито е тръгнала с лъжицата в устата да ти го слага... Всеки може да споделя каквито иска рецепти тук- който има желание ще си ги изпробва вкъщи, който не- може спокойно да подмине.

казано от jeditte на 25.06.18, 10:49:

“Здравословно” е толкова разтегливо понятие, особено пък извадено от контекста. 🙂

Не виждам причина рецептата да бъде изтрита. Тя е такава, че може много лесно да се импровизира спрямо личен вкус, предпочитания, хранителни режими/разбирания и т.н.

Важна е основната идея, която намирам за чудесна. Лесна, а ефектна.
Аз лично бих заменила шунката с готово месо/кайма, а крема сиренето - с настърган кашкавал.

Bart Simpson

25.06.18
19:48

И тиквичките с патладжани......
😁
Ей ся гледай рецепта:
Меланзаня пармиджана:
Три големи патладжана нарязвате на филии по половин сантиметър.
Осолявате и почиват половин час на студено.
Отцеждате водата и гриловате до приятен загар.
Пак почиват, на хартия този път.
Редят се по следния начин в малка тавичка-един ред патладжани, заливане с дом. сос с босилек или магданоз, после ред моцарела на филии нарязана, така два пъти и на края пак патладжани
Оставяте да сетне в хладилника за два три часа и се поръсва обилно с настърган пармезан.
Пече се на 220 до загар на пармезана.
Довечера снимки, че ми се прияде и ще си я сготвя.
🍀

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.06.18 23:54.

27.06.18
01:50

Ок, явно си е на точното място, моя грешка. Просто не съм обърнала внимание, че във форума има отдел рецепти, а ми беше излязло като последно коментирана теми. Иначе най-малко на мен ме интересува какви продукти включва и кой какво яде. И аз малко да по спамя, а такъв смут да настане хаха, убийте ме с камъни 😀

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.18 09:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1