14.03.06
12:50
Понеже тук доста се дискутира ползата от спортните добавки, съм решил да пробвам един месец да не взимам никакви добавки , като си запазя приема на белтъчини ( променям само източника) и си карам по същата програма. Много ще ми е интересно как ще ми се отрази :roll: .
ами аз правя така защото нямам всеки месец пари за добавки.апак неща нутрим. и да ти кажа раста .затова аз сам на мнение че и без добавки сатава
Еми през тоя 1 месец няма да е лошо да си продължиш с аминокиселините..щото само от храна трудно ще го докараш
:) Е нали това ще е целта да видя разликата със и без добавки .......
Както искаш..едвали ще си доволен от експеримента си ама...после има няколко месеца да наваксваш
Аз например карам без добавки и не се оплаквам. С тея добавки имам чувството, че са ви промили мозъците, щото всички си мислят, че трябва непременно да пият нещо, за да има ефект.
14.03.06
17:53
[quote author=“DOUBLE_B”]Както искаш..едвали ще си доволен от експеримента си ама...после има няколко месеца да наваксваш
Значи според теб един месец без добавки ще изиска НЯКОЛКО месеца без добавки???
Твое мнение
Аз като никога не съм взимал добавки колко да наваксвам?
14.03.06
17:58
Ако удържиш приема на белтъци както предния месец с протеина няма да има (голяма) разлика, само че трябва повечко месце и т.н.
[quote author=“morphey”][quote author=“DOUBLE_B”]Както искаш..едвали ще си доволен от експеримента си ама...после има няколко месеца да наваксваш
Значи според теб един месец без добавки ще изиска НЯКОЛКО месеца без добавки???
Твое мнение
Аз като никога не съм взимал добавки колко да наваксвам?
Не след като спре добавките това 100% ще му се отрази отрицателно в залата и след края ма месеца “пости” ще му е нужно доста време да се върне към положението преди поста Протейните ок те са заменими ама с аминокиселините поне на мен не ми е ясно как ще ги замести ...по тежичко ще му е възстановяването
14.03.06
19:58
С добавките най-вече се набавя психологическо предимство, което също не е за подценяване, а иначе ако се приемат едни си същи пропорции хр. вещества, витамини и минерали тялото не би реагирало по различен начин на различните източници. Ех че дълго изречение :)
Аз съм на мнение, че когато човек се храни богато с разнообразни храни няма нужда от добавки. Дори и витамините би трябвало да си набавя. Аз лично ако имах възможност да си взимам каквато храна си поискам, сигурно щях да пия само комплексни витамини сутрин и креатин след тренировка. Когато си на диета положението е различно защото източниците на храна са много ограничени и човек не може да си набавя нужните витамини, минерали и т.н. В такива случай се минава на добавки. Големите културисти взимат протеини защото не им е толкова лесно да поемат толкова огромни количества храна. А нужда от аминокиселини според мен има само ако съм на диета.
Искам и аз да попитам като пълен новак.КАто се взимат добавки за мускулна маса и човек спре да ги приема и спре и тренировките, ще увисне ли(много хора незапознати твърдят това)
едвали ако спре и тренировките няма да има разлика...щото ако беше така всеки тренира примерно 2 години и стига толкова за цял живот
[quote author=“DOUBLE_B”]добре с какви храни мога да си набавям нужните количества амино...
Яйца, мляко, месо, риба.
14.03.06
21:23
Ами от там от където си набавяш белтък, от там си набавяш и аминото. Чукундур вече ти е дал пример.
Ами за 1 месец ако приемаш нужното количество протеини и въглехидрати от храната не мисля че ще ти се отрази по някакъв начин на телесното тегло. Може леко да имаш спад в силата и тонуса за тренировка но всичко зависи от психическата зависимост от добавките. Аз примерно взимам добавки 2-3 пъти годишно за по 1 месец а през останалото време тренирам без добавки. Резултатите идват по-бавно (за 2-3 месеца трениране без добавки качвам като сила не повече от 5-10 кг.) но поне остават за по-дълго време.
15.03.06
01:02
За мен няма да мръднеш наникаде в тегло и размери, ако тренираш и се храниш както предния месец.
А може и да има положителна промяна :wink: , като се има в предвид , че съм взимал Про голд и Пуре Уей....... и на тяхна основа съм си смятал белтъка....
15.03.06
10:11
Аз ти го казвам това от опит.Не съм вземал нищо 2 месеца,не 1 както ти смяташ да опиташ.Никаква промяна.Обаче не дръпнах и напред.Ако си тренираш както си треирал преди няма проблем.Ако спреш ,обаче бъди сигурен за 1-2 месеца -голяма промяна ще има.
15.03.06
23:35
От както тренираш до сега всеки месец ли пиеш добавки?
Аз половината от годината тренирам без добавки.Използвам ги 4 месеца за трупане на повече маса-от Януари,до Май.И след това от Май до Юли за релеф.Лятото си карам само на храна,дори покрай морето и разни други пътувания последното лято не бях много редовен.От Юли до Септември не си бях мерил обиколките и очаквах известен спад,но напротив,дори бях качил 3-4 милиметра на ръцете,около сант на гърдите,2 санта при краката...Така,че и без добавки има резултати,които не мога да кажа,че са по-лоши,защото с добавки си трупам и мазнини покрай другоро.Може би ако не ползвам добавки ще се запазя чист и ще кача пак толкова мускули.Това мисля да го пробвам догодина.От личен опит мога да кажа,че от протеин и гейнер особен ефект не виждам,ако ги заместя с храна,резултатите са същите.Аминокиселините са ми любими.Преди тренировка ми качват силата.От креатина и от глутамина също съм доволен,и от витамините(откак ги взимам белите петна по ноктите ми намаляха с 50%).За мен това са добавките.Другото не си заслужава ако човек има време и възможност да се храни.
От както тренираш до сега всеки месец ли пиеш добавки?
Ами започнах да тренирам към края на ноември , а добавки взимам от края на декември.